Μαντί με τραχανά

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
Καβάλα

Υπέροχα παραδοσιακά μικρασιατικά μαντί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε στο τέλος να προσθέσουμε μαζί με το ζωμό γιαούρτι.

https://www.youtube.com/watch?v=hhCaKbV2QI0

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για την ζύμη
  2. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. νερό όσο πάρει η ζύμη ( την θέλουμε σφιχτή )
  4. λίγο αλάτι
  5. Για την γέμιση
  6. 200 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  7. 200 γραμμάρια τραχανά σταρένιο
  8. ζωμό από κότα
  9. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  10. 1/2 κγ κύμινο
  11. 1/2 κ.γ μπαχάρι
  12. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  13. αλάτι
  14. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε από το ζυμάρι, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αυγό και το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει σφιχτή και να μην κολλάει και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα, μέχρι να κάνουμε την γέμιση.

  2. 2

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να σκουρύνει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και καβουρδίζουμε και 5 λεπτά ακόμα μέχρι να μαραθεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε το τραχανά και τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.

  4. 4

    Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  5. 5

    Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο σε επιφάνεια εργασίας αφού την έχουμε αλευρώσει πρώτα, θέλουμε να είναι αρκετά λεπτό.

  6. 6

    Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια (περίπου 3×3 εκατοστά).

  7. 7

    Τοποθετούμε την γέμιση το κέντρο από κάθε κομμάτι και κλείνουμε την τέσσερις άκρες στην κορυφή (πουγκί).

  8. 8

    Τοποθετούμε τα μαντί σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 c.

  9. 9

    Τα βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το ζωμό από την κότα (περίπου μέχρι την μέση από τα μαντί).

  10. 10

    Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξουν το ζουμί τους.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
στις
Καβάλα
Chef and food lover Οι συνταγες μου www.petrosmaounatzis.com
Δες περισσότερα