Μανιταρόσουπα 4
Μια νόστιμη πρόταση για να ζεσταθούμε τις κρύες μέρες του χειμώνα..!
Υλικά
-
1/2 kg μανιτάρια διάφορα (portobello, πλευρώτους και τα κλασσικά), ψιλοκομμένα
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 lt ζωμό κότας ζεστό
-
1 1/2 κτ. σπ. αλεύρι
-
ελαιόλαδο
-
μπέικον (ξεροψημένο σε tefal)
-
αλάτι - πιπέρι
-
λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα σε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια.
-
2
Ανακατεύουμε συνεχώς και περιμένουμε να σωθούν τα υγρά από τα μανιτάρια.
-
3
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και περιχύνουμε με λίγο από τον ζωμό.
-
4
Αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ζωμό όποτε χρειάζεται.
-
5
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν τα περνάμε από το multi και τα κάνουμε σούπα!!
-
6
Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και αν θέλουμε προσθέτουμε σε αυτό το στάδιο λίγη κρέμα γάλακτος. Εγώ προσωπικά δεν την βάζω και το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο!!
-
7
Σερβίρουμε βάζοντας ψιλοκομμένα κομματάκια μπέικον από πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια