κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιταρόσουπα 7

Μανιταρόσουπα 7

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. χυμό από 1/2 λεμόνι
  2. 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  3. 1/2 πακέτο μαργαρίνη
  4. λίγη σκόνη από σκόρδο
  5. 1 κύβο βοδινού
  6. 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  7. 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. 1/2 φλιτζάνι γάλα
  11. 2-3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε τα μανιτάρια προσεχτικά και τα σκουπίζετε.

  2. 2

    Κόβετε τα κοτσάνια τους και τα βάζετε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου.

  3. 3

    Σουρώνετε το ζουμί, το κρατάτε και πετάτε τα κοτσάνια.

  4. 4

    Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.

  5. 5

    Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα μαργαρίνης σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια.  Σβήνετε με το κρασί.

  6. 6

    Ρίχνετε το ζουμί που κρατήσατε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου) καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, την υπόλοιπη μαργαρίνη, τον κύβο, αλάτι-πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο και αφήνετε τη σούπα στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

  7. 7

    Λίγο πριν αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά ρίχνετε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζετε και αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

klairaki87
klairaki87 @cook_8515032
στις
Αγρίνιο
http://mamandgo.blogspot.gr/?m=1
Δες περισσότερα