Μανιτάρια pleurotous με μοσχάτο Λήμνου
Μια εναλλακτική πρόταση γαρνιτούρας για ρύζι, πιλάφι, κους-κους, χυλοπίτες. Η μητέρα μου το ετοίμαζε με κοτόπουλο ή φιλέτο βοδινού αντί με μανιτάρια. Από τότε που έγινα χορτοφάγος, το ετοιμάζει έτσι ειδικά για μένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί παραπάνω από 20 λεπτά. Την διαφορά πιστεύω κάνει εκτός από το μοσχάτο κρασί, που είναι γλυκό, αλλά και το λεμόνι και το φρέσκο βούτυρο.
Υλικά
-
1 πακέτο μανιτάρια pleurotous
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 πράσινη πιπεριά
-
1 μεγάλο καρότο
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-
2 σκελιδές σκόρδο
-
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
-
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
-
1 1/2 ποτήρι του κρασιού γλυκό μοσχάτο κρασί Λήμνου
-
1/2 λεμόνι χυμός
-
αλάτι
-
πιπέρι σκόνη
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάμεικταμαύρο, άσπρο, πράσινο, ροζ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια pleurotous, την κόκκινη και πράσινη πιπεριά και το καρότα.
-
2
Διαχωρίζουμε τα μανιτάρια και όσα είναι πολύ μεγάλα το κοβουμε στην μέση.
-
3
Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
-
4
Κοβουμε το καρότο και το σκόρδο σε ροδέλες.
-
5
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες (όχι ροδέλες).
-
6
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μετρια φωτιά.
-
7
Μόλις ροδίζει το σκόρδο και το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα καρότα.
-
8
Αλατοπιπερώνουμε και μόλις εξατμιστούν τα υγρά, σβήνουμε με το μοσχάτο κρασί.
-
9
Μόλις εξατμιστεί και το κρασί, προσθέτουμε το χυμό από 1/2 λεμόνι και σβήνουμε την φωτιά
-
10
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
-
11
Τέλος, προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένα πιπέρι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανου.
Σχόλια (3)