Μανιτάρια αλα κρέμ (διαίτης)

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
33 ψήφοι
mama, 09.08.06

Περιγραφή

Κρέμα με μανιτάρια χωρίς πολλά λιπαρά και ελαφριά!!!
Μανιτάρια αλα κρέμ (διαίτης)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια (όλα τα είδη κάνουν)
  • 1 κουτί γάλα Νουνού light
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μοσχοκάρυδο(προαιρετικό)
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο λάδι τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να κοκκινήσουν και μετά τα σβήνουμε με το γάλα..
  2. Κρατάμε λίγο γάλα κρύο για να λιώσουμε το κόρν φλάουρ και μετά τα ανακατέυουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει μέχρι να γίνει όσο θέλουμε εμείς κρεμώδες..πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Τέλος προσθέτουμε το τριμένο μοσχοκάρυδο και έτοιμο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν ορεκτικό αλλά και σαν σάλτσα σε μακαρόνια (ριγκατόνι) ή κρέας κόκκινο.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μανιτάρια περιέχουν νιασίνη η οποία συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Διονύσης, 19-3-07  
    #
    Σχόλιο από diddl99, 9-5-07  
    #
    Σχόλιο από xristakosnikos, 3-1-08  
    #
    Σχόλιο από mama, 11-6-08  
    Μια μικρή αλλαγή που έκανα ήταν να βάλω αντί για εβαπορέ φρέσκο γάλα και 2κ.σ. κορν φλάουρ... έγινε ακόμη πιο ελαφρύ αλλά γευστικότατο!!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 16-11-08  
    δεν είχα κορν φλαουρ κ έβαλα αλεύρι αλλά δεν μου έπηζε η σαλτσούλα..και έτσι έβαλα τριμμένο τυρί και έγινε μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από ANAZIAS, 16-1-09  
    Polu kali kai polu grigori.....
    Prosthesame kai ligaki piperi mavri.
    Prosoxi stin posotita tou korn flour....;)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-2-09  
    mama kalimera na se rothso poso gala fresko evales sta manitaria ala krem (diaitis) ? to mikro kouti h to megalo?
    #
    Σχόλιο από mama, 16-2-09  
    Γύρω στα 250 γρ. Καλή επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 9-6-09  
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-10-09  
    Το έκανα με φρέσκο γάλα και έγινε τέλεια σάλτσα για μακαρόνια! Ααα τα μανιτάρια τα έσβησα πρώτα με κόκκινο κρασάκι! Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 8-10-09  
    εκανα πολυ μικροτερη ποσοτητα την οποια εδεσα οχι με κορν φλαουρ αλλα με μια κουταλια της σουπας γκουντα μαζι με φετα
    και συνοδεψα το βραστο μου κουνουπιδι!Ετριψα και φρεσκο πιπερι!υπεροχο λεμεεεε!! Τι σκαρφιζεται ο ανθρωπος οταν κανει διαιταααα!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 9-10-09  
    Καμιά διαφορά απο την κανονική συνταγή για αλα κρεμ!
    Υπέροχη!!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 10-10-09  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-10-09  
    Τα μανιτάρια ως ελεύθερη δεν τα ήθελα καθόλου. Ως παντρεμένη έπαθα μια επιφοίτηση και τα τρώω μετά μανίας σε όλες τις παραλλαγές. Ως αλλά κρεμ όμως τα απέφευγα λόγο λιπαρών. Τώρα πάει κι αυτό το πρόβλημα. Καλή μας όρεξη!!!
    #
    Σχόλιο από crazy__waters, 1-11-09  
    τελειο!!!
    #
    Σχόλιο από pyrialas, 20-2-10  
    πολυ καλη τα 4 πηρουνακια (και οχι 5)ειναι
    για το εβαπορε την δευτερη φορα εβαλα φρεσκο γαλα τριμενο τυρι φινα (η αλλο με λιγα λιπαρα) τριμενο λευκο πιπερι(το συνηθιζω στις λευκες σαλτσες) και εσβησα τα μανιταρια με λευκο κρασι...
    #
    Σχόλιο από LenaGR, 13-3-10  
    Εύγε, δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο νόστιμη η συγκεκριμένη σάλτσα δίχως κρέμα γάλακτος. Την έκανα με νουνού light και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό.
    Την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω με φρέσκο γάλα για ακόμα περισσότερο υγιεινό μαγείρεμα.
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 21-5-10  
    Είναι ελαφριά συνταγή, αλλά τόσο νόστιμη!
    Ευχαριστούμε Νίκη μου.
    #
    Σχόλιο από soutzouko, 17-12-10  
    Η γεύση της συνταγής πολύ ωραία,η κρέμα έδεσε πολύ όμορφα με τα μανιτάρια, δεν καταλαβαίνεις διαφορά από την κρέμα γάλακτος και έχει βέβαια λιγότερες θερμίδες. Υπάρχει όμως και το μειονέκτημα του χρώματος:τα μανιτάρια βγάζουν ένα φαιό χρώμα, φρικιαστικό θα'λεγα (εγώ χρησιμοποίησα πορτομπέλλο).Δεν ξέρω αν έχουν την ίδια συμπεριφορά τα απλά άσπρα μανιτάρια ή τα πλευρότους.Πάντως το κορνφλάουρ μπορεί να υιοθετηθεί και στην καρμπονάρα μ΄αυτόν τον τρόπο.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 6-1-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    35 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Διονύσης, 19-3-07  
    #
    Σχόλιο από diddl99, 9-5-07  
    #
    Σχόλιο από xristakosnikos, 3-1-08  
    #
    Σχόλιο από mama, 11-6-08  
    Μια μικρή αλλαγή που έκανα ήταν να βάλω αντί για εβαπορέ φρέσκο γάλα και 2κ.σ. κορν φλάουρ... έγινε ακόμη πιο ελαφρύ αλλά γευστικότατο!!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 16-11-08  
    δεν είχα κορν φλαουρ κ έβαλα αλεύρι αλλά δεν μου έπηζε η σαλτσούλα..και έτσι έβαλα τριμμένο τυρί και έγινε μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από ANAZIAS, 16-1-09  
    Polu kali kai polu grigori.....
    Prosthesame kai ligaki piperi mavri.
    Prosoxi stin posotita tou korn flour....;)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-2-09  
    mama kalimera na se rothso poso gala fresko evales sta manitaria ala krem (diaitis) ? to mikro kouti h to megalo?
    #
    Σχόλιο από mama, 16-2-09  
    Γύρω στα 250 γρ. Καλή επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 9-6-09  
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-10-09  
    Το έκανα με φρέσκο γάλα και έγινε τέλεια σάλτσα για μακαρόνια! Ααα τα μανιτάρια τα έσβησα πρώτα με κόκκινο κρασάκι! Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 8-10-09  
    εκανα πολυ μικροτερη ποσοτητα την οποια εδεσα οχι με κορν φλαουρ αλλα με μια κουταλια της σουπας γκουντα μαζι με φετα
    και συνοδεψα το βραστο μου κουνουπιδι!Ετριψα και φρεσκο πιπερι!υπεροχο λεμεεεε!! Τι σκαρφιζεται ο ανθρωπος οταν κανει διαιταααα!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 9-10-09  
    Καμιά διαφορά απο την κανονική συνταγή για αλα κρεμ!
    Υπέροχη!!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 10-10-09  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-10-09  
    Τα μανιτάρια ως ελεύθερη δεν τα ήθελα καθόλου. Ως παντρεμένη έπαθα μια επιφοίτηση και τα τρώω μετά μανίας σε όλες τις παραλλαγές. Ως αλλά κρεμ όμως τα απέφευγα λόγο λιπαρών. Τώρα πάει κι αυτό το πρόβλημα. Καλή μας όρεξη!!!
    #
    Σχόλιο από crazy__waters, 1-11-09  
    τελειο!!!
    #
    Σχόλιο από pyrialas, 20-2-10  
    πολυ καλη τα 4 πηρουνακια (και οχι 5)ειναι
    για το εβαπορε την δευτερη φορα εβαλα φρεσκο γαλα τριμενο τυρι φινα (η αλλο με λιγα λιπαρα) τριμενο λευκο πιπερι(το συνηθιζω στις λευκες σαλτσες) και εσβησα τα μανιταρια με λευκο κρασι...
    #
    Σχόλιο από LenaGR, 13-3-10  
    Εύγε, δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο νόστιμη η συγκεκριμένη σάλτσα δίχως κρέμα γάλακτος. Την έκανα με νουνού light και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό.
    Την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω με φρέσκο γάλα για ακόμα περισσότερο υγιεινό μαγείρεμα.
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 21-5-10  
    Είναι ελαφριά συνταγή, αλλά τόσο νόστιμη!
    Ευχαριστούμε Νίκη μου.
    #
    Σχόλιο από soutzouko, 17-12-10  
    Η γεύση της συνταγής πολύ ωραία,η κρέμα έδεσε πολύ όμορφα με τα μανιτάρια, δεν καταλαβαίνεις διαφορά από την κρέμα γάλακτος και έχει βέβαια λιγότερες θερμίδες. Υπάρχει όμως και το μειονέκτημα του χρώματος:τα μανιτάρια βγάζουν ένα φαιό χρώμα, φρικιαστικό θα'λεγα (εγώ χρησιμοποίησα πορτομπέλλο).Δεν ξέρω αν έχουν την ίδια συμπεριφορά τα απλά άσπρα μανιτάρια ή τα πλευρότους.Πάντως το κορνφλάουρ μπορεί να υιοθετηθεί και στην καρμπονάρα μ΄αυτόν τον τρόπο.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 6-1-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από reba, 30-6-12  
    Για εβαπορέ χρησιμοποιούμε τη μικρή ή τη μεγάλη συσκευασία?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από chris75, 11-2-13  
    Πολύ γευστική σάλτσα..την έκανα και για ζυμαρικά και για συνοδευτικό με κρέας..δοκιμάστε να προσθέσετε και μπρόκολο..αξίζει!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κυριως
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kio
    Όλοι στον μπουφέ......μεζεδακια κτλ..
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef
    διαιτης
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Μπουφές
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της Δεσποινούλα !
    Julie and Julia
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της ioannakara