Μανιτάρια της άνοιξης
Ένα ελαφρύ και χορτοφαγικό πιάτο που μπορεί να συνοδεύει ψητά κρέατα ή να σερβιριστεί με εξωτικό ρύζι
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο τρόπος αυτός παρασκευής είναι ιδανικός για ριζότο με μανιτάρια. Πριν στεγνώσουν εντελώς τα μανιτάρια από τα υγρά τους, τα προσθέτουμε στο ρύζι που βράζει ώστε αυτό ν' απορροφήσει το ζωμό των μανιταριών και τη γεύση τους. Προτιμήστε μπασμάτι ή άγριο ρύζι.
Υλικά
-
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
-
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια γαλλικά
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
2 κουταλιές αποξηραμένο βασιλικό ή 20 φύλλα πλατύφυλλο φρέσκο
-
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
-
αλάτι και πιπέρι
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια
-
2
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το βασιλικό και πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι.
-
3
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο.
-
4
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
-
5
Προσθέτουμε το μαϊντανό και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει ξεσκέπαστο μέχρι να σωθούν τα υγρά.
-
6
Σερβίρουμε ζεστό ή και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σχόλια (6)