Μανιτάρια γεμιστά

Bαθμολογία: 5
       
 
8 ψήφοι
Ginger, 15.02.08

Περιγραφή

Είναι από βιβλίο της Αλεξιάδου.
Μανιτάρια γεμιστά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 30 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουταλιές λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 1 κούπα τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα)
  • αλατοπίπερο
  • λίγη παρμεζάνα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τις "φουστίτσες" τις απλώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι ή βούτυρο.
  2. Σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια στο λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το κρασί, το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί και την κρέμα (ή το γάλα) και ανακατεύουμε.
  4. Γεμίζουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10' περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή λέει ότι, αν θέλουμε, μπορούμε να ζεματίσουμε τα μανιτάρια σε νερό με λεμόνι και αλάτι. Δεν τα έχω ζεματίσει ποτέ και γίνονται πολύ νόστιμα.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε σελήνιο το οποίο είναι σημαντικό για την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από love to cook, 24-4-09  
    Πολύ καλό ακούγεται.
    Δοκίμασε μία παραλλαγή στο τηγάνι. Τσιγαρίζω τα ποδαράκια με τα κρεμμύδια φρέσκο και ξερό και μαντζουράνα. προσθέτω άνηθο ή μάραθο Αφού μαραθούν βάζω τα μανιτάρια στο τηγάνι και βάζω λίγο από τα τσιγαρισμένα μέσα σε κάθε μανιτάρι και από τυριά ροκφόρ και λίγη φέτα. δεν σβήνω με κρασί αλλά με κρέμα. Αφήνω να μαγειρευτούν καλά και σερβίρω με ρύζι. Είχα σκοπό να την ανεβάσω αυτή την συνταγή αλλά αφού την έχεις εσύ έγραψα μόνο στο σχόλιο. όταν την κάνω θα σας κεράσω στο κοπιάστε.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 5-5-09  
    Την έκανα τη συνταγή σου μετά τα Χριστούγεννα για ένα τραπέζι, στα γρήγορα και χωρίς να τα ζεματίσω και εξαφανίστηκαν! Είανι από τις συνταγές που κάνει κανείς εύκολα και γρήγορα.
    Έβαλα τότε τη φωτογραφία στη συνταγή, αλλά τώρα είδα ότι δεν σχολίασα. :-)
    #
    Σχόλιο από krakatoa, 14-3-10  
    Τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από redhair, 19-11-10  
    τελεια ειναι μπραβο!
    #
    Σχόλιο από themelaki, 26-3-12  
    miaaaaam!! teleio!! latrevw ta gemista manitaria k ta sigkekrimena einai eksairetika!!
    #
    Σχόλιο από mpalou, 3-11-12  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή, έφτιαξα άνοιξα ζυμη και έφτιαξα πίτσες και την παράσταση την έκλεψαν τα μανιτάρια! :-)
    #
    Σχόλιο από Giorgos.M, 10-6-13  
    καταπληκτικο το δοκιμασα και μας άρεσε πολύ θα το ξανακανω
    #
    Σχόλιο από stevy, 3-7-13  
    Την είχα κάνει παλαιότερα από το βιβλίο της Βέφας. Την επανέφερα σε δείπνο για ξένους καλεσμένους και ενθουσιάστηκαν. Φαίνεται εντυπωσιακό, είναι πεντανόστιμο και όμως πανεύκολο (αυτό δεν το μαρτύρησα)..Δεν είμαι φαν της κρέμας αλλά θα έχετε σίγουρα συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από depalag, 16-10-13  

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από evdoba, 5-5-09  
    Την έκανα τη συνταγή σου μετά τα Χριστούγεννα για ένα τραπέζι, στα γρήγορα και χωρίς να τα ζεματίσω και εξαφανίστηκαν! Είανι από τις συνταγές που κάνει κανείς εύκολα και γρήγορα.
    Έβαλα τότε τη φωτογραφία στη συνταγή, αλλά τώρα είδα ότι δεν σχολίασα. :-)
    #
    Σχόλιο από krakatoa, 14-3-10  
    Τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από redhair, 19-11-10  
    τελεια ειναι μπραβο!
    #
    Σχόλιο από themelaki, 26-3-12  
    miaaaaam!! teleio!! latrevw ta gemista manitaria k ta sigkekrimena einai eksairetika!!
    #
    Σχόλιο από mpalou, 3-11-12  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή, έφτιαξα άνοιξα ζυμη και έφτιαξα πίτσες και την παράσταση την έκλεψαν τα μανιτάρια! :-)
    #
    Σχόλιο από Giorgos.M, 10-6-13  
    καταπληκτικο το δοκιμασα και μας άρεσε πολύ θα το ξανακανω
    #
    Σχόλιο από stevy, 3-7-13  
    Την είχα κάνει παλαιότερα από το βιβλίο της Βέφας. Την επανέφερα σε δείπνο για ξένους καλεσμένους και ενθουσιάστηκαν. Φαίνεται εντυπωσιακό, είναι πεντανόστιμο και όμως πανεύκολο (αυτό δεν το μαρτύρησα)..Δεν είμαι φαν της κρέμας αλλά θα έχετε σίγουρα συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από depalag, 16-10-13  

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από love to cook, 24-4-09  
    Πολύ καλό ακούγεται.
    Δοκίμασε μία παραλλαγή στο τηγάνι. Τσιγαρίζω τα ποδαράκια με τα κρεμμύδια φρέσκο και ξερό και μαντζουράνα. προσθέτω άνηθο ή μάραθο Αφού μαραθούν βάζω τα μανιτάρια στο τηγάνι και βάζω λίγο από τα τσιγαρισμένα μέσα σε κάθε μανιτάρι και από τυριά ροκφόρ και λίγη φέτα. δεν σβήνω με κρασί αλλά με κρέμα. Αφήνω να μαγειρευτούν καλά και σερβίρω με ρύζι. Είχα σκοπό να την ανεβάσω αυτή την συνταγή αλλά αφού την έχεις εσύ έγραψα μόνο στο σχόλιο. όταν την κάνω θα σας κεράσω στο κοπιάστε.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της econartemis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της eua kamakari
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της αρετουλα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 111 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΡΒΙ