Μαρινάδα για κρεατικά

Bαθμολογία: 4.7059
       
 
17 ψήφοι
τσιγαρο, 03.02.07

Περιγραφή

Το κρεας αποκτα εξαισια γευση (για τηγανιτα/ψητα)

Μαρινάδα για κρεατικά
photo: Sol81

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζανι ελαιολαδο
  • 2 φυλλα δαφνης
  • 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες (ή πρεσαρισμενες)
  • 1 κουταλια σουπας ξυδι
  • 2 πρεζες ριγανη
  • 5-6 κοκκους γλυκανισσο
  • 4-6 φυλλαρακια δυοσμο
  • 6-8 φυλλαρακια δεντρολιβανο
  • λιγο μπαχαρι
  • πιπερι
  • 5-6 κοκκους πιπερι
Στα γρήγορα
Περιέχει: Σκόρδο
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 83' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αναμιγνυουμε τα υλικα, και σε μια λεκανιτσα καθε κομματι κρεας το μαριναρουμε με αυτο, καλα.
  2. Σκεπαζουμε την λεκανη για 1-2 ωρες.
  3. Εαν θελουμε τις βαζουμε στο ψυγειο για την επομενη μερα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χοιρινο αποκταει εξαισια γευση.
(Μετα απο πολλες αποτυχιες σε δικα μου μαριναρισματα, τολμω να πω, οτι αυτη βγηκε, εξαιρετικη)
Εαν θελετε, βαζετε 1 ποτηρι λαδι (αυτο κανω)

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 3-2-07  
    Τα φυλλα δαφνης, κοψτε τα σε 3-4 σημεια.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 27-4-08  
    Το κατσικάκι μετά την Ανάσταση έγινε άλλο πράγμα. Και εμένα που όλα μου μυρίζουνε, είχα να πω τα καλύτερα λόγια. Τσιγάρο μπράβο, ευχαριστούμε για τη συνταγή, έκανες μια οικογένεια πολύ ευτυχισμένη μετά από τέτοια νηστεία!
    #
    Σχόλιο από mariatasos, 20-10-08  
    se efxaristoume tsigaro!!!!
    kataplhktikh marinada!!!
    #
    Σχόλιο από styliani, 1-12-08  
    Ένα βράδυ είδα στο telemarketing μια συσκευή για να μαρινάρεις κρέας.
    Το μυστικό αυτής της συσκευής ήταν ότι έβαζε το κρέας με την μαρινάδα σε κενό αέρος και έτσι,όπως έλεγε,άνοιγαν οι πόροι του κρέατος και έτσι απορροφούσε την μαρινάδα.
    Ακολούθησα την λογική του και έτσι έβαλα σε σακούλα τροφίμων το κρέας και την μαρινάδα,έβγαλα τον αέρα και το έβαλα στο ψυγείο για κάμποση ώρα.
    Πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό.Το κρέας είχε πάρει υπερβολικά την γεύση της μαρινάδας.
    Σας το προτείνω.
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 15-5-09  
    #
    Σχόλιο από PYLH, 7-12-09  
    Μπράβο πολύ ωραία η μαρινάδα! Αντί για άσπρο κρασί, έβαλα κόκκινο γιατί δεν είχα.Έφτιαξα χοιρινές μπριζόλες τις οποίες είχα αφήσει στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα.Ήταν απίστευτες! Τις έψησα στον φούρνο πάνω σε σχάρα.Και μετά σερβίρισα με λίγο από το ζουμάκι που είχε μείνει στο ταψί.Μας αρεσαν πάρα πολύ.Είχαν μια διαφορετική γεύση.Θα την καθιερώσω και για άλλα κρέατα.Σ'ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-4-10  
    Έδωσε απίθανη γεύση στα ψητά μας.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 16-8-10  
    Ήταν αρκετά καλή!! :)
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 2-9-10  
    Μας αρεσε πολυ . Σ'ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 25-10-10  
    Τέλεια η μαρινάδα, μόνο που δεν είχα γλυκάνισο αλλά και χωρίς αυτό ήταν καταπληκτική! Μαρινάρισα χοιρινό σουβλάκι και το άφησα 2 μέρες στο ψυγείο σκεπασμένο και έγινε τόσο ζουμερό και νόστιμο!! Συγχαρητήρια και σε ευχαριστούμε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από pela9, 25-2-11  
    αρκετα καλη συνταγη.το κρεας κρατησε τα ζουμια τουενω αφηνε μια ωραια γευση στον ουρανισκο.αρκετα μαλακο στο κοψιμο.
    #
    Σχόλιο από Despina_K, 11-11-11  
    Πολύ καλή μαρινάδα. Τη χρησιμοποίησα για να μαρινάρω φιλέτο κοτόπουλο, αλλά νομίζω θα ταιριάζει καλύτερα με χοιρινό. Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από zoie, 17-12-11  
    καλησπερα...
    Ερωτηση...
    Και το αλατι ποτε??
    Πριν το ψήσιμο?
    Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 21-12-11  
    για χοιρινο απο τις καλυτερες μαριναδες που δοκιμασα...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-9-12  
    Δεν μας λείπεις μόνον ως Νίκος. Μας λείπεις και ως "κουτάλα".
    #
    Σχόλιο από Gingerbread cookie, 8-12-12  
    Έκανα χοιρινή τηγανιά και πριν μαρίναρα το κρέας όπως συνιστάς.Η γεύση έγινε πάρα πολύ καλή! Το κρέας μαλάκωσε σε σχέση με το υπόλοιπο που πήγε για άλλη συνταγή, χωρίς να το μαρινάρω.
    Αν το άφηνα να μαριναριστεί παραπάνω λες να μαλάκωνε ακόμα περισσότερο;Απλά φοβάμαι το ξύδι, μήπως γίνει πολύ έντονο αν αφήσω το κρέας να σταθεί μέσα εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ.
    #
    Σχόλιο από draco, 25-5-13  
    #
    Σχόλιο από cookos, 19-7-13  
    αυτη η μαριναδα για τι ποσοτητα κρεατος ειναι?
    #
    Σχόλιο από katerina78, 22-7-13  
    #
    Σχόλιο από arela, 2-9-13  
    βοηθηστε με γιατι εβαλα λευκο κρασι αντι για ξυδι και μου βγηκε σκληρο.Τι φταιει και δεν μου βγαινουν ζουμερα επιτελους τα σουβλακια και χρησημοποιω και λαιμο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 3-2-07  
    Τα φυλλα δαφνης, κοψτε τα σε 3-4 σημεια.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 27-4-08  
    Το κατσικάκι μετά την Ανάσταση έγινε άλλο πράγμα. Και εμένα που όλα μου μυρίζουνε, είχα να πω τα καλύτερα λόγια. Τσιγάρο μπράβο, ευχαριστούμε για τη συνταγή, έκανες μια οικογένεια πολύ ευτυχισμένη μετά από τέτοια νηστεία!
    #
    Σχόλιο από mariatasos, 20-10-08  
    se efxaristoume tsigaro!!!!
    kataplhktikh marinada!!!
    #
    Σχόλιο από styliani, 1-12-08  
    Ένα βράδυ είδα στο telemarketing μια συσκευή για να μαρινάρεις κρέας.
    Το μυστικό αυτής της συσκευής ήταν ότι έβαζε το κρέας με την μαρινάδα σε κενό αέρος και έτσι,όπως έλεγε,άνοιγαν οι πόροι του κρέατος και έτσι απορροφούσε την μαρινάδα.
    Ακολούθησα την λογική του και έτσι έβαλα σε σακούλα τροφίμων το κρέας και την μαρινάδα,έβγαλα τον αέρα και το έβαλα στο ψυγείο για κάμποση ώρα.
    Πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό.Το κρέας είχε πάρει υπερβολικά την γεύση της μαρινάδας.
    Σας το προτείνω.
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 15-5-09  
    #
    Σχόλιο από PYLH, 7-12-09  
    Μπράβο πολύ ωραία η μαρινάδα! Αντί για άσπρο κρασί, έβαλα κόκκινο γιατί δεν είχα.Έφτιαξα χοιρινές μπριζόλες τις οποίες είχα αφήσει στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα.Ήταν απίστευτες! Τις έψησα στον φούρνο πάνω σε σχάρα.Και μετά σερβίρισα με λίγο από το ζουμάκι που είχε μείνει στο ταψί.Μας αρεσαν πάρα πολύ.Είχαν μια διαφορετική γεύση.Θα την καθιερώσω και για άλλα κρέατα.Σ'ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-4-10  
    Έδωσε απίθανη γεύση στα ψητά μας.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 16-8-10  
    Ήταν αρκετά καλή!! :)
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 2-9-10  
    Μας αρεσε πολυ . Σ'ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 25-10-10  
    Τέλεια η μαρινάδα, μόνο που δεν είχα γλυκάνισο αλλά και χωρίς αυτό ήταν καταπληκτική! Μαρινάρισα χοιρινό σουβλάκι και το άφησα 2 μέρες στο ψυγείο σκεπασμένο και έγινε τόσο ζουμερό και νόστιμο!! Συγχαρητήρια και σε ευχαριστούμε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από pela9, 25-2-11  
    αρκετα καλη συνταγη.το κρεας κρατησε τα ζουμια τουενω αφηνε μια ωραια γευση στον ουρανισκο.αρκετα μαλακο στο κοψιμο.
    #
    Σχόλιο από Despina_K, 11-11-11  
    Πολύ καλή μαρινάδα. Τη χρησιμοποίησα για να μαρινάρω φιλέτο κοτόπουλο, αλλά νομίζω θα ταιριάζει καλύτερα με χοιρινό. Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 21-12-11  
    για χοιρινο απο τις καλυτερες μαριναδες που δοκιμασα...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-9-12  
    Δεν μας λείπεις μόνον ως Νίκος. Μας λείπεις και ως "κουτάλα".
    #
    Σχόλιο από draco, 25-5-13  
    #
    Σχόλιο από katerina78, 22-7-13  
    #
    Σχόλιο από arela, 2-9-13  
    βοηθηστε με γιατι εβαλα λευκο κρασι αντι για ξυδι και μου βγηκε σκληρο.Τι φταιει και δεν μου βγαινουν ζουμερα επιτελους τα σουβλακια και χρησημοποιω και λαιμο
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 16-6-14  
    εγώ πρόσθεσα και κρεμμύδι στη μαρινάδα και τισ άφησα ένα βράδυ! υπέροχες οι μπριζολίτσες! μπράβο!
    #
    Σχόλιο από evenstar, 16-10-14  
    Απλή κι ωραία!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zoie, 17-12-11  
    καλησπερα...
    Ερωτηση...
    Και το αλατι ποτε??
    Πριν το ψήσιμο?
    Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από Gingerbread cookie, 8-12-12  
    Έκανα χοιρινή τηγανιά και πριν μαρίναρα το κρέας όπως συνιστάς.Η γεύση έγινε πάρα πολύ καλή! Το κρέας μαλάκωσε σε σχέση με το υπόλοιπο που πήγε για άλλη συνταγή, χωρίς να το μαρινάρω.
    Αν το άφηνα να μαριναριστεί παραπάνω λες να μαλάκωνε ακόμα περισσότερο;Απλά φοβάμαι το ξύδι, μήπως γίνει πολύ έντονο αν αφήσω το κρέας να σταθεί μέσα εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ.
    #
    Σχόλιο από cookos, 19-7-13  
    αυτη η μαριναδα για τι ποσοτητα κρεατος ειναι?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Σάλτσες / Μαρινάδες
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    ΧΟΙΡΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της iraklis1977
    Κρέας-Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78