Μανιταρόπιτα με λουκάνικα
Eύκολη συνταγή. Μπορείτε να την παίρνεται και στην δουλειά ή και στο σχολείο για τα παιδιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ψημένο φύλλο θα δώσει έξτρα νοστιμιά στη μανιταρόπιτα και θα ρουφήξει την περιττή υγρασία της γέμισης, καθώς και τα μανιτάρια αποτελούνται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νερό.
Υλικά
-
6 χωριάτικα φύλλα «κιχί»
-
3/4 φλ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
-
2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
-
2 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα ψιλοκομμένα
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
100 γρ. κασέρι τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
-
2
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαραθούν και να πιούν τα υγρά τους.
-
3
Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και την ντομάτα.
-
4
Δυναμώνουμε τη φωτιά για να πιει η γέμιση όλα τα υγρά της. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το μαϊντανό.
-
5
Βάζουμε το 1 φύλλο στη σχάρα του φούρνου και το ψήνουμε για 5-6’, να ροδίσει.
-
6
Σε μεγάλο, ρηχό ταψί για πίτα απλώνουμε ακτινωτά τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε ένα ένα. Οι άκρες πρέπει να εξέχουν. Σπάμε σε μικρά κομμάτια το ψημένο φύλλο και το βάζουμε πάνω στα υπόλοιπα φύλλα.
-
7
Πασπαλίζουμε με το κασέρι. Αδειάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα καλύπτοντας με τα άλλα 2 φύλλα, αφού τα ραντίσουμε με λάδι.
-
8
Στρίβουμε τις άκρες σε κόθρο. Χαράζουμε την πίτα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
-
9
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ξεκολλήσει η πίτα και να ροδίσει καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια