Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Storybrooke
Storybrooke @cook_8514217
,Ελλάδα

Λαχταριστή μανιταρόπιτα με μανιτάρια πλευρώτους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για γαλοπούλα μπορούμε να βάλουμε μπέικον, ή και τα 2 και τυρί καπνιστό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (μεγάλα)
  3. 200 ml κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα light)
  4. 3 φέτες γαλοπούλα σε κύβους
  5. 1 μικρό κρεμμύδι
  6. 1 σκελίδα σκόρδο
  7. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  8. 1 πιπεριά κέρατο
  9. λίγο μαϊντανό
  10. λίγο λάδι
  11. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και την πιπεριά.

  2. 2

    Τα προσθέτουμε στα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε κύβους.

  3. 3

    Προσθέτουμε το τυρί, τη γαλοπούλα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος, λίγο λάδι και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.

  5. 5

    Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας, κόβουμε λωρίδες αριστερά και δεξιά και στη μέση απλώνουμε τη γέμιση. Γυρίζουμε τις λωρίδες και την "πλέκουμε".

  6. 6

    Γυαλίζουμε με λίγο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

Storybrooke
Storybrooke @cook_8514217
στις
,Ελλάδα