Μανιταρόσουπα μαγική
Μαγική, πεντανόστιμη μανιταρόσουπα με πλευρώτους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το κάνουμε με γάλα κάνουμε τα εξήςΑναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με ελάχιστο γάλα να διαλυθεί. Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ στην κατσαρόλα να δέσει λίγο η σούπα. Προσθέτουμε το γάλα, το αφήνουμε να κοχλάσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.Μην βιαστείς στο βράσιμο των μανιταριών. Χρειάζονται χρόνο να μαλακώσουν, ενώ έτσι και ο ζωμός σου θα γίνει και πιο νόστιμος.Την τελευταία φορά το δοκίμασα και με ρύζι νυχάκι (μισό φλυτζάνι του ελληνικού καφέ) και βγήκε τέλειο, δοκιμάστε το!
Υλικά
-
400-500 γρ. πλευρώτους
-
10 σκελίδες σκόρδο
-
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
700 ml ζωμός λαχανικών (κύβο)
-
30 γρ. βούτυρο
-
1 πατάτα μαλακή
-
5 κλωναράκια μαϊντανός
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με το νερό αλατισμένο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια αφού μαλακώσουν και κρατάμε το ζωμό.
-
2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ανακατεύοντας σοτάρουμε μέσα το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ώσπου να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε περίπου 10’.
-
3
Καθαρίζουμε, πλένουμε και περνάμε από τον τρίφτη την πατάτα. Προσθέτουμε την πατάτα και τον κύβο στο νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μανιταριών. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)