Μανιταρόσουπα βελουτέ 2
Σαν του IKEA, μόνο που είναι λίγο καλύτερη! Πειράζει;
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σούπα αυτή έγινε η αιτία που η κόρη μου αγάπησε τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήσαμε κρασί Σαββατιανό του 2010 και μανιτάρια παραγωγής μας (μανιταρόμπαλα), για αυτό και είναι πλευρώτους. Προσωπικά προτιμώ τα πορτο μπέλλο, αλλά, εφ οσον είμεθα παραγωγοί πλέον πλευρώτους, τιμούμε τον κόπο μας! Νομίζω ότι η σούπα γίνεται εξίσου εύγευστη και με πορτσίνι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λαδάκι μας (ελιάς κατα προτίμηση).
-
2
Xρυσίζουμε τα λεπτοκομμένα κρεμμυδάκια μας.
-
3
Συμπληρώνουμε με τα εξίσου λεπτοκομμένα μανιταράκια μας και αφήσουμε να σιγοβράζουν λίγη ώρα με το ζουμάκι που βγάζουν τα μανιτάρια.
-
4
Αν θέλουμε βάζουμε αρχικά περισσότερο λάδι και όταν φτάσουμε στην επιθυμητή υφή των μανιταριών μας, στραγγίζουμε το περισσευούμενο λάδι, κρατώντας το για σάλτσες και μακαρόνια.
-
5
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσουμε λίγο σκόρδο, αν θέλουμε (προσωπικά νομίζω ότι βαρβαρίζει την λεπτή γεύση και το άρωμα του μανιταριού, άλλοι όμως τρελαίνονται για το συσχετισμό μανιταριών με σκόρδο). Σβήνουμε με το κρασάκι μας. Προσθέτουμε νεράκι, τον κρόκο κοζάνης, την πατάτα που την έχουμε τρίψει πρώτα στο μούλτι, χοντρό αλατάκι κατα βούληση και το κόκκινο πιπεράκι μας. Βράζουμε και βράζουμε ώσπου να πάρει εκείνη την απόλυτη χρυσή όψη της καλής σούπας μανιταριών. Σχεδόν πηκτό, αλλά όχι ακόμα.
-
6
Σβήνουμε το μάτι. Χωρίς να απομακρύνουμε απο την φωτιά παίρνουμε ένα φλυτζάνι ζωμό και διαλύουμε μέσα του τον κρόκο αυγού. προσθέτουμε προσεκτικά και άλλο ζωμό και τέλος το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ώσπου να πάρει μια βράση. Απομακρύνουμε απο την εστία.
-
7
Βελουτέ στην οψη και στην γεύση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Η συνταγή πανεύκολη, απλή και με ονειρεμένη γεύση!!!!
Δεν είχα κρόκο οπότε δεν έβαλα,δεν έβαλα σκόρδο, έβαλα ένα κύβο κνορ και μανιτάρια μισά κανονικά μισά πλευρώτους...έγινε θεσπέσια. ένα μεγάλο μπράβο στην κοπελιά που το εμπνεύστηκε!