rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
Θεσσαλονίκη,greece

Εύκολα και γρήγορα, πεντανόστιμα μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κοτσάνια των πλευρώτους είναι πάντα κάπως σκληρά και έχουν κάποια λαστιχωτή υφή στο στόμα. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να τα αφαιρέσετε.Αν πάρετε Ελληνικά και φρέσκα, δεν χρειάζονται ούτε σκούπισμα ούτε πλύσιμο γιατί είναι σαν σφουγγάρια και αποροφούν νερό. Εγώ παίρνω φρέσκα μανιτάρια συσκευασμένα από το πεδινό Κιλκίς και τα βρίσκω στα σ/μ Lidl.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
2 άτομα
  1. 500 γρ. φρέσκα ελληνικά μανιτάρια πλευρώτους
  2. 3-4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  3. 1,5-2 κ.σ. ξύδι balsamico
  4. 2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  5. αλάτι-πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τεμαχίζουμε με το χέρι τα μανιτάρια σε λωρίδες χωρίς να τα πλύνουμε.

  2. 2

    Τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.

  3. 3

    Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς με αέρα, ή στούς 220 βαθμούς πάνω-κάτω για 15 λεπτά.

  6. 6

    Ετοιμα για σερβίρισμα σαν μεζές με κρασί της αρεσκείας μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Vinny
Vinny @cook_Vinny83
Πολύ πολύ νόστιμα! Τα έχω δοκιμάσει και με θυμάρι αντί για ρίγανη και είναι εξίσου ωραία.

Από

rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
στις
Θεσσαλονίκη,greece
Αμετανόητος εραστής των ξεχωριστών και ανεπανάληπτων γεύσεων..Επίμονος γευσιγνώστης και ορκισμένος εχθρός της κακής και άνοστης κουζίνας. Πολλές κορασίδες μέχρι τούδε χάριν των δια χειρός μου εδεσμάτων θέλησαν περισσότερα από εμέ (ο έρωτας περνάει από το στομάχι), αλλά δεν σκοπεύω πρός το παρόν να γίνω προσωπικός μάγειρας καμίας καλλονής, ούτε κάν της charlize theron...lol.
Δες περισσότερα