
Μαντλέν με λεμόνι

Απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι μαντλέν διατηρούνται πολλές ημέρες σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά
-
3
Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμμένο. Προσοχή να μην καεί το βούτυρο.
-
4
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για 6 ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
-
5
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες των μαντλέν (αχιβάδες) και τις γεμίζουμε με τη ζύμη.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-15 λεπτά.
-
7
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Παρόμοιες συνταγές

Ατομικά κεκάκια Μαντλέν σε φόρμα για μάφιν


Μαντλέν 👌


Παξιμαδάκια γλυκάνισου


Λαδοκούλουρα με κρασί


Ιταλικά μπισκότα


Κοτσιδάκια για βουτυρένιες απολαύσεις


Μικρά Κέικ με Κανέλα και Σοκολάτα


Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα 🍓🍓🍓


Τάρτα με καρύδια και μέλι


Πάστα φλώρα! 👩🍳


Σταφυλόπιτα


Κέικ κάστανο 🌰


Κουλουράκια λεμονιού


Μπισκότα βουτυράτα


Κουλουράκια της Κυριακής


Μπισκότα με μαύρη ζάχαρη και σταγόνες σοκολάτας


Κουραμπιέδες παντός καιρού


Τούρτα σοκολάτας Concorde


Πανεύκολο κέϊκ πορτοκαλιού με σταφίδα


Τα τέλεια brownies


Φοντάν (Ισπαχάν) υγρό κέικ σοκολάτας με λίγα υλικά


Βασιλόπιτα κέικ με λευκό γλάσσο


Τσιζκέικ φούρνου με φρούτα του δάσους του Παρλιάρου


Κέικ με σιμιγδάλι και καρύδα


Κριτσίνια με σουσάμι


Τάρτα με φρούτα


Σουφλέ Σοκολάτας (με υγρή, απολαυστική γέμιση)


Στόλλεν - Χριστουγεννιάτικο Κέικ


Cookies με λεμόνι νηστίσιμα!!! 🍋🍋🍋

Σχόλια (3)