Μανταρίνι γλυκό

Bαθμολογία: 4.6154
       
 
13 ψήφοι
golfo, 16.10.09

Περιγραφή

Ένα γλυκό με υπέροχο άρωμα.

Μανταρίνι γλυκό

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μανταρίνια μικρά
  • 1.250 γρ. ζάχαρη
  • λίγο λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κούπες νερό
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό μία μέρα να φύγει η πολύ πίκρα τους και στη συνέχεια τα βράζουμε 2 φορές πετώντας το νερό τους μέχρι να δοκιμάσουμε λίγο και να δούμε αν έφυγε η πικράδα τους και αν τσιμπιούντε με το πηρούνι.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Σχετικές συνταγές

Μαρμελάδα Μανταρίνι Μαρμελάδα Μανταρίνι
4.8571
       
       
(7)

    44 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lenale, 19-10-09  
    golfo μου μετά από τη φωτογραφία που έβαλες στο κοπιάστε θέλω να το δοκιμάσω οπωσδήποτε.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 19-10-09  
    golfo μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μανταρίνι ή είναι ειδική ποικιλία αυτά που κάνουμε γλυκό? Κι εγώ είδα τη φωτογραφία σου και τρελλάθηκα κι επειδή έχω μανταρινιές στο κτήμα λέω να το δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από golfo, 19-10-09  
    κοριτσια δε μπηκε ακομα εδω η φωτο δε ξερω γιατι,πιστευω αυριο.
    Λιλα οτι μανταρινακι θες κανε αρκει να μην εχουν κουκουτσια.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 20-10-09  
    Πολυ γαργαλιστικη η φωτογραφιαααααα...Τι εποχη τα βρισκουμε τα μανταρινακια ωστε να ειναι καταλληλα?
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-10-09  
    roulan το μανταρινι οπως ξερουμε ξεκινα απο τωρα και κρατα μεχρι το Γεναρη.
    η καλυτερη εποχη ειναι οταν δοκιμασεις και ειναι γλυκα τα μανταρινια τοτε μπορεις να το φτιαξεις.
    αυτο στη φωτο ειναι περσινο.
    #
    Σχόλιο από trelameni magirisa, 28-10-09  
    teleioooooooooooooooooo
    #
    Σχόλιο από Len@, 18-11-09  
    Γκόλφω το μανταρίνι έγινε καταπληκτικό, τέλειο σε ευχαριστώ. Οι αναλογίες που έδωσες είναι τέλειες.
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-11-09  
    len@ ευχαριστω πραγματι εχει υπεροχη γευση
    #
    Σχόλιο από lenale, 24-11-09  
    Γκόλφω μου τέλειο το γλυκάκι σου και πολύ αρωματικό!!!Τα ξεπίκρισα 3 φορές, έβαλα 1 κιλό ζάχαρη και 2 κ.σ. γλυκόζη.Βανίλια δεν έβαλα.
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-11-09  
    lenale ευχαριστω κοπελα μου ,χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη.
    #
    Σχόλιο από pitsifrikos, 29-11-09  
    koritsia eimai kaioyrgia sthn parea!to glyko ayto tha to dokimaso giati epsaxna mia tetoia syntagh.eyxaristo
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 5-12-09  
    Μου έγινε μούρλια! Σ'ευχαριστώ για τη συνταγή και τις πολύ καλές αναλογίες.
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-12-09  
    Ισμηνη μου ευχαριστω πολυ και χαιρομαι που σου εγινε καλο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από afroditese, 6-1-10  
    Καλη χρονια.Το εκανε σημερα και φαινεται τελειο.πρωτη φορα κανω γλυκο του κουταλιου. Πρεπει να μεινει συγκεκριμενο διαστημα στο βαζο πριν το δοκιμασουμε?
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-1-10  
    afroditese ευχαριστω πολυ και καλη χρονια.
    απο τη στιγμη που το εχεις σιροπιασει και ειναι ετοιμο μπορεις να το φας οποτε θες.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 14-1-10  
    Όταν λες γκόλφο ότι το βράζουμε 2 φορές, απλά μέχρι να πάρει βράση ή αφήνουμε κάποια ώρα να βράσει? Και πώς δοκιμάζουμε, το κόβουμε?
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-1-10  
    sol81 εννοω οτι το βραζουμε λιγο δυο φορες πετωντας το νερακι τους για να ξεπικρισουν.
    εγω κοβω λιγο φλουδιτσα απο το μανταρινι τη βαζω στο στομα μου και βλεπω αν πραγματι ξεπικρισε.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-1-10  
    συγνωμη πάλι για την ερώτηση, απλά για να μην κανω βλακεία, γιατι θα δώσω στην πεθερά μου, τρώμε και τη φλούδα έτσι?
    #
    Σχόλιο από golfo, 16-1-10  
    sol81 ναι με τη φλουδα τρωγεται το γλυκο μανταρινι αγαπη μου.
    #
    Σχόλιο από mort, 5-11-10  
    οταν λες τα βραζουμε 2 φορες τι εννοεις; τα βαζουμε στη χυτρα κ τα αφηνουμε 20' τη φορά; και πόσο νερό βάζουμε; και αν έχουν κουκουτσια μέσα τι κάνουμε; Συγνωμη για τον βομβαρδισμο των ερωτησεων αλλά θέλω να μου βγει καλό μην πάει τσάμπα ο κόπος..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lenale, 19-10-09  
    golfo μου μετά από τη φωτογραφία που έβαλες στο κοπιάστε θέλω να το δοκιμάσω οπωσδήποτε.
    #
    Σχόλιο από trelameni magirisa, 28-10-09  
    teleioooooooooooooooooo
    #
    Σχόλιο από Len@, 18-11-09  
    Γκόλφω το μανταρίνι έγινε καταπληκτικό, τέλειο σε ευχαριστώ. Οι αναλογίες που έδωσες είναι τέλειες.
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-11-09  
    len@ ευχαριστω πραγματι εχει υπεροχη γευση
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-11-09  
    lenale ευχαριστω κοπελα μου ,χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη.
    #
    Σχόλιο από pitsifrikos, 29-11-09  
    koritsia eimai kaioyrgia sthn parea!to glyko ayto tha to dokimaso giati epsaxna mia tetoia syntagh.eyxaristo
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 5-12-09  
    Μου έγινε μούρλια! Σ'ευχαριστώ για τη συνταγή και τις πολύ καλές αναλογίες.
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-12-09  
    Ισμηνη μου ευχαριστω πολυ και χαιρομαι που σου εγινε καλο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Sol81, 14-1-10  
    Όταν λες γκόλφο ότι το βράζουμε 2 φορές, απλά μέχρι να πάρει βράση ή αφήνουμε κάποια ώρα να βράσει? Και πώς δοκιμάζουμε, το κόβουμε?
    #
    Σχόλιο από vivateam, 16-11-10  
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Κ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 23-11-10  
    Γκολφω το μανταρινι εγινε τελειο!!!μοσχοβολησε ολο το σπιτι..
    #
    Σχόλιο από Sol81, 23-11-10  
    το είχα κάνει πέρυσι και δεν βαθμολόγησα όπως βλέπω!
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-11-10  
    Xρύσα μου και Σελίνα μου ,σας ευχαριστω και του χρονου να ειστε καλα να ξαναφτιαξετε.
    #
    Σχόλιο από kitro, 13-12-10  
    ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση Γκολφω μου!δυστυχως ομως δοκιμασα τα κλιμεντινια και εχουν κουκουτσι.μπορω να κανω τιποτα με αυτα;τι λες εσυ ως ειδικη;Λυπαμαι να τα πεταξω τοσα πολλα που εχω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-12-10  
    kitro ξεπικρισετα καλα και μετα κοψτα στην μεση και βγαλε τα κουκουτσια και φτιαξε μαρμελαδα μανταρινι,μην ξεχασεις να προσθεσεις και ενα μηλο που εχει πηκτινη και δενει πιο καλα η μαρμελαδα σου.
    αλλιως αν δεν θες ουτε αυτη την λυση κανε λικερ μανταρινι.
    ελπιζω να σε βοηθησα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 15-12-10  
    golfo μου υπέροχο το γλυκάκι σου μπράβο κορίτσι μου έχω ξετρελαθεί συγχαρητήρια και 5 πηρουνάκια και από μένα!
    #
    Σχόλιο από golfo, 16-12-10  
    Anitaki μου σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.
    #
    Σχόλιο από Αλεξανδρα ΚΙΛΚΙΣ, 2-12-11  
    Γκόλφω υπέροχο το γλυκό,όση δοκίμασαν ξετρελαθηκαν!
    εγώ τα έκαψα στη μέση μετά το δεύτερο βράσιμο για να είναι πιο εύκολο στο σερβίρισμα.
    Ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από Αλεξανδρα ΚΙΛΚΙΣ, 2-12-11  
    #
    Σχόλιο από viktoriap, 7-12-11  
    Πεντανόστιμο γλυκάκι! Τα έκοψα κι εγώ μισά σαν την Αλεξάνδρα! 5 πηρουνάκια και από εμένα! Μπράβο για τη συνταγή!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Λίλα, 19-10-09  
    golfo μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μανταρίνι ή είναι ειδική ποικιλία αυτά που κάνουμε γλυκό? Κι εγώ είδα τη φωτογραφία σου και τρελλάθηκα κι επειδή έχω μανταρινιές στο κτήμα λέω να το δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από golfo, 19-10-09  
    κοριτσια δε μπηκε ακομα εδω η φωτο δε ξερω γιατι,πιστευω αυριο.
    Λιλα οτι μανταρινακι θες κανε αρκει να μην εχουν κουκουτσια.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 20-10-09  
    Πολυ γαργαλιστικη η φωτογραφιαααααα...Τι εποχη τα βρισκουμε τα μανταρινακια ωστε να ειναι καταλληλα?
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-10-09  
    roulan το μανταρινι οπως ξερουμε ξεκινα απο τωρα και κρατα μεχρι το Γεναρη.
    η καλυτερη εποχη ειναι οταν δοκιμασεις και ειναι γλυκα τα μανταρινια τοτε μπορεις να το φτιαξεις.
    αυτο στη φωτο ειναι περσινο.
    #
    Σχόλιο από afroditese, 6-1-10  
    Καλη χρονια.Το εκανε σημερα και φαινεται τελειο.πρωτη φορα κανω γλυκο του κουταλιου. Πρεπει να μεινει συγκεκριμενο διαστημα στο βαζο πριν το δοκιμασουμε?
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-1-10  
    afroditese ευχαριστω πολυ και καλη χρονια.
    απο τη στιγμη που το εχεις σιροπιασει και ειναι ετοιμο μπορεις να το φας οποτε θες.
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-1-10  
    sol81 εννοω οτι το βραζουμε λιγο δυο φορες πετωντας το νερακι τους για να ξεπικρισουν.
    εγω κοβω λιγο φλουδιτσα απο το μανταρινι τη βαζω στο στομα μου και βλεπω αν πραγματι ξεπικρισε.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-1-10  
    συγνωμη πάλι για την ερώτηση, απλά για να μην κανω βλακεία, γιατι θα δώσω στην πεθερά μου, τρώμε και τη φλούδα έτσι?
    #
    Σχόλιο από golfo, 16-1-10  
    sol81 ναι με τη φλουδα τρωγεται το γλυκο μανταρινι αγαπη μου.
    #
    Σχόλιο από mort, 5-11-10  
    οταν λες τα βραζουμε 2 φορες τι εννοεις; τα βαζουμε στη χυτρα κ τα αφηνουμε 20' τη φορά; και πόσο νερό βάζουμε; και αν έχουν κουκουτσια μέσα τι κάνουμε; Συγνωμη για τον βομβαρδισμο των ερωτησεων αλλά θέλω να μου βγει καλό μην πάει τσάμπα ο κόπος..
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-11-10  
    mort εγω δεν εγραψα καπου οτι τα βραζουμε σε χυτρα.
    τα βραζουμε κοπελα μου σε απλη κατσαρολα.
    τα βραζεις ενα νερο και το πετας ,και μετα δευτερο νερο τα βραζεις μεχρι να μαλκωσει η φλουδα τους και να τρυπιεται ευκολα με το πηρουνακι και πετας παλι το νερο.
    ο μονος τροπος για να σιγουρευτει καποιος αν ξεπικρισε ενα γλυκο ειναι να κοψει λιγο φλουδα και να την δοκιμασει στο στομα του,οποτε αν θελει αλλο ξεπικρισμα να το κανει,αλλιως να συνεχισει στο δεσιμο του γλυκου.
    οσο για τα μανταρινια δεν πρεπει να εχουν κουκουτσια,για αυτο στο μαναβη μας παμε και δοκιμαζουμε ενα απο την κλουβα για να δουμε αν μας κανει σαν γευση και δεν ειναι ξινο,αλλα και αν εχει κουκουτσια.
    για μενα τα καλυτερα μανταρινια ειναι τα μικρα σε μεγεθος.
    οτι αλλο θελησεις γραψε μου ,ελπιζω να σε βοηθησα,καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από vivateam, 16-11-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ.
    ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ : ΑΝΤΙ ΛΕΜΟΝΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ 1/2 Κ.Γ. ΞΥΝΟ?
    #
    Σχόλιο από golfo, 16-11-10  
    vivateam ναι μπορεις να βαλεις ξυνο την ιδια δουλεια κανει.
    #
    Σχόλιο από vivateam, 17-11-10  
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΧΟΛΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΓΚΥΚΑΚΙ ΜΟΥ!!!ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ : ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΛΥΚΟΖΗ ΚΑΙ ΞΥΝΟ ΣΕ ΟΛΑ? ΕΑΝ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ?
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 17-11-10  
    Αν μπορείτε διευκρινήστε τους χρόνους βρασμού παρακαλώ πολύ. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από kitro, 12-12-10  
    Γκολφω μου εχω πολλα κλιμεντινια,γινεται με αυτα το γλυκο;
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-12-10  
    ναι γινονται γλυκο ,κι εχω αυτα εκανα,και μαλιστα αυριο θα φτιαξω και γλυκο αλλα και μαρμελαδα μανταρινι.
    το μονο που δεν πρεπει να εχει το μανταρινι ειναι κουκουτσι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Μαρια Κ., 23-12-11  
    Γεια σας μια ερωτηση παρακαλω - στα υλικα εχετε δυο βανιλιες που δεν αναφερονται καθόλου στην εκτελεση- ποτε μπαινουν; και τι βανιλιες εννοειτε σκονη η ξυλακια;
    #
    Σχόλιο από ANAN, 18-1-13  
    kalispera, to gluko me ta mantarinia to eftiaksa alla den mou bgikan opos eprepe apomesa adia kai apekso h flouda htan san petsa.....thelw na rwtisw ti ekana lathos kai bgikan etsi????ekana ti diadikasia opos tin lete akribos.
    #
    Σχόλιο από maria2121, 5-1-14  
    golfo το μανταπινι το ξυνεις απεξω πριν το ξεπικρισεις?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από lenale, 24-11-09  
    Γκόλφω μου τέλειο το γλυκάκι σου και πολύ αρωματικό!!!Τα ξεπίκρισα 3 φορές, έβαλα 1 κιλό ζάχαρη και 2 κ.σ. γλυκόζη.Βανίλια δεν έβαλα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    μαρμελαδες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κομπόστες
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Γωγούλι
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της xrenieri