κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιτάρια γεμιστά με κρέμα βουτύρου

Μανιτάρια γεμιστά με κρέμα βουτύρου

1 σχόλιο
ggr
ggr @george
Athens

Νόστιμο πιάτο που μπορεί να γίνει σε διάφορες παραλλαγές, κάποτε (εξαρτάται από τον διαθέσιμο χρόνο και τη διάθεσή σας) ακόμη και στο ίδιο τραπέζι. Για ορεκτικό ή και για γαρνιτούρα (σε αυτή τη περίπτωση μη το "θυσιάσετε" τοποθετώντας τα μανιτάρια στο κυρίως πιάτο, σερβίρετέ τα ξεχωριστά).

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ….. για να δούμε…. με μπλε τυρί. Ή με ένα κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια και μάλιστα την ποικιλία με βασιλικό ή και σκόρδο (για τους λάτρεις). Μπορείτε να βάλετε πάνω από το τυρί κάποιο ζαμπόν (διαλέξτε μία γευστική ποικιλία, όχι τίποτε light) ή κάτω από αυτό μικρές “φλοίδες” βούτυρο με πάνω τους κυκλικά κομμάτια μιας ζουμερής ντομάτας. Και τι δεν μπορείτε……. Θα με ενδιέφερε να ακούσω νέες προτάσεις. Το σημαντικό είναι να είναι σε επαφή πάντα το βούτυρο, το μαλακό ή κρεμώδες τυρί κ.λ.π. με την καρδιά του μανιταριού, έτσι ώστε όταν θα λιώσει μέσα στον φούρνο να απορροφηθεί από το μανιτάρι και να νοστιμέψει τη σάρκα του.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 16 κεφάλια μανιτάρια, μάλλον μεγαλούτσικα
  2. 16 φέτες ψωμί του τοστ
  3. 100-150 gr. βούτυρο (αναλόγως του μεγέθους των μανιταριών)
  4. 1 ματσάκι μαϊντανό
  5. αλάτι
  6. πιπέρι (εάν είναι δυνατόν, τριμμένο εκείνο την ώρα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Θα πονέσουν λίγο τα χεράκια σας αλλά το αποτέλεσμα, μία ευωδιαστή αφράτη κρέμα, θα σας ικανοποιήσει.

  2. 2

    Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού

  3. 3

    Καθαρίστε τα κεφάλια των μανιταριών και, με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρέστε την εξωτερική “επιφάνειά” τους (ποιος αλήθεια είναι ο πιο δόκιμος όρος για το λεπτό, επιφανειακό, σχετικά λείο, στρώμα που καλύπτει το -πιο πορώδες- εσωτερικό τους ?). Προσοχή, τα μανιτάρια ΔΕΝ πλένονται (απορροφούν σαν σφουγγάρια κάθε υγρό. Σε περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να τα πλύνετε, αυτό γίνεται κάτω από τρεχούμενο νερό, ποτέ ζεστό)

  4. 4

    Από τις φέτες του ψωμιού του τοστ και με τη βοήθεια π.χ. ενός ανεστραμμένου ποτηριού (την κυκλική φόρμα θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο και εργαλείο ανάλογου αποτελέσματος), δημιουργήστε δίσκους από ψίχα, τους οποίους θα ψήσετε (εάν έχετε τοστιέρα, είναι ιδανική).

  5. 5

    Πάνω σε κάθε τοσταρισμένο / ψημένο δίσκο ψίχας τοποθετείτε από ένα κεφάλι μανιταριού, με την κοιλότητα προς τα πάνω.

  6. 6

    Αλατίζετε, πιπερώνετε, γεμίζετε κάθε κοιλότητα με κρέμα βουτύρου και τα τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.

  7. 7

    Ρίξτε από επάνω λίγη κρέμα γάλακτος (ρευστή, δεν την κτυπάτε) και τα βάζετε στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία, για ένα τέταρτο.

  8. 8

    Σερβίρετε ζεστά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens