Μανταρινάτα
Είναι ένα γλυκάκι πολύ μυρωδάτο που μοιάζει με τα αμυγδαλωτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ σημαντικό τα μανταρίνια να είναι Χιώτικα και όχι κλημεντίνες για να εχούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο άρωμα.Είναι μία συνταγή που μου έδωσε μια φίλη. Είναι πολύ γευστικά και ιδανικά κεράσματα τώρα τις γιορτές. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
12 μανταρίνια μεγάλα Χιώτικα
-
650 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
650 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα καθαρίζουμε.
-
2
Βάζουμε μόνο τις φλούδες σε μία κατσαρόλα και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Τις στραγγίζουμε καλά και τις περνάμε από το μπλέντερ.
-
4
Ρίχνουμε το αμύγδαλο στο μπλέντερ.
-
5
Βάζουμε στην κατσαρόλα τον πουρέ μανταρινιού, τη κρυσταλλική ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
-
6
Το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούμε να το πλάσουμε σε σχήμα μικρού αχλαδιού ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
-
7
Τα αραδιάζουμε σε μία πιατέλα και τα αφήνουμε μία ολόκληρη μέρα να στεγνώσουν.
-
8
Μετά τα περνάμε από την άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια