Μαρέγκες φαντασματάκια
Μαρέγκα Γαλλική, σε μία αστεία μορφή ιδανική για Halloween, Απόκριες αλλά και πάρτυ
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή για την μαρέγκα ακολουθώ πιστά τις οδηγίες για μαρέγκα που δίνονται ξεκάθαρα στο άρθρο του ggr καθαρό ασπράδι, σκεύος...Μου αρέσει να αρωματίζω τις μαρέγκες με φρεσκοτριμένη μαστίχα με την βοήθεια ενός μύλου πιπεριού
Υλικά
-
250 ml. ασπράδι αυγού
-
250 γρ. ζάχαρη
-
250 γρ. άχνη καλοκοσκινισμένη
-
προαιρετικά μαστίχα για άρωμα
-
50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για τα μάτια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ενώνω το ασπράδι με την ζάχαρη και χτυπάω στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή σφιχτή μαρέγκα
-
2
Σταματώ το μίξερ και προσθέτω την άχνη ανακατεύοντας σιγά-σιγά με το χέρι ή με μια κουτάλα
-
3
Μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβω με στρόγγυλο κορνέ στο επιθυμητό μέγεθος
-
4
Ψήνω σε φούρνο για 3 1/2 ώρες στους 90°C
-
5
Αφήνω να στεγνώσουν καλά
-
6
Λιώνω την κουβερτούρα και σχηματίζω τα ματάκια με την βοήθεια μιας σακούλας ή μ ένα χωνάκι
Σχόλια (3)