Μανιταρόσουπα αποτοξινωτική
Θα την λατρέψετε. Πανεύκολη υγιεινή και πεντανόστιμη με ελάχιστες θερμίδες, ιδανική για αποτοξίνωση μετά από κρεπάλες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε στο τέλος την αβγοκόβουμε. Γίνεται πεντανόστιμη. Εγω την προτιμώ σκέτη.
Υλικά
-
1/2 κιλό μανιτάρια, κοινά και πλευρώτους
-
1-2 μαρούλια
-
λίγα φύλλα σπανάκι
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
άνιθο
-
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές ρύζι για σούπα
-
αλάτι
-
λίγο λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, το σπανάκι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
-
2
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στο λίγο λάδι και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τα μαρούλια και το σπανάκι. Βάζουμε νεράκι και βράζει για 10 περίπου λεπτά.
-
3
Βάζουμε και τα μανιτάρια και τον άνιθο και οσο αλατάκι θέλουμε.
-
4
Οταν σε λίγο έχουν βράσει προσθέτουμε και το ρύζι. Αν θέλετε βάζετε περισσότερο ρύζι και γίνεται πιό πυχτή και χορταστική.
-
5
Μόλις το σβήσουμε βάζουμε αν θέλουμε και λίγο λεμονάκι.
-
6
Φάτε όση θέλετε, έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι γεμάτη βιταμίνες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)