Μανιτάρια Ογκρατεν
Δοκιμάστε την! Είναι η αγαπημένη συνταγή της παρέας μου.. Ευχομαι να γίνει και της δικιάς σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να γίνει πιό πικάντικο μπορείτε να βάλετε λίγη κεφαλογραβιέρα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά της ώρας.
-
2
Κατόπιν τα στραγγίζετε καλά.
-
3
Βράζετε το γάλα και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
-
4
Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο γάλα, μαζί με το μοσχοκάρυδο, τα 3/4 του τυριού, λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
5
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.
-
6
Βάζουμε τα μανιτάρια και από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας.
-
7
Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τέλος πασπαλίζετε με την πάπρικα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
-
8
Μόλις ροδοκκοκινήσειη επιφάνεια το φαγητό μας είναι έτοιμο!
-
9
Συνοδεύται υπέροχα από καροτοσαλάτα.
Σχόλια (7)