Μανιταρόσουπα βελουτέ

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
22 ψήφοι
karavour, 29.02.12

Περιγραφή

Πολύ καιρό έψαχνα να βρω μια μανιταρόσουπα βελούδινη, σαν τις έτοιμες σε φακελάκια του εμπορίου. Τελικά βρήκα αυτή τη συνταγή σ'ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές απ'όλο τον κόσμο, και όχι απλά μας ενθουσίασε, αλλά ξετρελλαθήκαμε με τη γεύση και τη βελούδινη υφή της. Απείρως καλύτερη απ'τις έτοιμες!
Μανιταρόσουπα βελουτέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300-500γρ. μανιτάρια φρέσκα (όχι πλευρώτους)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 φλιτζάνια ζωμό της επιλογής σας (εγώ βάζω λαχανικών)
  • αλάτι και άσπρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (εγώ βάζω light)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σούπες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο
Σερβίρει: 3-4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες.
  2. Λειώνετε 2 κ.σ. βούτυρο σ'ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
  3. Προσθέτετε τον μισό μαιντανό και βγάζετε το σκεύος απ'τη φωτιά.
  4. Σε μία κατσαρόλα λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει.
  5. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να πάρει πολλές βράσεις.
  6. Ρίχνετε αλατοπίπερο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, και αποσύρετε απ'τη φωτιά.
  7. Τέλος προσθέτετε στη σούπα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαιντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απ'το βιβλίο "Μαγειρική Ζαχαροπλαστική Πανδαισία". Οι θερμίδες του συνόλου της συνταγής είναι περίπου 1400.

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katrinsof, 3-3-12  
    σας παρακαλω αν γνωρίζεται πείτε μου σε πόσα γραμμάρια αντιστοιχεί το 1 φλυτζανι ζωμου ή κρέμας γαλακτος? Εχω καλο προαισυημα για αυτην τη σουπα, πιστεύω υα γίνει πολύ καλη.Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από karavour, 3-3-12  
    katrinsof επειδή μου είναι πολύ πιο εύκολο τουλάχιστον στη μαγειρική να υπολογίζω με φλιτζάνια, τη συγκεκριμένη συνταγή που είναι πανεύκολη δεν την υπολογίζω ποτέ με γραμμάρια. Αν όμως θες οπωσδήποτε, δες εδώ που έχει τις ακριβείς μετατροπές http://www.sintagespareas.gr/metatropes?start=4
    Η σούπα είναι όντως εκπληκτική όπως θα διαπιστώσεις, τουλάχιστον για τα γούστα μας, είναι η ωραιότερη μανιταρόσουπα που έχω φάει. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από katrinsof, 4-3-12  
    teleia i soupa. poly voutyro omws
    #
    Σχόλιο από karavour, 5-3-12  
    Χαίρομαι που σου άρεσε. Δεν διαφωνώ για το βούτυρο, αλλά πίστεψέ με την έχω κάνει και με λάδι και δεν έχει καμία σχέση!
    Εξάλλου δεν είναι για κάθε τρεις και λίγο! Είναι γκουρμέ σουπίτσα και με βγάζει ασπροπρόσωπη σαν πρώτο πιάτο και σε τραπέζια!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-3-12  
    Η σουπα ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ χωρις υπερβολη!!!Ουτε κατα διάνυα να μοιαζει στις ετοιμες σουπες του εμπορειου,Ειναι χιλιες φορες καλυτερη!!!Σε ευχαριστουμε για την πεντανοστιμη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 7-3-12  
    Εγώ ευχαριστώ που τη δοκίμασες Νίκη και χάρηκα πολύ που σου άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 10-3-12  
    Χαλαρό πεντάρι από μένα και πολλά εύγε! Η συνταγή ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!!! Στο θέμα βούτυρο αυτό που έκανα ήταν να μοιράσω τις 2 κουταλιές σε βιτάμ και τις άλλες 2 κουταλιές σε άσπρο αγνό βούτυρο. Το μετριάζει. Μιλάμε, όμως, φοβερή γεύση!!!!!!!!!!!
    10 πηρούνια, όχι 5!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 10-3-12  
    Να σαι καλά σταυρούλα! Χάρηκα που σου άρεσε.

    Καλέ τί έκανα?? Τώρα το είδα ότι βαθμολόγησα τη συνταγή μου...τσ τσ τσ...Δεν το έκανα επίτηδες μη με παρεξηγήσετε :Ρ
    #
    Σχόλιο από lenaG, 14-3-12  
    πολυ ωραια συνταγή!!! συγχαρητηρια!!!

    Πέντε πηρουνάκια για σένα
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-3-12  
    Nα σαι καλά λενα
    #
    Σχόλιο από Argie89, 1-8-12  
    Η συνταγή σου φαίνετε ΥΠΕΡΟΧΗ και σίγουρα θα την τιμήσουμε!!!όμως έχω μια απορεία.. Ζωμό λαχανικών εννοείς κνορ λογικά σωστά? δλδ πόσσες κνορ βάζω ώστε να βγει η σωστή ποσότητα?
    #
    Σχόλιο από karavour, 6-8-12  
    Προτίμησε να βάλεις φρέσκο ζωμό (έχει στα ψυγεία), ή βιολογικό. Το διαλύεις σε νερό (σε όσο νερό γράφω) και το ρίχνεις στη σούπα. Εναλλακτικά βάζεις τον κλασικό κνορ πάλι διαλυμένο σε νερό
    #
    Σχόλιο από SZgr13, 26-9-12  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή! Συγχαρητήρια!! Την έχω φτιάξει ήδη 2 φορές & δεν τη χορταίνουμε!!! Εγώ είπα να την κάνω λίγο πιο light ( !! ) & πρόσθεσα & λίγο τριμμένο emmental μέσα!
    #
    Σχόλιο από gogo1977, 28-9-12  
    #
    Σχόλιο από ariadnibb, 16-10-12  
    Μακραν η καλυτερη μανιταροσουπα που εχω δοκιμασει.
    Αντι για μαιντανο δοκιμασα το σχοινοπρασο και μου αρεσε πολυ
    #
    Σχόλιο από joannaa, 10-11-12  
    Εύκολη και πολύ νόστιμη!Την έφτιαξα σήμερα, πετυχημένη συνταγή μπράβο!
    #
    Σχόλιο από karavour, 11-11-12  
    σας ευχαριστώ που δοκιμάσατε τη συνταγή μου και χάρηκα που σας άφησε ικανοποιημένους :)
    #
    Σχόλιο από maitreyi, 18-12-12  
    Απλά τέλεια!
    Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν το βούτυρο, την άλλη φορά όμως θα βάλω δύο βούτυρο και δύο λάδι, για να μην με τρώει όταν την τρώω ...
    #
    Σχόλιο από CaesaR6, 19-12-12  
    Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.... Αν και αρχάριος, βγήκε απίστευτη.. Σ'ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kiki2, 7-1-13  
    Εξαιρετική!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katrinsof, 4-3-12  
    teleia i soupa. poly voutyro omws
    #
    Σχόλιο από karavour, 5-3-12  
    Χαίρομαι που σου άρεσε. Δεν διαφωνώ για το βούτυρο, αλλά πίστεψέ με την έχω κάνει και με λάδι και δεν έχει καμία σχέση!
    Εξάλλου δεν είναι για κάθε τρεις και λίγο! Είναι γκουρμέ σουπίτσα και με βγάζει ασπροπρόσωπη σαν πρώτο πιάτο και σε τραπέζια!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-3-12  
    Η σουπα ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ χωρις υπερβολη!!!Ουτε κατα διάνυα να μοιαζει στις ετοιμες σουπες του εμπορειου,Ειναι χιλιες φορες καλυτερη!!!Σε ευχαριστουμε για την πεντανοστιμη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 7-3-12  
    Εγώ ευχαριστώ που τη δοκίμασες Νίκη και χάρηκα πολύ που σου άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 10-3-12  
    Χαλαρό πεντάρι από μένα και πολλά εύγε! Η συνταγή ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!!! Στο θέμα βούτυρο αυτό που έκανα ήταν να μοιράσω τις 2 κουταλιές σε βιτάμ και τις άλλες 2 κουταλιές σε άσπρο αγνό βούτυρο. Το μετριάζει. Μιλάμε, όμως, φοβερή γεύση!!!!!!!!!!!
    10 πηρούνια, όχι 5!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 10-3-12  
    Να σαι καλά σταυρούλα! Χάρηκα που σου άρεσε.

    Καλέ τί έκανα?? Τώρα το είδα ότι βαθμολόγησα τη συνταγή μου...τσ τσ τσ...Δεν το έκανα επίτηδες μη με παρεξηγήσετε :Ρ
    #
    Σχόλιο από lenaG, 14-3-12  
    πολυ ωραια συνταγή!!! συγχαρητηρια!!!

    Πέντε πηρουνάκια για σένα
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-3-12  
    Nα σαι καλά λενα
    #
    Σχόλιο από karavour, 6-8-12  
    Προτίμησε να βάλεις φρέσκο ζωμό (έχει στα ψυγεία), ή βιολογικό. Το διαλύεις σε νερό (σε όσο νερό γράφω) και το ρίχνεις στη σούπα. Εναλλακτικά βάζεις τον κλασικό κνορ πάλι διαλυμένο σε νερό
    #
    Σχόλιο από SZgr13, 26-9-12  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή! Συγχαρητήρια!! Την έχω φτιάξει ήδη 2 φορές & δεν τη χορταίνουμε!!! Εγώ είπα να την κάνω λίγο πιο light ( !! ) & πρόσθεσα & λίγο τριμμένο emmental μέσα!
    #
    Σχόλιο από gogo1977, 28-9-12  
    #
    Σχόλιο από joannaa, 10-11-12  
    Εύκολη και πολύ νόστιμη!Την έφτιαξα σήμερα, πετυχημένη συνταγή μπράβο!
    #
    Σχόλιο από karavour, 11-11-12  
    σας ευχαριστώ που δοκιμάσατε τη συνταγή μου και χάρηκα που σας άφησε ικανοποιημένους :)
    #
    Σχόλιο από maitreyi, 18-12-12  
    Απλά τέλεια!
    Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν το βούτυρο, την άλλη φορά όμως θα βάλω δύο βούτυρο και δύο λάδι, για να μην με τρώει όταν την τρώω ...
    #
    Σχόλιο από CaesaR6, 19-12-12  
    Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.... Αν και αρχάριος, βγήκε απίστευτη.. Σ'ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kiki2, 7-1-13  
    Εξαιρετική!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από nadiaV, 1-2-13  
    #
    Σχόλιο από red, 14-2-13  
    Πεντανοστιμη η σουπιτσα σου!!!Την εφτιαξα χθες το βραδυ και ενθουσιαστηκαμε.Πολυ ευκολη και γευστικοτατη.Το μονο που εκανα επιπλεον ηταν να πολτοποιησω πολλα μανιταρια στο μουλτι γιατι ηταν αρκετα.Εβαλα 500γρ ασπρομανιταρα.Την επομενη φορα θα δομιμασω να βαλω και μερικα πορτομπελο.
    Μπραβο για την συνταγη που μας εδωσες.
    #
    Σχόλιο από karavour, 14-2-13  
    χαίρομαι που σου άρεσε. Κιεγώ τόσα βάζω, αλλά επειδή εξαρχής το νερό της συνταγής μου φαινόταν λίγο, το διπλασιάζω, κιέτσι τα 500γρ. μανιτάρια είναι εντάξει για αυτή την ποσότητα.
    #
    Σχόλιο από stellini, 29-3-13  
    Πάρα πολύ ωραία και εύκολη!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από karavour, 3-3-12  
    katrinsof επειδή μου είναι πολύ πιο εύκολο τουλάχιστον στη μαγειρική να υπολογίζω με φλιτζάνια, τη συγκεκριμένη συνταγή που είναι πανεύκολη δεν την υπολογίζω ποτέ με γραμμάρια. Αν όμως θες οπωσδήποτε, δες εδώ που έχει τις ακριβείς μετατροπές http://www.sintagespareas.gr/metatropes?start=4
    Η σούπα είναι όντως εκπληκτική όπως θα διαπιστώσεις, τουλάχιστον για τα γούστα μας, είναι η ωραιότερη μανιταρόσουπα που έχω φάει. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Argie89, 1-8-12  
    Η συνταγή σου φαίνετε ΥΠΕΡΟΧΗ και σίγουρα θα την τιμήσουμε!!!όμως έχω μια απορεία.. Ζωμό λαχανικών εννοείς κνορ λογικά σωστά? δλδ πόσσες κνορ βάζω ώστε να βγει η σωστή ποσότητα?

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από katrinsof, 3-3-12  
    σας παρακαλω αν γνωρίζεται πείτε μου σε πόσα γραμμάρια αντιστοιχεί το 1 φλυτζανι ζωμου ή κρέμας γαλακτος? Εχω καλο προαισυημα για αυτην τη σουπα, πιστεύω υα γίνει πολύ καλη.Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από ariadnibb, 16-10-12  
    Μακραν η καλυτερη μανιταροσουπα που εχω δοκιμασει.
    Αντι για μαιντανο δοκιμασα το σχοινοπρασο και μου αρεσε πολυ
    #
    Σχόλιο από reba, 20-12-13  
    Εσβησα τα μανιταρια με ασπρο κρασι και εβαλα και λιγο σκορδο σε σκονη και μοσχοκαρυδο. Στο τελος με τη ραβδο την εκανα βελουτε. Εξαιρετικη! Μπραβο στο σεφ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Συμβουλές για νόστιμες σούπες
    Οι σούπες γίνονται όταν βράζουμε κάποιο στερεό ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 302 αγαπημένων συνταγών, του/της giannis kr
    Σούπες
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Σούπες
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    soupes
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    ΣΟΥΠΕΣ
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt