κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιτάρια Ογκρατεν
deppythom
deppythom @cook_8450990

Δοκιμάστε την! Είναι η αγαπημένη συνταγή της παρέας μου.. Ευχομαι να γίνει και της δικιάς σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να γίνει πιό πικάντικο μπορείτε να βάλετε λίγη κεφαλογραβιέρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 500 γραμμάρια μανιτάρια
  2. 2 φλυτζάνια του τσάγιου γάλα (προτιμήστε εβαπορέ)
  3. λίγο μοσχοκάρυδο
  4. 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί (μοτσαρέλα, γκούντα, ένταμ.. μπορείτε να επιλέξετε)
  5. λίγη τριμμένη πάπρικα
  6. αλάτι και πιπέρι
  7. λίγη γαλέτα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά της ώρας.

  2. 2

    Κατόπιν τα στραγγίζετε καλά.

  3. 3

    Βράζετε το γάλα και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.

  4. 4

    Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο γάλα, μαζί με το μοσχοκάρυδο, τα 3/4 του τυριού, λίγο αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.

  6. 6

    Βάζουμε τα μανιτάρια και από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας.

  7. 7

    Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τέλος πασπαλίζετε με την πάπρικα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

  8. 8

    Μόλις ροδοκκοκινήσειη επιφάνεια το φαγητό μας είναι έτοιμο!

  9. 9

    Συνοδεύται υπέροχα από καροτοσαλάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

roulaan
roulaan @cook_8450429
Moy ακουγεται τελειο και δεδομενου οτι τρωω τα μανιταρια οπως κι αν ειναι βαθμολογω απο την αρχη. Επειδη ομως λεω να τα φτιαξω του αντρα μου το βραδυ και δεν εχω φρεσκα μανιταρια, πειραζουν αυτα σε κονσερβα?

Από

deppythom
deppythom @cook_8450990
στις