Μανιταρόταρτα με πιπεριές
Τάρτα με μανιτάρια και πιπεριές
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν την κόψετε αφήστε την να χλιαρίνει αρκετά.Επίσης μαζί με το αλάτι και το πιπέρι μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά (όπως θυμάρι) ή μπαχαρικά για πιο πικάντικη γεύση (όπως μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα).
Υλικά
-
500 γρ. Μανιτάρια διάφορα
-
1/4 κίτρινης πιπεριά
-
1/4 κόκκινης πιπεριά
-
1/4 πράσινης πιπεριά
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
5 φέτες μπέικον
-
4 αυγά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
350 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, γραβιέρα, ρεγκάτο, κασέρι...)
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 δόση ζύμη τάρτας (έτοιμη ή την φτιάχνετε μόνοι σας)
-
1 κουταλιά λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε την ζύμη σε ένα βουτηρωμένο ταψί για τάρτες, καλύπτοντας και τα τοιχόματα και την τρυπάμε με ένα πηρούνι.
-
2
Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με μια κουταλιά λάδι. Προσθέτουμε το μπέικον και μετά τα μανιτάρια. Μόλις σωταριστούν προσθέτουμε και τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να πιουν τα υγρά τους και αποσύρουμε από την φωτιά.
-
5
Στρώνουμε το μίγμα μανιταριών - πιπεριάς πάνω στη ζύμη και από πάνω βάζουμε τα τυριά.
-
6
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και ανακατεύουμε μαζί και το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Το περιχύνουμε πάνω από τα υλικά της γέμισης και γυρίζουμε προς τα κάτω όση από την ζύμη περισεύει φτιάχνοντας ένα κορδόνι.
-
7
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς αφού προθερμάνουμε τον φούρνο, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα η γέμιση και μπισκοτένια υφή η ζύμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια