Μαραθοτηγανίτες απο τη Σέριφο
Γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για κάθε ώρα και περίσταση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή που είδα στην εκπομπή του Μαμαλάκη και μου άρεσε πολύ! Και η Σέριφος καλή φάνηκε και ελπίζω να την δώ κάποτε και απο κοντά!Αν δεν τρελαίνεστε για τη μυρωδιά του μάραθου, μειώστε λίγο την ποσότητα, αν και είναι πολύ νόστιμα! Όταν θα τηγανίσετε όλο το σπίτι θα μοσχομυρίσει!
Υλικά
-
1 ματσάκι μάραθο
-
1 κρεμμύδι
-
350 γρ. αλεύρι περίπου
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
νερό όσο πάρει ο χυλός
-
λάδι για τηγάνισμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το μάραθο και το κρεμμύδι.
-
2
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα υλικά και προσθέτουμε νερό ως που να γίνει ένας παχύς χυλός.
-
3
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το τηγάνι να κάψει με μπόλικο λάδι.
-
4
Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας χυλό και τον ρίχνουμε στο λάδι και τηγανίζουμε.
Σχόλια (7)