Μανιτάρια του τεμπέλη στο φούρνο
Εύκολα και γρήγορα, πεντανόστιμα μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κοτσάνια των πλευρώτους είναι πάντα κάπως σκληρά και έχουν κάποια λαστιχωτή υφή στο στόμα. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να τα αφαιρέσετε.Αν πάρετε Ελληνικά και φρέσκα, δεν χρειάζονται ούτε σκούπισμα ούτε πλύσιμο γιατί είναι σαν σφουγγάρια και αποροφούν νερό. Εγώ παίρνω φρέσκα μανιτάρια συσκευασμένα από το πεδινό Κιλκίς και τα βρίσκω στα σ/μ Lidl.
Υλικά
-
500 γρ. φρέσκα ελληνικά μανιτάρια πλευρώτους
-
3-4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
-
1,5-2 κ.σ. ξύδι balsamico
-
2 κ.γ. ρίγανη ξερή
-
αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τεμαχίζουμε με το χέρι τα μανιτάρια σε λωρίδες χωρίς να τα πλύνουμε.
-
2
Τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
-
3
Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
-
4
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς με αέρα, ή στούς 220 βαθμούς πάνω-κάτω για 15 λεπτά.
-
6
Ετοιμα για σερβίρισμα σαν μεζές με κρασί της αρεσκείας μας.
Σχόλια