Μαραθοκεφτέδες νηστίσιμοι
Γρήγορος μεζές και αφράτος στην παρουσίαση του. Το μυστικό είναι να τηγανιστούν σε μπόλικο λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν νηστεύουμε μπορούμε να προσθέσουμε 35 0γρ. τρίμμα φέτας ή νωπής μυζήθρας. Αντί για ταραμά το συνοδεύουμε με σάλτσα γιαουρτιού. Θέλουμε το μείγμα μας να μην είναι πολύ νερουλό, αν χρειάζεται προσθέστε λίγο επιπλέον αλεύρι. Αν έχουμε χρόνο μπορούμε στην αρχή αφού κόψουμε τον μάραθο να τον βάλουμε σε μπόλ μαζί με το αλάτι να μαραθεί για 30 λεπτά, στην συνέχεια ακολουθούμε την συνταγή ως έχει. Η συνταγή είναι του Καλλίδη.
Υλικά
-
3 ματσάκια μάραθο
-
1 ματσάκι κρεμμυδάκια σε ροδέλες
-
1 κ.σ. ούζο
-
6 κ.σ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
-
1-2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ.σ. νερό
-
Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύουμε σ' ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
-
2
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
-
3
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και παίρνουμε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές απο το μείγμα μας. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές.
-
4
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς και συνοδεύεται ωραία με ταραμά.
Σχόλια (5)