Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Είναι από βιβλίο της Αλεξιάδου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή λέει ότι, αν θέλουμε, μπορούμε να ζεματίσουμε τα μανιτάρια σε νερό με λεμόνι και αλάτι. Δεν τα έχω ζεματίσει ποτέ και γίνονται πολύ νόστιμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 30 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
  2. 1 κουταλιά λάδι
  3. 1 κουταλιά βούτυρο
  4. 2 κουταλιές κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  5. 2 κουταλιές ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  6. λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  7. 2 κουταλιές λευκό κρασί
  8. 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  9. 1 κούπα τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα)
  10. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τις "φουστίτσες" τις απλώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι ή βούτυρο.

  2. 2

    Σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια στο λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το κρασί, το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε.

  3. 3

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί και την κρέμα (ή το γάλα) και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Γεμίζουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10' περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

love to cook
love to cook @cook_8455618
Πολύ καλό ακούγεται.\nΔοκίμασε μία παραλλαγή στο τηγάνι. Τσιγαρίζω τα ποδαράκια με τα κρεμμύδια φρέσκο και ξερό και μαντζουράνα. προσθέτω άνηθο ή μάραθο Αφού μαραθούν βάζω τα μανιτάρια στο τηγάνι και βάζω λίγο από τα τσιγαρισμένα μέσα σε κάθε μανιτάρι και από τυριά ροκφόρ και λίγη φέτα. δεν σβήνω με κρασί αλλά με κρέμα. Αφήνω να μαγειρευτούν καλά και σερβίρω με ρύζι. Είχα σκοπό να την ανεβάσω αυτή την συνταγή αλλά αφού την έχεις εσύ έγραψα μόνο στο σχόλιο. όταν την κάνω θα σας κεράσω στο κοπιάστε. \n

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,