Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Λαχταριστή μανιταρόπιτα με μανιτάρια πλευρώτους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για γαλοπούλα μπορούμε να βάλουμε μπέικον, ή και τα 2 και τυρί καπνιστό!
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (μεγάλα)
-
200 ml κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα light)
-
3 φέτες γαλοπούλα σε κύβους
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
-
1 πιπεριά κέρατο
-
λίγο μαϊντανό
-
1 αυγό
-
λίγο λάδι
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και την πιπεριά.
-
2
Τα προσθέτουμε στα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε κύβους.
-
3
Προσθέτουμε το τυρί, τη γαλοπούλα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος, λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
-
4
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
-
5
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας, κόβουμε λωρίδες αριστερά και δεξιά και στη μέση απλώνουμε τη γέμιση. Γυρίζουμε τις λωρίδες και την "πλέκουμε".
-
6
Γυαλίζουμε με λίγο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Σχόλια