κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιταρόπιτα 2
mpoumpouki
mpoumpouki @cook_8451082

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για τραπέζι ή μπουφέ σε πάρτυ. Την έχω πάρει από μια ξαδέρφη μου στην Νάξο. Την φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και γίνεται ανάρπαστη σε κάθε τραπέζι. Δεν μένει ούτε ψίχουλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν η ζύμη κουρού να έχει ξεπαγώσει αλλά να μην κολλάει. Γι'αυτό όση ώρα φτιάχνουμε την γέμιση τη βάζουμε στο ψυγείο για να μπορούμε μετά να γυρίσουμε πιο εύκολα το φύλλο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20-30 άτομα
  1. 500 γρ. ζύμη κουρου (1 κουτι)
  2. 1 κιλό (κουτί) μανιτάρια τεμαχισμένα
  3. 10 περίπου φέτες μπέικον
  4. 12 φέτες τυρί του τόστ
  5. 12 φέτες ζαμπόν
  6. 2 μεσαία ή 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  7. 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  8. 1 κουτακί κρέμα γάλακτος 250-300 γρ.
  9. λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο να κάψει.

  2. 2

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλές φετούλες, όπως σαλάτα, και τα ρίχνουμε μέσα.

  3. 3

    Έχουμε ήδη ψιλοκόψει το μπέικον σε κομματάκια και μόλις μαραθεί το κρεμμύδι το ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστεί λίγο.

  4. 4

    Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στη γέμιση ανακάτεύοντας ελάχιστα. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο μάτι γιατί μπορεί να κολλήσουν και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε λίγο πιπέρι και αφήνουμε την γέμιση να σιγοβράσει για ένα τέταρτο περίπου.

  5. 5

    Το πακέτο κουρού έχει δύο φύλλα μέσα. Κόβουμε το κάθε φύλλο στη μέση και βάζουμε στη μέση τις 3 φέτες τυρί και τις 3 ζαμπόν και από πάνω το 1/4 της γέμισης. Κλείνουμε το φύλλο γύρω γύρω για να μην ανοίξει και επαναλαμβάνουμε με τα άλλα 3 φύλλα ζύμης ομοίως. Φτιάχνουμε δηλ. 4 μακρόστενες "πίτες".

  6. 6

    Τα τοποθετούμε σε χαμηλό ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε πάνω κάτω για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα τρύπες αραιά σε κάθε κομμάτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870
Την εχω φτιαξει κ ειναι πολυ ωραια! Θα θελα να τη δοκιμασω με σαλτσα τοματας αντι κρεμα γαλακτος!

Από

mpoumpouki
mpoumpouki @cook_8451082
στις