vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Μυρωδάτη γλυκιά πίτα από την εκπομπή Σεφ στον αέρα!
Συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ώρα
16 κομμάτια
  1. 12 φύλλα κρούστας
  2. 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  3. 1 κ.γ. ξύσμα μανταρινιού
  4. 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  5. Σιρόπι
  6. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  7. 1 φλ. χυμό μανταρινιών
  8. 1/2 φλ. νερό
  9. φλούδα ενός μανταρινιού
  10. 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το χυμό μανταρινιών με το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο (εγώ δεν είχα και δεν έβαλα) και τη φλούδα μανταρινιού για 8 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα - ένα 6 φύλλα κρούστας και αφού τα σουρώσουμε κατά μήκος, στρώνουμε με αυτά τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού 25 x 35 εκ. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

  3. 3

    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το ζαχαρούχο, σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα μανταρινιών και ανακατεύουμε καλά. Εγώ έκοψα τη φλούδα μανταρινιού από το σιρόπι και δεν έβαλα ξύσμα.

  4. 4

    Κάνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ρολό και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε σε ροδέλες ρίχνοντάς τα στο μείγμα των αυγών

  5. 5

    Και ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο, μοιράζουμε ομοιόμορφα από πάνω το μείγμα των αυγών. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το γλυκό.

  7. 7

    Αφήνουμε 5 λεπτά, το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το κρύο σιρόπι λίγο - λίγο με ένα κουτάλι της σούπας.Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

  8. 8

Αντιδράσεις

Σχόλια

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα