Μανιταρόπιτα 4
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
-
2
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
-
3
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
-
4
Όταν μαλακώσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αλατοπιπερώνετε.
-
5
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το γάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως και να μην έχει σβώλους.
-
6
Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
-
7
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
-
8
Στη συνέχεια, τρίβετε το ένταμ και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το ζαμπόν. Ανακατεύετε το μείγμα μανιταριών με το τυρί, το ζαμπόν και τους κρόκους.
-
9
Έπειτα φτιάχνετε την πίταΑλείφετε με βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα του ταψιού. Ανοίγετε τα φύλλα και στρώνετε τα μισά, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο.
-
10
Ρίχνετε τη γέμιση, διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας που τα αλείφετε κι αυτά ένα ένα με βούτυρο.
-
11
Με ένα μαχαίρι βάζετε τις άκρες των πάνω φύλλων που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
-
12
Χαράζετε την επιφάνεια σε μερίδες, χτυπάτε 1 αυγό και αλείφετε με αυτό το τελευταίο φύλλο και την ψήνετε για 40 - 45 λεπτά στους 190° C στην χαμηλότερη θέση του φούρνου για να ψηθεί καλά η κάτω της πλευρά.
-
13
Αφήνετε την πίτα να κρυώσει για λίγη ώρα πριν την κόψετε για να τη σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια