Μανιτάρια φρικασέ

Bαθμολογία: 4.8
       
 
10 ψήφοι
almurh, 02.10.11

Περιγραφή

Πεντανόστιμο light φρικασέ της μαμάς Κατερίνας
Μανιτάρια φρικασέ
photo: july88

Συνταγή από:

almurh

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • φρέσκα μανιτάρια (πορτομπελο και πλευρωτους-αναλογα με την ποσοτητα)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια κομμένα με το χέρι
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ άνηθο
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ μαιντανό
  • 1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο
  • 1-2 λεμόνια
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 37' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρολα βάζουμε λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο
  2. Τσιγαρίζουμε λίγο τα μανιτάρια (προσοχή να μην έχουν νερό και πετάνε λάδι)
  3. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι εως να τσιγαριστεί.
  4. Ύστερα προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι και ανακατέβουμε μέχρι να μαραθούν.
  5. Βάζουμε τον άνηθο και το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
  6. Τέλος βάζουμε 1 ποτήρι νερό( μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε παραπάνω)
  7. Μόλις βράσουν τα μανιτάρια (πρέπει να τρυπιούνται με το πιρούνι) σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
  8. Στίβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε στο χυμό το κορν φλάουερ.
  9. Ανακατεύουμε να διαλυθεί κι ύστερα προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού.
  10. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι γρήγορα ώστε να μην ψηθεί απο το ζεστό ζωμό.
  11. Περιχύνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από savefico, 3-10-11  
    Το αγαπημένο μου φρικασε!!! Το φτιάχνω ακριβώς έτσι, χωρίς όμως το σπανάκι... Φαντάζομαι θα πηγαίνει πολύ και θα το δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από sakir, 6-10-11  
    Ωραίο φαγάκι. Μπήκε στη λίστα των λαδερών μας.
    #
    Σχόλιο από almurh, 11-10-11  
    σας ευχαριστω για τα πιρουνακια. βαζοντας σπανάκι θυμίζει περισσοτερο το φρικασέ με κρέας και ξεγελά τους φανατικούς κρεατοφάγους. χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από sourcherry, 17-1-12  
    #
    Σχόλιο από sunnygr11, 16-3-12  
    μμμμ!!μουρλια φαγακι!!
    Υγιεινο!!Γεματο πρωτεινες κ βιταμινες!
    Περιμενουμε κ φωτογραφια ;-)
    #
    Σχόλιο από july88, 24-3-12  
    Καταπληκτικό!!!!! 5 πιρουνάκια δικά σου
    #
    Σχόλιο από mkonstantina, 15-3-13  
    Πολύ νόστιμη συνταγή!!Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 26-4-13  
    Πολύ ωραίο,είχα σπανάκι που μου είχανε φέρει,όχι κιλό αλλά κάπου λιγο περισσότερο απο μισό και είπα να δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή.Οντως,του πήγαινε πολύ,το ευχαριστηθήκαμε όλοι,να'σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από despinal, 16-10-14  
    Αρκετά νόστιμα έτσι τα μανιτάρια και διαφορετικά!
    #
    Σχόλιο από mary-mary, 13-12-14  
    Μπραβο. Εξαιρετικο και ελαφρυ. Ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από NikolasNikolios, 5-3-15  
    Καλησπέρα, έχω μια απορία. Το αβγό στο τέλος το προσθέτουμε όλο, και ασπράδι και κρόκο; Επίσης, γιατί νομίζω ότι το αβγό δε θα μαγειρευτεί καλά και υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας; Έχω δίκιο να φοβάμαι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-3-15  
    Το αυγό το βάζεις ολόκληρο. Είναι ο κλασικός τρόπος με τον οποίο κάνουμε τη σάλτσα αυγολέμονο σε όλα τα φαγητά. Μη το φοβάσαι, με τη διαδικασία αυτή το αυγό φτάνει στη θερμοκρασία που πρέπει και δεν έχεις φόβο. Καλύτερα (για μένα) είναι να χτυπήσεις το αυγό πρώτα, να βάλεις το λεμονι και το κορν φλάουερ μέσα και μετά να προσθέσεις σιγά σιγά το ζωμό του φαγητου, ανακατεύοντας πάντα πολύ γρήγορα, ώστε να μη σου γίνει... ομελέτα.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 6-3-15  
    αν βαλεις και λιγη ζαχαρη στην μυτη ενος κουταλιου στο αυγολεμονο δεν κοβει το αυγο με τιποτα
    #
    Σχόλιο από pagoni, 12-3-15  
    Νόστιμο και απλό φαγητό. Την άλλη φορά θα βάλω λιγότερο σπανάκι, και θα προσθέσω μυρώνια και καυκαλήθρες, συν τα υπόλοιπα χορταρικά που αναφέρονται στη συνταγή.

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από savefico, 3-10-11  
    Το αγαπημένο μου φρικασε!!! Το φτιάχνω ακριβώς έτσι, χωρίς όμως το σπανάκι... Φαντάζομαι θα πηγαίνει πολύ και θα το δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από sakir, 6-10-11  
    Ωραίο φαγάκι. Μπήκε στη λίστα των λαδερών μας.
    #
    Σχόλιο από almurh, 11-10-11  
    σας ευχαριστω για τα πιρουνακια. βαζοντας σπανάκι θυμίζει περισσοτερο το φρικασέ με κρέας και ξεγελά τους φανατικούς κρεατοφάγους. χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από sourcherry, 17-1-12  
    #
    Σχόλιο από sunnygr11, 16-3-12  
    μμμμ!!μουρλια φαγακι!!
    Υγιεινο!!Γεματο πρωτεινες κ βιταμινες!
    Περιμενουμε κ φωτογραφια ;-)
    #
    Σχόλιο από july88, 24-3-12  
    Καταπληκτικό!!!!! 5 πιρουνάκια δικά σου
    #
    Σχόλιο από mkonstantina, 15-3-13  
    Πολύ νόστιμη συνταγή!!Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 26-4-13  
    Πολύ ωραίο,είχα σπανάκι που μου είχανε φέρει,όχι κιλό αλλά κάπου λιγο περισσότερο απο μισό και είπα να δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή.Οντως,του πήγαινε πολύ,το ευχαριστηθήκαμε όλοι,να'σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από despinal, 16-10-14  
    Αρκετά νόστιμα έτσι τα μανιτάρια και διαφορετικά!
    #
    Σχόλιο από mary-mary, 13-12-14  
    Μπραβο. Εξαιρετικο και ελαφρυ. Ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 6-3-15  
    αν βαλεις και λιγη ζαχαρη στην μυτη ενος κουταλιου στο αυγολεμονο δεν κοβει το αυγο με τιποτα
    #
    Σχόλιο από pagoni, 12-3-15  
    Νόστιμο και απλό φαγητό. Την άλλη φορά θα βάλω λιγότερο σπανάκι, και θα προσθέσω μυρώνια και καυκαλήθρες, συν τα υπόλοιπα χορταρικά που αναφέρονται στη συνταγή.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από NikolasNikolios, 5-3-15  
    Καλησπέρα, έχω μια απορία. Το αβγό στο τέλος το προσθέτουμε όλο, και ασπράδι και κρόκο; Επίσης, γιατί νομίζω ότι το αβγό δε θα μαγειρευτεί καλά και υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας; Έχω δίκιο να φοβάμαι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-3-15  
    Το αυγό το βάζεις ολόκληρο. Είναι ο κλασικός τρόπος με τον οποίο κάνουμε τη σάλτσα αυγολέμονο σε όλα τα φαγητά. Μη το φοβάσαι, με τη διαδικασία αυτή το αυγό φτάνει στη θερμοκρασία που πρέπει και δεν έχεις φόβο. Καλύτερα (για μένα) είναι να χτυπήσεις το αυγό πρώτα, να βάλεις το λεμονι και το κορν φλάουερ μέσα και μετά να προσθέσεις σιγά σιγά το ζωμό του φαγητου, ανακατεύοντας πάντα πολύ γρήγορα, ώστε να μη σου γίνει... ομελέτα.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    νηστίσιμα διάφορα
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της chara06
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της elisabetkorre
    να τσεκάρω
    Ένα βιβλίο 222 αγαπημένων συνταγών, του/της natalitsa86
    ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της econartemis
    Νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της lena 2