Μανιταρόπιτα εξαιρετική
Είναι μια πίτα που όποτε την έχω κεράσει μετά κερνάω και χαρτάκια με την συνταγή της! Ετοιμάστε την και απολαύστε την παρέα με τους φίλους σας και την οικογένειά σας. Αν κάποιος δεν είναι φίλος των μανιταριών απλά μην του πείτε τί πίτα είναι πριν δοκιμάσει. Θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες του!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται εξίσου ευχάριστα και κρύα. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (την συσκευασία που περιέχει 6 φύλλα)
-
2 μεγάλες συσκευασίες λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα (1 κιλό)
-
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλομοκκένα
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
-
6 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες
-
300 γρ. ανθότυρο
-
3 μεγάλες μπάλες μοτσαρέλα
-
1/4 κ.γ. κάρυ
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
3 αυγά
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο.
-
3
Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να μαλακώσουν μέχρι να εξατμιστούν τα νερά.
-
4
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μπέικον. Νοστιμίζουμε με το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
-
5
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το ανθότυρο, τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε.
-
6
Λαδώνουμε ένα ταψί 20x25 και στρώνουμε τα 3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα.
-
7
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα επίσης λαδωμένα εναλλάξ.
-
8
Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια