Μανιτάρια για μεζέ του Σταύρου
Μανιτάρια μεζές που την έκανε ένας φίλος που είχε ταβέρνα στην Κοζάνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με με χοιρινή τηγανιά ή κοτόπουλο.
Υλικά
-
2 κουτιά μανιτάρια κομμένα
-
1 κρασοπότηρο λάδι
-
1 κρασοπότηρο κρασί (κόκκινο κατα προτίμηση)
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο γλυκο πιπέρι
-
χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο νερό(1/2 νεροπότυρο) και τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μεχρι να πιούν όλο το νεράκι.
-
2
Προσθέτουμε το λαδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
-
3
Μολις είναι σχεδόν ετοιμο σβήνουμε με κρασι.
-
4
Όταν σερβιρουμε βαζουμε λιγη ρίγανη απο πάνω και χυμό απο λεμόνι.
Σχόλια (8)