Μαρέγκες ατομικές

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
30 ψήφοι
interliza, 06.08.08

Περιγραφή

Βάση μαρέγκας ..την είχα δει πρόσφατα στην τηλεόραση αλλα δεν πρόλαβα να σημειώσω τις αναλογίες και τη δοκίμασα όπως αναφέρω πιο κάτω και βγήκανε πολύ καλές.

Μαρέγκες ατομικές

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 1 κ.γ λεμόνι
  • 1 κ.γ βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Φτιάχνει: 20 περίπου ανάλογα το μέγεθος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γινουν σαν κρέμα.
  2. Βαζουμε το μέιγμα σε κορνέ (ή σ ένα σακούλάκι ή σε λαδόκολλα κόβοντας λίγο την άκρη).
  3. Σ ένα ταψί έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και με το κορνέ σχηματίζουμε κύκλους σαν σαλιγκάρια.
  4. Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε γέμιση της αρεσκείας μας, κρεμα, γιαούρτι με ζελε, σαντιγι με φρούτα κλπ. Επίσης αν περισσεψει μπορούμε να κάνουμε μικρά σαλιγκαράκια και αφού τα θρυματίσουμε τα προσθέτουμε σε παγωτό που φτιάχνουμε.

Σχετικές συνταγές

Μπεζέδες Μπεζέδες
4.8182
       
       
(11)
Μαρεγκάκια ή Μπεζέδες Μαρεγκάκια ή Μπεζέδες
4.9333
       
       
(15)
Μαρέγκες φαντασματάκια Μαρέγκες φαντασματάκια
5
       
       
(2)

    74 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μάριος, 12-8-08  
    Τις φτιαξαμε σήμερα και έγιναν καταπληκτικες!Για γέμιση χρησιμοπιήσαμε κρέμα και σιρόπι σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 19-8-08  
    Να κάνω μια ερώτηση? πως θα γεμίσουμε της μαρέγκες?
    #
    Σχόλιο από interliza, 19-8-08  
    οταν φτιάξεις τις μαρέγκες στο σχημα που λέω βάζεις μια κουταλιά πάνω με τη γέμιση της αρεσκείας σου ...και στέκεται ΄μια χαρά...δεν γλιστράει εννοώ...το σχήμα του σαλιγκαριού κάνει μικρά βαθουλώματα τα οποία συγκρατούν τη γέμιση...όταν το δοκιμάσεις θα το καταλάβεις :) ..ελπίζω να σε βοήθησα!!
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 20-8-08  
    Με βοήθισες πολύ, σε ευχαριστώ. Θα κάνω τη συνταγή απόψε κιόλας..... :)
    #
    Σχόλιο από interliza, 20-8-08  
    :) καλη επιτυχία !!
    #
    Σχόλιο από Maraki22, 2-9-08  
    Γεια σας,εφτιαξα τις μαρεγκες χτες και δεν εγιναν οπως τις φανταζομουν.λοιπον,αρχικα πρεπει να χτυπισουμε μονα τους τα αυγα,και μετα να προσθεσουμε τα υπολοιπα υλικα,για να γινει μαρεγκα.Δευτερον,οι μαρεγκες πικριζαν και δεν ξερω αν φταιει το λεμονι γιαυτο.Διαφωτιστε με
    #
    Σχόλιο από interliza, 2-9-08  
    Μπορεις να τα κτυπάς και χωριστά τα υλικά αν θες...εγο τα κτυπάω ολα μαζι και δεν εχω κανενα προβλημα.
    Δεν φταιει το λεμονι αν σου πικριζαν ..μαλλον εβαλες περισσοτερη βανίλια!!! Δεν ξέρω τι εννοεις με το αλλιως τις περίμενα...καπως έτσι δεν θυμάμαι τι εγραψες...σε σχήμα εννοεις η σε γευση?
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 7-8-09  
    πολύ ωραίες οι μαρέγκες. έκανα τη lemon pie και επειδή έβαλα από πάνω σαντιγύ, χρησιμοποίησα τα ασπράδια για τις μαρέγκες. εξαφανίστηκαν την ίδια μέρα. μου φάνηκε πολύ εύκολη η συνταγή και νόστιμη.την άλλη φορά λέω να βάλω χρώμα ζαχαροπλαστικής.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 7-8-09  
    Οι μπεζέδες (έτσι το ξέρω αυτό το γλυκό) είναι τέλειοι! Κάποιες διαφορές: στα 4 ασπράδια βάζω 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική. Χτυπάω πρώτα τα ασπράδια και μετά προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη! Επίσης δε βάζω βανίλια γιατί μου πικρίζει, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου... Το ψήσιμο το κάνω στους 120 σε προθερμασμένο για 1 ώρα και κάτι.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 24-10-09  
    Να ρωτήσω κάτι? Θέλω να φτιάξω μπεζέδες,αλλά θέλω να τους γεμίσω. Πως θα το κάνω? Θα τους κάνω μικρούς και θα βάλω στην μέση γέμιση,σαν γεμιστά μπισκοτάκια? Η θα πρέπει να τους ανοίξω στην μέση για να τους γεμίσω? Ξέρεις?
    #
    Σχόλιο από interliza, 24-10-09  
    Μπορεις με το κορνε να κανεις κυκλικό σχήμα σαν σαλιγκάρι και να προσπαθήσεις να δώσεις ύψος για να υπάρχει γουβίτσα στη μέση και να το γεμίσεις :) δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο :)
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 24-10-09  
    οκ, ευχαριστώ πολύ! Βρήκα και κάτι άλλες οδηγίες στο internet,θα κάνω με το κορνέ μικρά μπεζεδάκια και θα τα κολλήσω μετά μεταξύ τους,ευχαριστώ πολύ.!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-10-09  
    Ακριβώς έτσι τα κάνω κι εγώ Κάρμεν μου και γίνονται πάντα υπέροχα! Μικρά μπεζεδάκια κολλημένα με λίγη σαντιγύ :):)
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 29-10-09  
    Πέντε πιρουνάκια,με την διαφορά ότι εγώ έβαλα ένα ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική και δεν έβαλα βανίλια.Αν θέλουμε αντί βανίλια μπορούμε να βάλουμε λίγο ανθόνερο ή λίγο κονιάκ!!!! Να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ρηνιώ που με βοήθησε!!! Τους έκανα με κορνέ και τους έψησα στους 80 βαθμούς για 3 και μισή ώρες περίπου! Τους έβαλα χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και έγιναν ρόζ,τους γέμισα με μαμομερέντα!!!!
    #
    Σχόλιο από nekti, 12-1-10  
    θα προσπαθήσω να τα φτιάξω απόψε και είμαι ενθουσιασμένη γιατί ήθελα καιρό να βρω συνταγή για τα μικρά αυτά θαύματα...μια ερώτηση έχω να κάνω,τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή δεν παίζει ρόλο?
    #
    Σχόλιο από interliza, 12-1-10  
    Μπα!! τις εχω κάνει με παγωμένο αυγό και ήτανε οκ !¨:) καλή επιτυχία !
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 17-1-10  
    teleioi mpezedes,tous ekana shmera kai twra trww ton teleutaio opote kai eipa na s'euxaristisw gia thn uperoxh suntagh sou!
    ena agaphmeno glukaki pou paei me polla :)
    #
    Σχόλιο από irinidim, 18-1-10  
    εριξα στο μιγμα λιγο σκονη nescafe και εκτος απο υπεροχο καστανο χρωμα ειχαν και υπεροχη γευση!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από interliza, 18-1-10  
    Μπορεις να τις κανεις και χρωματιστες με χρωμα ζαχαροπλαστικης.Δοκίμασα όταν είχα κάνει μικρές σαν ζαχαρωτό :)
    #
    Σχόλιο από Mia, 10-5-10  
    Πανεύκολη και υπέροχη γεύση. Μου ψιλοκιτρινίσανε όμως περιμετρικά και υποπτεύομαι ότι ο φούρνος μου είναι αρκετά δυνατός, οπότε την επόμενη θα τα ψήσω σε λιγότερη θερμοκρασία. Εκτός αν κιτρινισαν γι άλλο λόγο, αν ξέρετε πείτε μου please
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    41 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Maraki22, 2-9-08  
    Γεια σας,εφτιαξα τις μαρεγκες χτες και δεν εγιναν οπως τις φανταζομουν.λοιπον,αρχικα πρεπει να χτυπισουμε μονα τους τα αυγα,και μετα να προσθεσουμε τα υπολοιπα υλικα,για να γινει μαρεγκα.Δευτερον,οι μαρεγκες πικριζαν και δεν ξερω αν φταιει το λεμονι γιαυτο.Διαφωτιστε με
    #
    Σχόλιο από interliza, 2-9-08  
    Μπορεις να τα κτυπάς και χωριστά τα υλικά αν θες...εγο τα κτυπάω ολα μαζι και δεν εχω κανενα προβλημα.
    Δεν φταιει το λεμονι αν σου πικριζαν ..μαλλον εβαλες περισσοτερη βανίλια!!! Δεν ξέρω τι εννοεις με το αλλιως τις περίμενα...καπως έτσι δεν θυμάμαι τι εγραψες...σε σχήμα εννοεις η σε γευση?
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 7-8-09  
    πολύ ωραίες οι μαρέγκες. έκανα τη lemon pie και επειδή έβαλα από πάνω σαντιγύ, χρησιμοποίησα τα ασπράδια για τις μαρέγκες. εξαφανίστηκαν την ίδια μέρα. μου φάνηκε πολύ εύκολη η συνταγή και νόστιμη.την άλλη φορά λέω να βάλω χρώμα ζαχαροπλαστικής.
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 17-1-10  
    teleioi mpezedes,tous ekana shmera kai twra trww ton teleutaio opote kai eipa na s'euxaristisw gia thn uperoxh suntagh sou!
    ena agaphmeno glukaki pou paei me polla :)
    #
    Σχόλιο από Mia, 10-5-10  
    Πανεύκολη και υπέροχη γεύση. Μου ψιλοκιτρινίσανε όμως περιμετρικά και υποπτεύομαι ότι ο φούρνος μου είναι αρκετά δυνατός, οπότε την επόμενη θα τα ψήσω σε λιγότερη θερμοκρασία. Εκτός αν κιτρινισαν γι άλλο λόγο, αν ξέρετε πείτε μου please
    #
    Σχόλιο από interliza, 10-5-10  
    Πιστευω ο φουρνος ητανε λιγακι δυνατος ,ισως, το χρωμα απλα σκουραινει ελαφρα :)
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-6-10  
    Τελειες σε γευση,εβαλα λιγο χρωμα ζαχαροπλαστικης και της εκανα ροζ!Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 8-6-10  
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-8-10  
    Emmal πολυ καλο το σχολιο σου κ βοηθαει κ εμενα πολυ γιατι σε κανενα μηνα θελω να τα φτιαξω. Το λεμονι ισως να βοηθαει στο να μην μυρηζει το αυγο? Μπορει κ ολας. Αν μπορεις ανεβασε φωτογραφια!!!
    #
    Σχόλιο από EmmaL, 6-8-10  
    Glykoula μου μάλλον έχεις δίκιο για το λεμόνι γιατί η αλήθεια είναι ότι μια μικρή μυρωδιά αυγού την έχουν. Προσπαθώ εδώ και κανένα 10λεπτο να ανεβάσω τις φωτό αλλά κάτι δεν κάνω καλά. Θα το βρω όμως που θα μου πάει!!
    #
    Σχόλιο από interliza, 6-8-10  
    Φωτογραφιες δεν εχω...όσο για το λεμόνι,πίστευα πως έπαιζε ρόλο στο καλύτερο πήξιμο της μαρέγκας και σίγουρα η βανίλια σπάει τη μυρωδιά του αυγου..μα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το αποφύγεις! Σίγουρα δεν επηρεάζει τη γεύση...δηλαδή δεν το κάνει ξινό!! :)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-8-10  
    Μπορουμε να βαλουμε κ μαστιχα κοπανισμενη, δηνει υπεροχη γευση, εγω θα τα κανω τον Σεπτεβρη στην βαπτιση του ανηψιου μου. Emmal αυτη η συνταγη του Παρλιαρου που εκανες ειναι Γαλλικη μαρεγκα,ετσι λεγετε.Γενικος υπαρχουν πολλα ειδη.
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 6-8-10  
    οντως ωραια συνταγη το λεμονι βοηθα στο να στεκεται καλυτερα η μαρεγκα εγω τις γεμισα με μερεντα σουπερ....
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 1-11-10  
    interliza ευχαριστούμε πολύ μεν για τη συνταγή, θα έπρεπε να εχεις δώσει περισσότερες διευκρινίσεις δε.Διότι την πρώτη δόση την πέταξα γιατι την έκανα ακριβώς όπως την περιέγραψες.Τα χτύπησα δηλαδή όλα μαζί με αποτέλεσμα να βγει ένα νερουλό μείγμα που δε στεκόταν καθόλου.Κι επειδή ήταν η πρώτη φορά που έκανα μπεζέδες δεν ήξερα πώς έπρεπε να είναι.Τη δεύτερη φορά που το ξαναεπιχείρησα και αφού συμβουλεύτηκα μια φίλη, χτύπησα πρώτα μόνη της τη μαρέγκα σε μέτρια ταχύτητα και μετά πρόσθεσα κι ανακάτεψα απαλά την άχνη.Και με αυτό τον τρόπο έγιναν υπέροχα.ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 1-11-10  
    θα ανέβαζα φωτογραφία αλλά είναι τόσο άπαιχτες οι φωτό της ζουζουνέλ, τόσο καταπληκτικές και υπέροχες που δεν τολμώ.Συγχαρητήρια ζουζουνέλ.
    #
    Σχόλιο από interliza, 1-11-10  
    Μα δεν ήτανε ανάγκη να τις πετάξεις αφου σου έγιναν νερουλές!Μπορούσες να προσθέσεις λίγη ζάχαρη ακόμη όπως επίσης μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες νερού αν είναι πολύ πικτό το μείγμα σου!
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 12-3-11  
    ευχαριστώ πολύ sitronella και συγνώμη που σας έχω τρελάνει όλους στις ερωτήσεις ,αλλά τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα στην ζαχαροπλαστική και στην μαγειρική! Θα δοκιμάσω την τύχη μου πολύ σύντομα!
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 13-3-11  
    Τα ξαναέκανα χτες με πλήρη επιτυχία! Στόλισα με αυτά ένα κέικ καραμέλας! Φαγώθηκαν όλα! Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από filioman, 15-3-11  
    θελω να σας ρωτησω καποια πραγματα.Πόσες αρεγκες γίνονται σε αυτή τη δόση;και ποσο καιρό συντηρο΄ύνται.έχουν πρόβλημα στη ζέστη.σας ρωτω γιατι σκεφτομαι να τα κάνω σε βάφτιση.μπορείται να μου πείτε και καμιά ιδέα πως να τα κεράσω;ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από TheodoraCy, 19-3-11  
    Απλά τέλεια!!! Ακλούθησα ακριβώς την συνταγή και μου βγήκαν πάρα πολύ ωραία. Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο και δεν σταμάτησα να τρώω!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 19-8-08  
    Να κάνω μια ερώτηση? πως θα γεμίσουμε της μαρέγκες?
    #
    Σχόλιο από interliza, 19-8-08  
    οταν φτιάξεις τις μαρέγκες στο σχημα που λέω βάζεις μια κουταλιά πάνω με τη γέμιση της αρεσκείας σου ...και στέκεται ΄μια χαρά...δεν γλιστράει εννοώ...το σχήμα του σαλιγκαριού κάνει μικρά βαθουλώματα τα οποία συγκρατούν τη γέμιση...όταν το δοκιμάσεις θα το καταλάβεις :) ..ελπίζω να σε βοήθησα!!
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 20-8-08  
    Με βοήθισες πολύ, σε ευχαριστώ. Θα κάνω τη συνταγή απόψε κιόλας..... :)
    #
    Σχόλιο από interliza, 20-8-08  
    :) καλη επιτυχία !!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 24-10-09  
    Να ρωτήσω κάτι? Θέλω να φτιάξω μπεζέδες,αλλά θέλω να τους γεμίσω. Πως θα το κάνω? Θα τους κάνω μικρούς και θα βάλω στην μέση γέμιση,σαν γεμιστά μπισκοτάκια? Η θα πρέπει να τους ανοίξω στην μέση για να τους γεμίσω? Ξέρεις?
    #
    Σχόλιο από interliza, 24-10-09  
    Μπορεις με το κορνε να κανεις κυκλικό σχήμα σαν σαλιγκάρι και να προσπαθήσεις να δώσεις ύψος για να υπάρχει γουβίτσα στη μέση και να το γεμίσεις :) δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο :)
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 24-10-09  
    οκ, ευχαριστώ πολύ! Βρήκα και κάτι άλλες οδηγίες στο internet,θα κάνω με το κορνέ μικρά μπεζεδάκια και θα τα κολλήσω μετά μεταξύ τους,ευχαριστώ πολύ.!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-10-09  
    Ακριβώς έτσι τα κάνω κι εγώ Κάρμεν μου και γίνονται πάντα υπέροχα! Μικρά μπεζεδάκια κολλημένα με λίγη σαντιγύ :):)
    #
    Σχόλιο από nekti, 12-1-10  
    θα προσπαθήσω να τα φτιάξω απόψε και είμαι ενθουσιασμένη γιατί ήθελα καιρό να βρω συνταγή για τα μικρά αυτά θαύματα...μια ερώτηση έχω να κάνω,τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή δεν παίζει ρόλο?
    #
    Σχόλιο από interliza, 12-1-10  
    Μπα!! τις εχω κάνει με παγωμένο αυγό και ήτανε οκ !¨:) καλή επιτυχία !
    #
    Σχόλιο από glykoula, 7-7-10  
    Τα αυγα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου ή απο το ψηγειο;
    κ κατι ακομα αν θελουμε να τους δωσουμε γευση μεντας μπρουμε να βαλουμε λιγο λικερ μεντας, αντιστοιχα για φραουλα,λικερ ή να πολτοποιησουμε φραουλες;
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-9-10  
    Να ρωτησω κατι, επειδη θελω να κανω αρκετη ποσοτητα κ λιγο μεγαλουτσικα,για βαφτισια, θελουν 1 με 2 ωρες ψησημο το καθε ταψι, στο αλλο ταψι αν μεινουν τοση ωρα τα μαρεγκακια θα υπαρχη προβλημα?
    κ λογικα οσο πιο μεγαλα τοσο πιο πολυ χρονο θα χρειαζοντε ψησημο, ε ?
    #
    Σχόλιο από Conna, 5-10-10  
    πολυ καλά και εύκολα !!! κάποια όμως μου μυρίζαν ελάχιστα αυγό ... τι να έφταιξε ? κατα τα άλλα τα τσακίσαμε !
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 10-3-11  
    Οι μαρέγκες σαν γλυκό είναι φοβερές! Μα εγώ προσπάθησα να τα κάνω και απέτυχα παταγωδώς!Χτύπησα τα αυγά ,μα η μαρέγκα δεν έγινε, ποτέ δεν μου πετυχαίνει (όπως και όταν χτυπώ στο μίξερ κρέμα γάλακτος)! Μετά,έβαλα ζάχαρη και λεμόνι! Το μείγμα ήταν πολύ νερουλό και έτσι το έβαλα σε φορμάκια για κεκάκια αφού έβαλα ΄λαδόκολλα.Το αποτέλεσμα? Κακοσχηματισμένες "μαρέγκες" με υγρό εσωτερικό που μύριζαν αυγό! Τί έκανα λάθος? Διαφωτίστε με!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-3-11  
    Frutaki αφού η μαρέγκα σου ήταν νερουλή είναι φυσικό να μη σου βγει καλο το αποτέλεσμα.
    Δες αν θέλεις στις σχετικές οδηγίες βήμα βήμα κάτω από τη συνταγή το πως χτυπάμε σωστά τα ασπράδια, για να δεις τι μπορεί να κάνεις λάθος στο χτύπημά τους. Σιγουρέψου πως τα ασπράδια σου είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πως δεν έχεις ούτε σταγονιτσα από κρόκο μέσα, πως το σκεύος σου είναι καθαρό και στεγνό.
    #
    Σχόλιο από filioman, 15-3-11  
    μπορώ να τα ψήσω σε αερα δυο-δυο ταψια;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-3-11  
    filioman η συνταγή γράφει 20 ανάλογα με το μέγεθος. Φαντάζομαι εννοεί 20 διπλά με τη γέμιση. Ανάλογα πόσο μεγάλους ή μικρούς τους κάνεις τους μπεζέδες, θα σου βγουν και κομάτια. Εγώ με 3 ασπράδια είχα βγάλει καμιά 50αριά μανιταράκια (που ήταν μικρά).
    Διατηρούνται για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες σε αεροστεγή δοχεία.
    #
    Σχόλιο από #Δημητρούλα#, 2-6-11  
    Κατα το ψησιμο θελουν αερα ή κανει και ο συμβατικος φουρνος;
    #
    Σχόλιο από stavroulla, 30-9-11  
    Δοκίμασα και τις έκανα δύο φορές και τις δύο μου βγήκαν μαλακές και ούτε καν ξεκολούσαν απο το χαρτί τη να έφτεξε άραγε; Μήπως είναι πολύ αδήνατος ο φούρνος μου στους 100 βαθμούς;
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 30-9-11  
    Εγω τα ψηνω στον αερα και γινονται μια χαρα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Μάριος, 12-8-08  
    Τις φτιαξαμε σήμερα και έγιναν καταπληκτικες!Για γέμιση χρησιμοπιήσαμε κρέμα και σιρόπι σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 7-8-09  
    Οι μπεζέδες (έτσι το ξέρω αυτό το γλυκό) είναι τέλειοι! Κάποιες διαφορές: στα 4 ασπράδια βάζω 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική. Χτυπάω πρώτα τα ασπράδια και μετά προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη! Επίσης δε βάζω βανίλια γιατί μου πικρίζει, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου... Το ψήσιμο το κάνω στους 120 σε προθερμασμένο για 1 ώρα και κάτι.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 29-10-09  
    Πέντε πιρουνάκια,με την διαφορά ότι εγώ έβαλα ένα ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική και δεν έβαλα βανίλια.Αν θέλουμε αντί βανίλια μπορούμε να βάλουμε λίγο ανθόνερο ή λίγο κονιάκ!!!! Να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ρηνιώ που με βοήθησε!!! Τους έκανα με κορνέ και τους έψησα στους 80 βαθμούς για 3 και μισή ώρες περίπου! Τους έβαλα χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και έγιναν ρόζ,τους γέμισα με μαμομερέντα!!!!
    #
    Σχόλιο από irinidim, 18-1-10  
    εριξα στο μιγμα λιγο σκονη nescafe και εκτος απο υπεροχο καστανο χρωμα ειχαν και υπεροχη γευση!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από interliza, 18-1-10  
    Μπορεις να τις κανεις και χρωματιστες με χρωμα ζαχαροπλαστικης.Δοκίμασα όταν είχα κάνει μικρές σαν ζαχαρωτό :)
    #
    Σχόλιο από EmmaL, 6-8-10  
    Εχθές έκανα μικρά μεζεδάκια για τα πρώτα γενέθλια της κορούλας μου. Ακολούθησα τη συνταγή του Παρλιάρου (ίση ποσότητα σε γραμμάρια ασπραδιών, ζάχαρης κρυσταλλικής και ζάχαρης άχνης π.χ. 200gr + 200gr +200gr). Δεν έβαλα λεμόνι ή βανίλια αλλά την επόμενη φορά θα βάλω κάποια γεύση. Παρεμπιπτόντως το λεμόνι που βοηθάει? Έβαλα χρώμα ζαχαροπλαστικής και βγήκαν γλυκύτατα ροζ, κίτρινα και πράσινα μπεζεδάκια. Σχημάτισα και το όνομα της με μπεζεδογραμματάκια!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Μανιτάρια μαρέγκας
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.9412
           
           
    (17)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 66 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    Γλάσσο
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Sweets!!!
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi-sta75
    Γλυκονοστιμιές
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef