Μανιταρόσουπα αρωματική της Ωτουλίνας
Μία νόστιμη και θρεπτική σουπίτσα από την αγαπημένη μου θεία για τις χειμωνιάτικες κρύες μέρες.Θα την λατρέψει όλη η οικογένεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να συνοδέψουμε την σούπα μας με κριθαρένια παξιμάδια, κριτσίνια ή κρουτόν. Συνδιάζεται άψογα με κόκκινο αλλά και με λευκό κρασί.Μάραθο τον χειμώνα δύσκολο να βρείτε,αλλά χαμηλά κοντά στις ρίζες του πάντα υπάρχουν μικρές τουφίτσες.Αν όμως μαζέψετε το καλοκαίρι που υπάρχει σε αφθονία,μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη όλο τον χρόνο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το μισό λάδι.
-
2
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το νερό,τα λαχανικά,το υπόλοιπο λάδι και το μάραθο.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει.
-
3
Όταν τα λαχανικά μας βράσουν,η σούπα μας είναι έτοιμη να την αυγοκόψουμε.
-
4
Αφαιρούμε πρώτα τα κλωναράκια τού μάραθου από την κατσαρόλα μας.
-
5
Σε ένα ευρύχωρο μπωλ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τον χυμό τού λεμονιού. Παίρνουμε με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε αργά αργά στο αυγολέμονο χτυπώντας ταυτόχρονα το αυγολέμονο με το άλλο μας χέρι. Συνεχίζουμε με μία δύο κουταλιές ζωμό,μέχρι το μίγμα τού αυγού να ζεσταθεί καλά.
-
6
Προσθέτουμε στη σούπα μας σιγά σιγά το περιεχόμενο από το μπώλ ανακατεύοντας.
-
7
Η μανιταρόσουπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια