Μανιτάρια γεμιστά με πουρέ μελιτζάνας
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας περισσέψει μίγμα ρίξτε το τριγύρω από τα μανιτάρια. Η γραβιέρα του πηγαίνει πολύ! Προσοχή όμως στο αλάτι που θα προσθέσετε, για να μην γίνουν πολύ αλμυρά.
Υλικά
-
1 συσκευασία μεγάλα μανιτάρια
-
2 μελιτζάνες ψημένες (κανονικές σε μέγεθος)
-
Βούτυρο (περίπου μισό κουταλάκι για κάθε μανιτάρι)
-
Ό,τιδήποτε σε τριμμένο κίτρινο τυρί (περίπου ένα κουταλάκι για κάθε μανιτάρι)
-
Αλάτι
-
Μαυροπίπερο
-
Ρίγανη
-
Βασιλικός
-
Ελάχιστο σκόρδο
-
Λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνω τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο φούρνο.
-
2
Τις ξεφλουδίζω.
-
3
Αλέθω στο μούλτι τις μελιτζάνες.
-
4
Ανακατεύω τις αλεσμένες μελιτζάνες, το βούτυρο, το κασέρι, το αλάτι, το μαυροπίπερο, την ρίγανη, τον βασιλικό και το σκόρδο.
-
5
Σκουπίζω τα μανιτάρια με μία πετσέτα.
-
6
Βγάζω τα κοτσάνια τους.
-
7
Τα βάζω σε ένα ταψάκι με λίγο λάδι, στο grill για 5 λεπτά.
-
8
Τα βγάζω και γεμίζω με το μίγμα μου.
-
9
Τα ξαναβάζω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια