Μανιτάρια με ροκφόρ

Bαθμολογία: 5
       
 
4 ψήφοι
sweeney, 23.09.10

Περιγραφή

Για τους λάτρεις του ροκφόρ!!!!!!!!!!
Μανιτάρια με ροκφόρ
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. πλευρώτους ή ότι άλλο είδος μανιταριού επιθυμείτε
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. ροκφόρ ή όσο επιθυμείτε ανάλογα πόσο έντονη γεύση ροκφόρ θέλετε
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με μανιτάρια
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ξύδι.
  2. Αφού τα στραγγίξουμε τα τσιγαρίζουμε με το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει η κρέμα γάλακτος για 15 λεπτά περίπου χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα ενδιαμέσως.
  4. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχετικές συνταγές

Μανιτάρια αλα κρέμ 4 Μανιτάρια αλα κρέμ 4
5
       
       
(1)
Μανιτάρια αλά κρέμ Μανιτάρια αλά κρέμ
4.84
       
       
(25)
Μανιτάρια αλα κρεμ 2 Μανιτάρια αλα κρεμ 2
4.6667
       
       
(3)
Μανιτάρια αλα κρεμ 5 Μανιτάρια αλα κρεμ 5
5
       
       
(1)

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 25-9-10  
    επειδη ειμαι λατρης και του ροκφορ και των μανιταριων 5 πηρουνακια.
    αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω για ποιο λογο τα βαζεις στο ξυδι τα φρεσκα μανιταρια?
    εγω τα καθαριζω απο εξω με σφουγγαρακι βρεγμενο η πετσετουλα μιας χρησης .
    ευχαριστουμε για την συνταγη ,ειναι απο τις αγαπημενες μου.
    #
    Σχόλιο από sweeney, 25-9-10  
    Βασικά όπως όλα τα ζαρζαβατικά έτσι και τα μανιτάρια αφού τα πλύνω με νερό τα βάζω στο ξύδι για τυχόν φάρμακα, τυχόν ζουζούνια που δεν φαίνονται, τυχόν βρωμίτσες που δεν φεύγουν απλά με σκέτο νερό..Ξέρω ότι γενικότερα το ξύδι είναι απαραίτητο πριν φαγωθούν..Επειδή έτσι κάνω εγώ έτσι το έγραψα κιόλας δεν θέλω να το κάνει κάποιος με το ζόρι ;-P
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-9-10  
    Τα μανιτάρια τα φτιάχνω πολύ συχνά αλλά για ξύδι, σαν τρόπο καθαρισμού, δεν είχα ξανακούσει.
    Δεν χαλάει τη γεύση του μανιταριού;
    #
    Σχόλιο από sweeney, 25-9-10  
    όχι καθόλου..αν τα ξεβγάλεις κανα 2 φορές και τα στύψεις απτα υγρά του όχι δεν κρατάει καθόλου γεύση ξιδιού..όπως και τα λαχανικά δεν κρατάνε..εγώ πάντως μαυτόν τον τρόπο νιώθω πολύ πιο σίγουρη ότι αυτό που τρώω είναι καθαρό..δοκιμάστε το και αν δείτε ότι δεν σας αρέσει πείτε το μου.. :-)
    #
    Σχόλιο από geotek, 26-9-10  
    επειδη τα πλευρωτους τωρα τελευταια αρχισα να κανω, αλλα προς το παρον μονο σαν εχτρα υλικο με ψητα στο φουρνο, οταν λετε "καθαριζουμε" τι εννοειτε?
    δε τα πλενουμε απλα?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 26-9-10  
    ναι τα πλενουμε απλα καποιες φορες καποια μανιταρια μπορει να εχουν καποια μαυρίλα που δεν φευγει απλά με το νερό οπότε μπορεί να χρειαστούμε μαχαίρι..Βασικά απότι βλέπω έχετε μπερδευτεί πολύ χωρίς λόγο, εγώ έδωσα τετοιου ειδους οδηγιες για ατομα που ειναι καινουργια στο χωρο της μαγειρικης και μπορεί να μην γνωρίζουν την προετοιμασια των μανιταριων..ή απλά ίσως εγω να ειμαι λιγο υπερβολικη και να φοβαμαι τα ζαρζαβατικα και να τους κανω ιδιαιτερη πλυση ;-)
    #
    Σχόλιο από geotek, 26-9-10  
    κ γω πλένω πολλα πράγματα με ξύδι κ πιστευω κ να ποτισουν μια χαρα θα ναι, ουτως η αλλως ταιριαζει το ξυδι στα μανιτάρια π.χ βαλσαμικο!!!
    μονο προς το καθαρισμα ειχα απορία
    ευχαριστω για την απαντηση :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-9-10  
    Τελικά αποφάσισα να καθαρίσω τα μανιτάρια μου, όπως τα κάνω συνήθως.
    Επειδή περίμενα παρέα, είπα να μην το διακινδυνεύσω, θα το δοκιμάσω όταν θα τα φτιάξω για μας μόνο.
    Αντί για κρέμα γάλακτος έβαλα λίγο εβαπορέ, γιατί δεν είχα.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 1-2-12  
    Αγαπημένες γεύσεις , μανιτάρια -ροκφόρ και τρομερός συνδυασμός. Απέφυγα το στάδιο με το ξύδι.
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 19-2-12  
    Τέλειο! Ευχαριστώ για την συνταγή! Θα την ξανακάνω σίγουρα!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 25-9-10  
    επειδη ειμαι λατρης και του ροκφορ και των μανιταριων 5 πηρουνακια.
    αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω για ποιο λογο τα βαζεις στο ξυδι τα φρεσκα μανιταρια?
    εγω τα καθαριζω απο εξω με σφουγγαρακι βρεγμενο η πετσετουλα μιας χρησης .
    ευχαριστουμε για την συνταγη ,ειναι απο τις αγαπημενες μου.
    #
    Σχόλιο από geotek, 26-9-10  
    επειδη τα πλευρωτους τωρα τελευταια αρχισα να κανω, αλλα προς το παρον μονο σαν εχτρα υλικο με ψητα στο φουρνο, οταν λετε "καθαριζουμε" τι εννοειτε?
    δε τα πλενουμε απλα?
    #
    Σχόλιο από geotek, 26-9-10  
    κ γω πλένω πολλα πράγματα με ξύδι κ πιστευω κ να ποτισουν μια χαρα θα ναι, ουτως η αλλως ταιριαζει το ξυδι στα μανιτάρια π.χ βαλσαμικο!!!
    μονο προς το καθαρισμα ειχα απορία
    ευχαριστω για την απαντηση :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-9-10  
    Τελικά αποφάσισα να καθαρίσω τα μανιτάρια μου, όπως τα κάνω συνήθως.
    Επειδή περίμενα παρέα, είπα να μην το διακινδυνεύσω, θα το δοκιμάσω όταν θα τα φτιάξω για μας μόνο.
    Αντί για κρέμα γάλακτος έβαλα λίγο εβαπορέ, γιατί δεν είχα.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 1-2-12  
    Αγαπημένες γεύσεις , μανιτάρια -ροκφόρ και τρομερός συνδυασμός. Απέφυγα το στάδιο με το ξύδι.
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 19-2-12  
    Τέλειο! Ευχαριστώ για την συνταγή! Θα την ξανακάνω σίγουρα!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sweeney, 25-9-10  
    Βασικά όπως όλα τα ζαρζαβατικά έτσι και τα μανιτάρια αφού τα πλύνω με νερό τα βάζω στο ξύδι για τυχόν φάρμακα, τυχόν ζουζούνια που δεν φαίνονται, τυχόν βρωμίτσες που δεν φεύγουν απλά με σκέτο νερό..Ξέρω ότι γενικότερα το ξύδι είναι απαραίτητο πριν φαγωθούν..Επειδή έτσι κάνω εγώ έτσι το έγραψα κιόλας δεν θέλω να το κάνει κάποιος με το ζόρι ;-P
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-9-10  
    Τα μανιτάρια τα φτιάχνω πολύ συχνά αλλά για ξύδι, σαν τρόπο καθαρισμού, δεν είχα ξανακούσει.
    Δεν χαλάει τη γεύση του μανιταριού;
    #
    Σχόλιο από sweeney, 25-9-10  
    όχι καθόλου..αν τα ξεβγάλεις κανα 2 φορές και τα στύψεις απτα υγρά του όχι δεν κρατάει καθόλου γεύση ξιδιού..όπως και τα λαχανικά δεν κρατάνε..εγώ πάντως μαυτόν τον τρόπο νιώθω πολύ πιο σίγουρη ότι αυτό που τρώω είναι καθαρό..δοκιμάστε το και αν δείτε ότι δεν σας αρέσει πείτε το μου.. :-)
    #
    Σχόλιο από sweeney, 26-9-10  
    ναι τα πλενουμε απλα καποιες φορες καποια μανιταρια μπορει να εχουν καποια μαυρίλα που δεν φευγει απλά με το νερό οπότε μπορεί να χρειαστούμε μαχαίρι..Βασικά απότι βλέπω έχετε μπερδευτεί πολύ χωρίς λόγο, εγώ έδωσα τετοιου ειδους οδηγιες για ατομα που ειναι καινουργια στο χωρο της μαγειρικης και μπορεί να μην γνωρίζουν την προετοιμασια των μανιταριων..ή απλά ίσως εγω να ειμαι λιγο υπερβολικη και να φοβαμαι τα ζαρζαβατικα και να τους κανω ιδιαιτερη πλυση ;-)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της ANGOLINA
    ΕΦΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 170 αγαπημένων συνταγών, του/της AGGELIKI2
    Λαχανικά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της JennyIlio
    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της ANGOLINA