κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιτάρια γεμιστά με κοτόπουλο, και σως λαχανικών

Μανιτάρια γεμιστά με κοτόπουλο, και σως λαχανικών

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Πάνος-Ζακ
Πάνος-Ζακ @cook_8470987
,Ελλάδα

Μία υπέροχη συνταγή με μανιτάρια φτιαγμένη από εμένα και μόνο, για όλους τους φίλους του φόρουμ, και τους λάτρεις των μανιταριών.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠηγήΔικιά μου συνταγή δοκιμασμένη με επιτυχία σε άτομα με γνώσεις μαγειρικής. Θα την βρείτε και στο site μου. Δυστηχώς δεν έχω φωτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 μανιτάρια portobello (μεγάλα μερίδας, ή 8 μικρότερα)
  2. 200 γρμ. στήθος κοτόπουλο (χωρίς δέρμα)
  3. 4 κουτ. σ. λευκό ξηρό κρασί
  4. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  5. 1 καρότο μικρό
  6. 1 κουτ. σ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  7. 1 κουτ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  8. 1 πρέζα κάρυ
  9. αλάτι (προαιρετικά)
  10. πιπέρι
  11. 1/2 κύβο ζωμό κότας
  12. 1 κουτ. σ. μουστάρδα απαλή, (αν το θέλετε πικάντικο βάλτε καυτερή)
  13. λίγο ελαιόλαδο
  14. 100 γρμ. παρμεζάνα, η ρεγκάτο, ή άλλο τυρί που λιώνει, της αρεσκίας σας.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια, αφαιρέστε σε βάθος τα κοτσάνια και σκουπίστε τα. (μην τα πλένετε εσωτερικά διότι τραβούν νερό) Με το δάχτυλό σας πιέστε να λιώσει λίγο το εσωτερικό τους, ώστε να κάνουμε περισσότερο χώρο για γέμιση.

  2. 2

    Σε ένα μπολάκι βάλτε την μουστάρδα με τον κύβο, και με το δάχτυλό σας λιώστε τον καλά με την μουστάρδα. Αλείψτε με αυτή τη σάλτσα το στήθος κοτόπουλο. Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο καλά. Σβήστε το με το κρασί, και προσθέστε το κάρυ, μαγειρέψτε για ένα λεπτό, κατεβάστε το από την φωτιά, και αφήστε το να κρυώσει.

  3. 3

    Με το χέρι "ξάνετε" το στήθος σε χοντρά κορδόνια, βάλτε το στη σανίδα και ψιλοκόψτε το καλά με το μαχαίρι. Ψιλοκόψτε και τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, άνηθο, πιπεριά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται, και ρίξτε τα λαχανικά, σοτάρετε λίγο να μαραθούν, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, (προσοχή στο αλάτι διότι έχουμε τον ζωμό κότας, δοκιμάστε πρώτα, επίσης και στο πιπέρι, αν βάλατε καυτερή μουστάρδα) Προσθέστε τώρα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και ρίξτε την κρέμα γάλακτος, μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά να απορροφηθεί η κρέμα, και κατεβάστε από την φωτιά.

  4. 4

    Αλείψτε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και γεμίστε τα με την γέμιση που φτιάξατε, αφήνοντας λίγο χώρο για το τυρί, και ρίξτε από πάνω μία κουταλιά τυρί τριμμένο. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετήστε μέσα τα μανιτάρια. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο, και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C, για 40-45 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα μανιτάρια, ξεσκεπάστε, και αφήστε λίγο να πάρει χρώμα και το τυρί.

  5. 5

    Τα σερβίρετε ζεστά, με μία-δύο κουταλιές απλή και γρήγορη σως λαχανικών αν θέλετε, που την φτιάχνετε ως εξής

  6. 6

    Ζεστάνετε 100 γρμ. κρέμα γάλακτος, και διαλύστε μέσα ένα κύβο ζωμό λαχανικών, μία κουταλιά σούπας μαγιονέζα, και μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή.

  7. 7

    Ανακατέψτε καλά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Πάνος-Ζακ
Πάνος-Ζακ @cook_8470987
στις
,Ελλάδα
Γειά σας. Είμαι από Ζάκυνθο 48 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά. Μου αρέσει πολύ η κουζίνα και ιδικά η ζαχαροπλαστική. Έχω φτιάξει αρκετές συνταγές απο το site. Θα προσπαθείσω να βοηθείσω και εγώ με τις δικές μου συνταγές. Έχουμε και καταπληκτικά πιάτα στη Ζάκυνθο, αλλά ίσως λίγο βαριά κουζίνα για μερικούς. (Ένα μυστικό? να μαγειρεύετε σε φωτιά με ξύλα)Αυτά...Επισκεφτήτε τις ιστοσελίδες μου με πολλά και εδιαφέροντα θέματα, και δικές μου καταπληκτικες συνταγες.1) http//zante-strange-world.blogspot.com/2) http//sintagespanos.blogspot.com/
Δες περισσότερα