Μανιταρόπιτα

Bαθμολογία: 4.7546
       
 
163 ψήφοι
anyouta, 04.04.06

Περιγραφή

Σα τη δοκιμάσετε θα σας μείνει αξέχαστη!
Μανιταρόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
  • 250-300 γρ. Μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι, άνηθο φρέσκο
  • 1 αυγό χτυπημένο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες διάφορες
Σερβίρει: 8 -10 άτομα
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 22' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν/μπέικον και το κρεμμύδι σε κομμάτια.
  2. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζαμπόν/ μπέικον, τη κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 5-10 λεπτά περίπου.
  3. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμένο τυρί ανακατεύοντας καλά.
  4. Ανοίγουμε το 1ο φύλλο ζύμης πάνω σε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πιρούνι πάνω στη πίτα.
  5. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα.

Σχετικές συνταγές

    182 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-10-06  
    Εξαιρετική! Φαγώθηκε σε δευτερόλεπτα.
    #
    Σχόλιο από Olympia, 14-1-07  
    Πολύ νόστιμη!! Ευχαριστούμε anyouta.
    #
    Σχόλιο από katerinas., 16-1-07  
    πολύ νόστιμη! και χορταστική!
    #
    Σχόλιο από maria12, 6-10-07  
    καλημέρα από Κύπρο,
    σε παρακαλώ μπορείς να μου διευκρινήσεις
    το είδος του τυριού.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-2-08  
    Αν ανοίξω το φύλλο μόνη και βαλω ενα κατω και ενα πανω, πειραζει? Παρακαλω απαντηστε εγκαιρως γιατι θελω να τη φτιαξω
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-2-08  
    τι να πειράξει; άλλωστε το σπιτικό φύλλο είναι πάντα καλύτερο από το αγοραστό.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-2-08  
    ok. Ευχαριστω για την εγκαιρη απαντηση. Μολις τη φτιαξω θα σας πω..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-2-08  
    Τα μανιταρια να ειναι κονσερβας?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-2-08  
    Η γέμιση θυμίζει, τι θυμιζει, σχεδον ιδια με τη σαλτσα καρμποναρας!Ηταν ωραια μόνο που θα προτιμουσα να ειχε λιγοτερη κρεμα γαλακτος!Ανοιξα φυλλο δικο μου και πασπαλισα την επιφανεια με σουσαμι..μμμμ
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 19-3-08  
    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ,ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ?
    #
    Σχόλιο από sylviaki, 2-7-08  
    ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που δοκιμασα να κανω πιτα και ηταν παρα πολυ ωραια, παρολο που εκανα ενα λαθος με τη ζυμη!Η γεμιση ηταν τελεια!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-9-08  
    Επειδή έχω αρκετά φρέσκα μανιτάρια μπορώ να τη φτιάξω με αυτά ή πρέπει να είναι κονσέρβας? Ευχαριστώ:-)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 15-9-08  
    Τελικά την έφτιαξα με φρέσκα μανιτάρια, ένα σας λέω καταπληκτική!!!!!!!αφού η κόρη μου που δεν τρώει μανιτάρια την εξαφάνισε!!!Μπράβο για την συνταγή :-)
    #
    Σχόλιο από dorafa, 21-9-08  
    #
    Σχόλιο από ποντικακι, 25-9-08  
    Σ΄αυτή τη συνταγή μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με ελαφριά - αραιή μπεσαμελ.
    Εγώ τη φτιαχνω με ένα ποτήρι γάλα, μια κουταλιά αλέυρι, μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και 1 αυγό....
    Δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από marw79, 7-11-08  
    Μπραβο πολυ καλη συνταγη,την εφτιαξα χθες και ηταν νοστιμότατη!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 19-11-08  
    Πολύ ωραία γεύση. Μπράβο στη μαγείρισσα.
    #
    Σχόλιο από phaedrak1, 11-12-08  
    Πολύ καλή συνταγή - γρήγορη και πολύ εύγευστη.
    #
    Σχόλιο από Anthemis, 19-12-08  
    Πολύ ωραία η συνταγούλα σου! Την έφτιαξα και εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ. Η γέμιση μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση για κρέπες πιστεύω ότι θα γίνουν θεϊκές όπως και η πιτούλα σου! :)
    #
    Σχόλιο από phaedrak1, 20-12-08  
    Τελεια συνταγη ! Και πάνω απο όλα εύκολη και γρήγορη !! Αξίζει πραγματικά ! Συγχαρητήρια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    172 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-10-06  
    Εξαιρετική! Φαγώθηκε σε δευτερόλεπτα.
    #
    Σχόλιο από Olympia, 14-1-07  
    Πολύ νόστιμη!! Ευχαριστούμε anyouta.
    #
    Σχόλιο από katerinas., 16-1-07  
    πολύ νόστιμη! και χορταστική!
    #
    Σχόλιο από maria12, 6-10-07  
    καλημέρα από Κύπρο,
    σε παρακαλώ μπορείς να μου διευκρινήσεις
    το είδος του τυριού.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-2-08  
    Αν ανοίξω το φύλλο μόνη και βαλω ενα κατω και ενα πανω, πειραζει? Παρακαλω απαντηστε εγκαιρως γιατι θελω να τη φτιαξω
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-2-08  
    τι να πειράξει; άλλωστε το σπιτικό φύλλο είναι πάντα καλύτερο από το αγοραστό.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-2-08  
    ok. Ευχαριστω για την εγκαιρη απαντηση. Μολις τη φτιαξω θα σας πω..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-2-08  
    Τα μανιταρια να ειναι κονσερβας?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-2-08  
    Η γέμιση θυμίζει, τι θυμιζει, σχεδον ιδια με τη σαλτσα καρμποναρας!Ηταν ωραια μόνο που θα προτιμουσα να ειχε λιγοτερη κρεμα γαλακτος!Ανοιξα φυλλο δικο μου και πασπαλισα την επιφανεια με σουσαμι..μμμμ
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 19-3-08  
    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ,ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ?
    #
    Σχόλιο από sylviaki, 2-7-08  
    ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που δοκιμασα να κανω πιτα και ηταν παρα πολυ ωραια, παρολο που εκανα ενα λαθος με τη ζυμη!Η γεμιση ηταν τελεια!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-9-08  
    Επειδή έχω αρκετά φρέσκα μανιτάρια μπορώ να τη φτιάξω με αυτά ή πρέπει να είναι κονσέρβας? Ευχαριστώ:-)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 15-9-08  
    Τελικά την έφτιαξα με φρέσκα μανιτάρια, ένα σας λέω καταπληκτική!!!!!!!αφού η κόρη μου που δεν τρώει μανιτάρια την εξαφάνισε!!!Μπράβο για την συνταγή :-)
    #
    Σχόλιο από dorafa, 21-9-08  
    #
    Σχόλιο από ποντικακι, 25-9-08  
    Σ΄αυτή τη συνταγή μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με ελαφριά - αραιή μπεσαμελ.
    Εγώ τη φτιαχνω με ένα ποτήρι γάλα, μια κουταλιά αλέυρι, μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και 1 αυγό....
    Δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από marw79, 7-11-08  
    Μπραβο πολυ καλη συνταγη,την εφτιαξα χθες και ηταν νοστιμότατη!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 19-11-08  
    Πολύ ωραία γεύση. Μπράβο στη μαγείρισσα.
    #
    Σχόλιο από phaedrak1, 11-12-08  
    Πολύ καλή συνταγή - γρήγορη και πολύ εύγευστη.
    #
    Σχόλιο από Anthemis, 19-12-08  
    Πολύ ωραία η συνταγούλα σου! Την έφτιαξα και εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ. Η γέμιση μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση για κρέπες πιστεύω ότι θα γίνουν θεϊκές όπως και η πιτούλα σου! :)
    #
    Σχόλιο από phaedrak1, 20-12-08  
    Τελεια συνταγη ! Και πάνω απο όλα εύκολη και γρήγορη !! Αξίζει πραγματικά ! Συγχαρητήρια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από elsaki7, 27-12-10  
    polu kalh geush h gemish!!mou ebgale ligo parapanw ladi...proteinete kati??
    #
    Σχόλιο από ritak, 5-4-11  
    Πεντανοστιμη!Την εχω φτιαξει πολλες φορες κ εχει παντα μεγαλη επιτυχια!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από whoopee, 26-12-11  
    φαίνεται εκπληκτική κ΄θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε! Αν την καταψύξω και την ψήσω άλλη μέρα, θα γίνει χάλια? Το έχει δοκιμάσει καμία?
    #
    Σχόλιο από dimitroula1982, 27-10-12  
    Να ρωτήσω κάτι ο άνηθος ταιριάζει?δίνει ωραία γεύση?

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από koproskilo, 22-5-10  
    Την εφτιαξα χωρις αλλαντικά και έβαλα 1,5 κούπα κεφαλογραβιέρα, περιορίζοντας ταυτόχρονα το αλάτι. Επειδή έχω φουρνάκι, τουτέσθην μικρο ταψακι, έβαλα 1 φύλο σφολιατας και οτι περισεψε, το εκοψα σε οριζόντιες και κάθετες λωρίδες απο πάνω σχηματίζοντας ενα τραγανιστό πλεγμα. Ειναι πραγματικά κορυφαία συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 15-3-11  
    πολυ νοστιμη,ευκολη και γρηγορη.
    οσο γρηγορα την εφτιαξα αλλο τοσο γρηγορα την φαγαμε.εβαλα μπεικον σε κυβακια και εσβησα το τιγανι με κοκκινο κρασι πριν βαλω την κρεμα.εβαλα και 2 κροκους!
    #
    Σχόλιο από reba, 25-9-11  
    Μας άρεσε πολυ! Δεν είχα σφολιάτα αλλά χωριάτικο φύλλο. Από τυριά έβαλα λίγο περισσότερα σε ποσότητα, μίγμα φέτας και γραβιέρας. Επίσης έβαλα το διπλάσιο μπείκον. Νοστιμότατη!
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 7-3-12  
    poly nostimh!sygxarhthria k apo ton antra moy!apla prosthesa th diplh dosh mpeikon!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 16-12-12  
    Την έκανα με φύλλο κρούστας και επειδή δεν είχα άνηθο έβαλα λίγο μοσχοκάρυδο για την μυρωδιά. Φωτογραφία δεν πρόλαβα να τραβήξω, την τσακίσαμε! Σ' ευχαριστώ για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Hannaki, 24-3-14  
    Πολύ καλή! Αντί για κρέμα γάλακτος έβαλα τυρί κρέμα τύπου Philadelphia κ έγινε πιο ελαφριά !!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 659 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    πίτες
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 190 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της ΦΩΦΩ79
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris