Φωτογραφία της συνταγής Μαντλέν με λεμόνι

Μαντλέν με λεμόνι

renatse
renatse @cook_8462878
,

Απο τον Στέλιο Παρλιάρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι μαντλέν διατηρούνται πολλές ημέρες σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

15 Minutes
  1. 120 γρ. αλεύρι
  2. 1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  3. 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  4. ξύσμα από ½ λεμόνι
  5. 2 αυγά
  6. 100 γρ. βούτυρο λιωμμένο (50 γρ. βούτυρο για τις φόρμες)

Οδηγίες μαγειρέματος

15 Minutes
  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά

  3. 3

    Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμμένο. Προσοχή να μην καεί το βούτυρο.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για 6 ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες των μαντλέν (αχιβάδες) και τις γεμίζουμε με τη ζύμη.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-15 λεπτά.

  7. 7

    Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Σχόλια (3)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Καλησπέρα, ωραία φαίνεται η συνταγή, εσύ τα έχεις κάνει; Πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου; Επειδή δεν έχω θήκες για μαντλέν, αν τους δώσω σχήμα με κορνέ και τα ψήσω σε ταψί με λαδόκολλα θα πετύχουν πιστεύεις;

Από

renatse
renatse @cook_8462878
στις
,

Παρόμοιες συνταγές