Μανιτάρια πλευρώτους ψητά

Bαθμολογία: 4.76
       
 
75 ψήφοι
sosofi, 20.09.08

Περιγραφή

Γρήγορη, εύκολη και οικονομική, μα πάνω απ' όλα δοκιμασμένη!

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (κομμμένο σε λεπτές φέτες)
  • 6-7 φέτες μπεϊκον (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ.τσ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2-3 κ.γ. θυμάρι
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με μανιτάρια
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 32' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρό πανί ή χαρτί, τα χωρίζουμε σε μέτρια κομμάτια (κόβουμε και πετάμε τα πολύ χοντρά κοτσάνια) και τα απλώνουμε στο ταψί.
Βήμα 2
2) Τα πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Βήμα 3
3) Χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ το λάδι, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
Βήμα 4
4) Ανακατεύουμε τα υλικά στο ταψί ώστε να πάνε παντού τα μυρωδικά και τα υγρά.
Βήμα 5
5) Προσθέτουμε στο τέλος και το μπέϊκον από πάνω.
Βήμα 6
6) Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (220-250) για 30'-35'.
Βήμα 7
7) Σερβίρουμε ζεστά με λίγο χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με γιαούρτι και λευκό κρασί.
Βήμα 8
8) Αντί για μπαλσάμικο μπορούμε να σβήσουμε με κρασί και να αφήσουμε το φαγητό λίγο ακόμα στο φούρνο μέχρι να εξατμιστεί. Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ορεκτικό Αν είστε χορτοφάγοι παραλείψτε το μπεϊκον Αν θέλουμε τρίβουμε και παρμεζάνα μόλις ξεφουρνίσουμε.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    79 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από paprica, 22-2-09  
    ωραία τα μανιτάρια σου sosofi, άρεσαν και στους καλεσμένους μου που τα δοκίμασαν
    #
    Σχόλιο από sasadim, 22-2-09  
    Δεν έχουμε ξαναφάει πιο νόστιμα μανιτάρια,καταπληκτικά!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 22-2-09  
    Μας φάνηκε λίγο περισσότερο το λάδι που είχαν.Ήταν πολύ νόστιμα.Δεν έβαλα το μπέικον.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 18-3-09  
    Τα πηρουνάκια είναι από τον πατέρα μου και μια οικογενειακή φίλη (η οποία αρχικά...θα έτρωγε σπίτι της!). Και μένα το λάδι μου φάνηκε πολύ, αλλά οι δικοί μου, αφού πρώτα καταβρόχθισαν τα μανιτάρια, μετά έκαναν κάτι γενναίες παπάρες στο λάδι που είχε μείνει στο πυρέξ! Ευχαριστούμε για τη νοστιμιά!
    #
    Σχόλιο από milva, 8-4-09  
    Τα εφτιαξα σημερα και εγιναν φανταστικά.Καταπληκτικός μεζές.Προσθεσα και λιγη μουστάρδα στο μιγμα του λαδιού.Υπέροχα!!!
    #
    Σχόλιο από ελενακι, 8-4-09  
    εγω παιδια λατρευω οτι φαγητο εχει μεσα μανιταρια..... γιαυτο θα το φτιαξω και θα σου πω τις εντυπωσεις μου,τον βαθμο ομως στον εδωσα γιατι λατρευω τα μανιταρια αλλα οταν θα το μαγειρεψω και μου αρεσει θα σου δωσω και αλλο βαθμο
    #
    Σχόλιο από sosofi, 14-4-09  
    με την μουσταρδα εγιναν το κατι αλλο, αλλα και το τριμενο τυρι απο πανω, μας ανεβασε την χοληστερινη και την πιεση σε τρελα νουμερα
    #
    Σχόλιο από charala23, 10-6-09  
    ένα φλυντζάνι του τσαγιού λάδι το βρίσκω και εγώ υπερβολικό! τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν άμεσα τα υγρά αλλά τόσο λάδι είναι πάρα πολύ...θεωρώ ότι αν απλά τα ραντίσεις με λάδι και τα ανακατέψεις καλά με τα χέρια πηγαίνει παντού το λάδι και θα ψηθούν πολύ ωραία. τρία πιρουνάκια για το πολύ λάδι, πάντως σαν ιδέα είναι εξαιρετική!
    #
    Σχόλιο από idomeneas, 30-11-09  
    Τα μανιτάρια ήταν πολύ νόστιμα!Θα συμφωνήσω όμως με τους υπόλοιπους για το λάδι.Βάλαμε τη μισή δόση και πάλι μας φάνηκε αρκετό.Ωστόσο ήταν γευστικότατα και φυσικά δεν έμεινε τίποτα!!
    #
    Σχόλιο από christin2, 27-1-10  
    Με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου ειναι το κάτι άλλο..Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α. 5 πηρουνάκια για την ιδέα και φυσικά τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από ναταλια, 8-2-10  
    σαφως με το μισο λαδι ισως και ακομη λιγοτερο αλλα οχι 5 αλλα 15 πηρουνακια για την ευκολια και τη νοστιμια
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-3-10  
    Τέλεια. Δεν έβαλα μπέικον και έκανα μικρή δόση και το μετάνιωσα. Μπήκε στις αγαπημένες μου συνταγές.
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 21-3-10  
    Πολυ ωραια συνταγη αν και δεν εβαλα το μπεϊκον για πιο υγιεινο αποτελεσμα!
    #
    Σχόλιο από korina_ag, 6-4-10  
    Καταπληκτική συνταγή! Δεν έχω φάει πιο νόστιμα μανιτάρια!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 16-9-10  
    φανταστική συνταγή.5 για την ευκολία της τη νοστιμιά και που μας τη χάρισες.
    #
    Σχόλιο από Neraiditsa, 25-9-10  
    Την δοκίμασα με μπέϊκον και χωρίς...
    χωρίς είναι πολύ καλύτερη...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    Πολύ νόστιμη και γρήγορη.
    Έβαλα σαφώς λιγότερο λάδι και παρέλειψα το μπέικον.
    Τα έφτιαξα στο αντικολλητικό τηγάνι και έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και εξαιρετικά νόστιμα.
    Τα έβαλα ως σάλτσα πάνω σε ρύζι μπασμάτι και ήταν τέλειος συνδιασμός.
    #
    Σχόλιο από mariade, 5-1-11  
    Η συνταγη σου ειναι πεντανοστιμη, δεν ειχα ξανακανει πλευρωτους κ εμεινα πολυ ευχαριστημενη. παρελειψα το μπεικον, το ξυδι κ εβαλα λιγο λεμονι κ κοκκινο κρασι, που νομιζω οτι το κρασι ειναι που κανει την επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από elita, 5-1-11  
    τελεια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 7-1-11  
    Πολύ - πολύ νόστιμος μεζές !
    "Φοβήθηκα" απ΄ τα υπόλοιπα σχόλια, αναφορικά με το λάδι και έβαλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού, το οποίο, όμως, σχεδόν το απορρόφησαν τα μανιτάρια, μα παρόλα αυτά έμεινε μια πολύ νόστιμη σαλτσούλα...
    Και Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι, που λέει η συνταγή, δεν είναι λάθος. Είναι ένας μεζές...για "βουτιές" ! Και μάλιστα "υποβρύχιες"...
    Τα έκανα σε αντικολλητικό τηγάνι και βγήκαν πολύ καλά...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    71 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από paprica, 22-2-09  
    ωραία τα μανιτάρια σου sosofi, άρεσαν και στους καλεσμένους μου που τα δοκίμασαν
    #
    Σχόλιο από sasadim, 22-2-09  
    Δεν έχουμε ξαναφάει πιο νόστιμα μανιτάρια,καταπληκτικά!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 22-2-09  
    Μας φάνηκε λίγο περισσότερο το λάδι που είχαν.Ήταν πολύ νόστιμα.Δεν έβαλα το μπέικον.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 18-3-09  
    Τα πηρουνάκια είναι από τον πατέρα μου και μια οικογενειακή φίλη (η οποία αρχικά...θα έτρωγε σπίτι της!). Και μένα το λάδι μου φάνηκε πολύ, αλλά οι δικοί μου, αφού πρώτα καταβρόχθισαν τα μανιτάρια, μετά έκαναν κάτι γενναίες παπάρες στο λάδι που είχε μείνει στο πυρέξ! Ευχαριστούμε για τη νοστιμιά!
    #
    Σχόλιο από ελενακι, 8-4-09  
    εγω παιδια λατρευω οτι φαγητο εχει μεσα μανιταρια..... γιαυτο θα το φτιαξω και θα σου πω τις εντυπωσεις μου,τον βαθμο ομως στον εδωσα γιατι λατρευω τα μανιταρια αλλα οταν θα το μαγειρεψω και μου αρεσει θα σου δωσω και αλλο βαθμο
    #
    Σχόλιο από sosofi, 14-4-09  
    με την μουσταρδα εγιναν το κατι αλλο, αλλα και το τριμενο τυρι απο πανω, μας ανεβασε την χοληστερινη και την πιεση σε τρελα νουμερα
    #
    Σχόλιο από charala23, 10-6-09  
    ένα φλυντζάνι του τσαγιού λάδι το βρίσκω και εγώ υπερβολικό! τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν άμεσα τα υγρά αλλά τόσο λάδι είναι πάρα πολύ...θεωρώ ότι αν απλά τα ραντίσεις με λάδι και τα ανακατέψεις καλά με τα χέρια πηγαίνει παντού το λάδι και θα ψηθούν πολύ ωραία. τρία πιρουνάκια για το πολύ λάδι, πάντως σαν ιδέα είναι εξαιρετική!
    #
    Σχόλιο από idomeneas, 30-11-09  
    Τα μανιτάρια ήταν πολύ νόστιμα!Θα συμφωνήσω όμως με τους υπόλοιπους για το λάδι.Βάλαμε τη μισή δόση και πάλι μας φάνηκε αρκετό.Ωστόσο ήταν γευστικότατα και φυσικά δεν έμεινε τίποτα!!
    #
    Σχόλιο από christin2, 27-1-10  
    Με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου ειναι το κάτι άλλο..Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α. 5 πηρουνάκια για την ιδέα και φυσικά τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από ναταλια, 8-2-10  
    σαφως με το μισο λαδι ισως και ακομη λιγοτερο αλλα οχι 5 αλλα 15 πηρουνακια για την ευκολια και τη νοστιμια
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-3-10  
    Τέλεια. Δεν έβαλα μπέικον και έκανα μικρή δόση και το μετάνιωσα. Μπήκε στις αγαπημένες μου συνταγές.
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 21-3-10  
    Πολυ ωραια συνταγη αν και δεν εβαλα το μπεϊκον για πιο υγιεινο αποτελεσμα!
    #
    Σχόλιο από korina_ag, 6-4-10  
    Καταπληκτική συνταγή! Δεν έχω φάει πιο νόστιμα μανιτάρια!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 16-9-10  
    φανταστική συνταγή.5 για την ευκολία της τη νοστιμιά και που μας τη χάρισες.
    #
    Σχόλιο από Neraiditsa, 25-9-10  
    Την δοκίμασα με μπέϊκον και χωρίς...
    χωρίς είναι πολύ καλύτερη...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    Πολύ νόστιμη και γρήγορη.
    Έβαλα σαφώς λιγότερο λάδι και παρέλειψα το μπέικον.
    Τα έφτιαξα στο αντικολλητικό τηγάνι και έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και εξαιρετικά νόστιμα.
    Τα έβαλα ως σάλτσα πάνω σε ρύζι μπασμάτι και ήταν τέλειος συνδιασμός.
    #
    Σχόλιο από elita, 5-1-11  
    τελεια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 7-1-11  
    Πολύ - πολύ νόστιμος μεζές !
    "Φοβήθηκα" απ΄ τα υπόλοιπα σχόλια, αναφορικά με το λάδι και έβαλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού, το οποίο, όμως, σχεδόν το απορρόφησαν τα μανιτάρια, μα παρόλα αυτά έμεινε μια πολύ νόστιμη σαλτσούλα...
    Και Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι, που λέει η συνταγή, δεν είναι λάθος. Είναι ένας μεζές...για "βουτιές" ! Και μάλιστα "υποβρύχιες"...
    Τα έκανα σε αντικολλητικό τηγάνι και βγήκαν πολύ καλά...
    #
    Σχόλιο από angel2010, 16-1-11  
    Τα μανιτάρια έγιναν πολύ νόστιμα και τα έφαγαν και τα παιδιά μου που γενικά δεν τους αρέσουν.Δεν έβαλα το μπέικον παρόλα αυτά φαγώθηκαν αμέσως. Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από cooky, 29-1-11  
    Πολυ ωραια συνταγη και πανευκολη! Αν και εβαλα μπεικον παραψηθηκε στο φουρνο και δεν εκανε διαφορα. Εβαλα ριγανη αντι για θυμαρι που δεν ειχα και βγηκε πολυ καλο! Ευχαριστουμε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariposa, 19-9-11  
    Έχει δοκιμάσει κανείς τη συνταγή με κρασί αντί για μπαλσάμικο?
    #
    Σχόλιο από elena21, 3-11-11  
    σκεφτομαι να την κανω τωρα τη συνταγη...αλλα δεν εχω μπαλσαμικο ουτε κρασι....πειραζει αν το παραλειψω???
    #
    Σχόλιο από 85maraki, 4-4-12  
    Καθότι πολύ νέα μαγείρισσα, μήπως μπορείτε να μου πείτε σε ποιο πρόγραμμα θα το βάλω -πχ αντιστάσεις ; Φαίνεται υπέροχη συνταγή!Ευχαριστώ!

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από milva, 8-4-09  
    Τα εφτιαξα σημερα και εγιναν φανταστικά.Καταπληκτικός μεζές.Προσθεσα και λιγη μουστάρδα στο μιγμα του λαδιού.Υπέροχα!!!
    #
    Σχόλιο από mariade, 5-1-11  
    Η συνταγη σου ειναι πεντανοστιμη, δεν ειχα ξανακανει πλευρωτους κ εμεινα πολυ ευχαριστημενη. παρελειψα το μπεικον, το ξυδι κ εβαλα λιγο λεμονι κ κοκκινο κρασι, που νομιζω οτι το κρασι ειναι που κανει την επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 6-4-11  
    είνα λιγα τα 5 πηρουνάκια για τα νοστιμα αυτα μανιταρια! μπραβο πμραβο! δεν έβαλα μπεικον.. εριξα ελάχιστο κόλλιανδρο και τα εκανα σε πηλινο ατομικο μπολακι. οταν τα εβγαλα έβαλα φρέσκο μαιντανό! μπρβο! ευχαρισουμε για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από ΤΙΓΡΑΚΙ, 16-9-11  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΘΥΜΑΡΙ ΒΑΖΩ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟ!
    #
    Σχόλιο από didymaki, 11-11-13  
    Τέλεια... Απλά δεν έβαλα μπεικον καιπρόσθεσα και λίγο μέλι στο μείγμα και...εξαφανιστηκαν στη στιγμη!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της ria24
    Για την όρεξη
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Μπουφές
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της Δεσποινούλα !
    Ιδιαίτερες Γεύσεις
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel