
Μαντλέν με λεμόνι

Απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι μαντλέν διατηρούνται πολλές ημέρες σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά
-
3
Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμμένο. Προσοχή να μην καεί το βούτυρο.
-
4
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για 6 ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
-
5
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες των μαντλέν (αχιβάδες) και τις γεμίζουμε με τη ζύμη.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-15 λεπτά.
-
7
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σχόλια (3)