Μανιταρόπιτα 5
Μανιταρόπιτα με φύλλο κρούστας, χωρίς κρέμα γάλακτος ή μπεσαμέλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εξίσου νόστιμη με χωριάτικο φύλλο.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλα κρούστας
-
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φετούλες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετούλες
-
μαϊντανό (όσο θέλετε)
-
8 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή
-
200 γρ τριμμένη γραβιέρα
-
200 γρ τριμμένο άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
-
1 κ.σ. θυμάρι
-
αλάτι, πιπέρι
-
φύλλα ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε λίγο λάδι να μαραθούν.
-
2
Αφού σβήσουμε το μάτι και κρυώσουν προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλλαντικό σε λωρίδες, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.
-
3
Τοποθετούμε τα μισά φύλλα στο ταψί, λαδώνοντάς τα ένα -ένα.
-
4
Βάζουμε τη γέμιση και μετά τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα ένα - ένα.
-
5
Χαράζουμε την πίτα και την ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με μία ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια