Μαντί με τραχανά
Υπέροχα παραδοσιακά μικρασιατικά μαντί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε στο τέλος να προσθέσουμε μαζί με το ζωμό γιαούρτι.
https://www.youtube.com/watch?v=hhCaKbV2QI0
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε από το ζυμάρι, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αυγό και το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει σφιχτή και να μην κολλάει και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα, μέχρι να κάνουμε την γέμιση.
-
2
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να σκουρύνει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και καβουρδίζουμε και 5 λεπτά ακόμα μέχρι να μαραθεί.
-
3
Προσθέτουμε το τραχανά και τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.
-
4
Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
5
Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο σε επιφάνεια εργασίας αφού την έχουμε αλευρώσει πρώτα, θέλουμε να είναι αρκετά λεπτό.
-
6
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια (περίπου 3×3 εκατοστά).
-
7
Τοποθετούμε την γέμιση το κέντρο από κάθε κομμάτι και κλείνουμε την τέσσερις άκρες στην κορυφή (πουγκί).
-
8
Τοποθετούμε τα μαντί σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 c.
-
9
Τα βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το ζωμό από την κότα (περίπου μέχρι την μέση από τα μαντί).
-
10
Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξουν το ζουμί τους.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια