Μανιτάρια φρικασέ της θείας Μαρίκας
Μια συνταγή πολύ νόστιμη από τη θεία μου για χορτοφάγους και νηστεία.
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατανθράκων
Αν το φαγητό έχει πολύ ζουμί πριν ρίξετε το λεμόνι δέστε το με λίγο κορν φλάουρ. Η συνταγή εκτός νηστείας γίνεται με αβγολέμονο.
Υλικά
-
0.5 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
-
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
-
2 μαρούλια
-
1,5 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε για να μην απορροφήσουν νερό)
-
2
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
-
3
Στη συνέχεια το μαρούλι χοντροκομμένο και αν χρειαστεί λίγο νερό.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
-
5
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Σχόλια (31)