Koro
Koro @cook_8495843
Λουτράκι,Ελλάδα

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια πεντανόστιμη μανιταρόπιτα που θα σας κάνει να γλείφετε και το ταψί...

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό για ένα ροδοψημένο φύλλο είναι να ρίξετε λίγο γάλα (περίπου μισό ποτήρι) χτυπημένο με 1 αβγό πάνω στο φύλλο περίπου 10 λεπτά πριν βάλετε την πίτα να ψηθεί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

59 Minutes
12 άτομα
  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. 1 Kg φρέσκα μανιτάρια (Champion)
  3. 200 gr γκούντα (τριμμένο)
  4. 200 gr έμενταλ (τριμμένο)
  5. 150 gr κασέρι (τριμμένο)
  6. 20 φέτες μπέικον (350 γρ)
  7. 100 ml φρέσκο γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο (ή λάδι). Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα περιττά λίπη.

  2. 2

    Αφού κρυώσουν λίγο τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα τυριά, το μίγμα που τσιγαρίσαμε, την κρέμα γάλακτος και το 1 αβγό (χτυπημένο) και τα ανακατεύουμε.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε το τάψι και αφού έχουμε αφήσει τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ορθογώνιο ταψί λίγο μικρότερο από το φύλλο ώστε να μπορεί να γυρίσει στο πλάι και να κλείσει η πίτα μας. Ρίχνουμε το μίγμα και μετά σκεπάζουμε με προσοχή με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα (εξαρτάται απ' τον φούρνο)

Αντιδράσεις

Σχόλια (26)

antonismavro
antonismavro @antonis_mavro
Κορίτσια δεν ξέρω αν τελικά σας απάντησε κανείς αλλά το ένα αυγό με το γάλα τα αναμειγνύει και τα ρίχνει επάνω στην κομμένη πίτα την αφήνει λίγο να ποτίσει το υγρό και την ψήνετε . Μάλλον αυτό πρέπει να κάνετε και είναι κολπακι της Αργυρώς νομίζω

Από

Koro
Koro @cook_8495843
στις
Λουτράκι,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα

Κορυφαία αναζήτηση σε