κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιταρόσουπα αλάδωτη
tndigas
tndigas @cook_8472477
,Ελλάς

Νηστίσιμη και αλάδωτη για την Σαρακοστή ή για όποια μέρα του χρόνου θέλετε κάτι νόστιμο και ελαφρύ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν είναι πολλή νερουλή προσθέστε στην τελευταία βράση τρεις κουταλιές της σούπας corn flour.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8 μερίδες
  1. 2 πακέτα μανιτάρια λευκά φρέσκα περίπου 800 γρ.
  2. 2 πατάτες
  3. 2 κρεμμύδια μεγάλα
  4. 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  5. 3 κ.σ. ταχίνι
  6. 2 λεμόνια το χυμό τους
  7. Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε μανιτάρια, κολοκυθάκια, πατάτες, κρεμμύδια.

  2. 2

    Βάζουμε μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε όλα το λαχανικά, το αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο (1/4 κουταλάκι γλυκού).

  3. 3

    Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά,(σε χύτρα ταχύτητος 15 λεπτά), όταν βράσει κρατάμε δύο φλυτζάνια ζουμί.

  4. 4

    Περνάμε από το Multi τα λαχανικά και έτσι η σούπα παίρνει βελουτένια υφή (προαιρετικό).

  5. 5

    Σε μικρό μπολ βάζουμε το ταχίνι και το χυμό από τα 2 λεμόνια και ανακατεύουμε με πιρούνι να ενσωματωθούν τα δύο υλικά, παίρνουμε τα δύο φλυτζάνια ζουμί από την σούπα που έχουμε κρατήσει και τα βάζουμε και αυτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα (όπως και το αυγολέμονο), το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Μια βράση ακόμα και καλή όρεξη.

Αντιδράσεις

Από

tndigas
tndigas @cook_8472477
στις
,Ελλάς

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα