Μαρινάδα για χοιρινό κότσι ή χοιρομέρι

Bαθμολογία: 4.8
       
 
15 ψήφοι
Elefteria, 11.05.08

Περιγραφή

Για ψητά που δεν θα περάσουν απαρατήρητα.
Μαρινάδα για χοιρινό κότσι ή χοιρομέρι
photo: Vinny

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κρεμυδι στα τέσσερα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κοκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 7 ώ (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κάθε κότσι χωριστά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά
  2. Τα πασαλείβουμε με μπόλικη μουστάρδα και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη
  3. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνήθως το κάνω από την προηγούμενη και το αφήνω στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Tη συνταγή αυτη μου την έχει δώσει η φίλη μου Λίνα.

Σχετικές συνταγές

Κότσι με 10 αρωματικά Κότσι με 10 αρωματικά
5
       
       
(1)
Κότσι - Osso Buco Κότσι - Osso Buco
5
       
       
(1)
Μαρινάδα Μαρινάδα
4.5
       
       
(2)

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 9-11-08  
    Πρέπει να είναι πολύ καλή .θα την δοκιμάσω μέσα στη εβδομάδα
    Πιστεύω στο σκόρδο ,τη μουστάρδα και τη ρίγανη
    Μόνο ο χυμός πορτοκαλιού θα με προβλημάτιζε αλλά θα δοκιμάσω πρώτα.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 18-11-08  
    Μετά την μαρινάδα κάνω τα εξής:
    Το βάζω για λίγο στο γκριλ το γυρνώντας το να κάνει κρούστα γύρω γύρο. Στη συνέχεια το βάζω στη γάστρα με τη μαριναδα και το ψήνω σε μέτριο φούρνο για καμιά ώρα, και μετά χαμηλώνω το φούρνο στους 150 για άλλες δυο ώρες περίπου. Το γυρνάω μέσα στη γάστρα ανά μισάωρο (το πάνω κάτω). Όταν ψηθεί το σερβίρω με τη μαριναδα που έχει δέσει. Πολλές φορές λιώνω και τα λαχανικά στο μουλτι και τα χρησιμοποιώ σαν σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από athanasios, 13-5-09  
    Αγαπητη φιλη η συνταγη ειναι καταπληκτικη και το πορτοκαλι του "παει" πολυ.
    Το δοκιμασα προσφατα και θα το ξαναφτιαξω.
    5 πηρουνακια απο εμενα!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-7-09  
    Πολύ ωραία η μαρινάδα! Δεν μαρίναρα κότσι, αλλά μπριζόλες χοιρινές από το προηγούμενο βράδυ κι έγιναν πολύ αρωματικές. Τις έψησα στο γκριλ και μετά έβρασα τη μαρινάδα, πρόσθεσα λάδι κι ένα κύβο, την έδεσα με κορν φλάουρ και γάρνιρα την μπριζόλα με το άγριο ρύζι.
    #
    Σχόλιο από anastasiakl, 9-11-10  
    Δεν ήξερα οτι το φαγητό ήταν τόσο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!! Από τα καλύτερα!!!! Το κότσι έγινε νοστιμότατο. Μπράβο κορίτσι μου!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΩΣΤΗΣ Α, 9-12-10  
    Εξαιρετική επιλογή ο χυμός πορτοκαλιού!! Σε οποιοδήποτε κρέας ψήνουμε, η προσωπική επιλογή είναι πάγια και εκφράζεται με το "τρίπτυχο": ρίγανη - θυμάρι - θρούμπι. Και σε κάποιες περιπτώσεις (οπως γίδα ψητή στη λαδόκολα) προστίθεται και δεντρολίβανο.
    #
    Σχόλιο από mary_1, 28-12-10  
    εξαιρετικό άρωμα και γεύση! και πάνω απ' όλα πολύ εύκολο!!
    #
    Σχόλιο από DIMITRIS-L, 5-2-11  
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ,ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ 3ΩΡΟ ΣΤΟΥΣ 140 ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,,,ΛΟΥΚΟΥΜΙ!!!
    #
    Σχόλιο από Vinny, 23-3-11  
    Πολύ καλή συνταγή! Άρεσε σε όλους!
    #
    Σχόλιο από zwzw1, 28-5-11  
    Καλημερα σε ολους.Το σερβιρα σε τραπεζι και εξαφανιστηκε σε χρονο μηδεν.Εξαιρετικο ηταν και σιγουρα θα το ξανακανω,ευχαριστω πολυ.Μηπως ομως ξερεις αν μπορω να το φτιαξω και με αρνι;
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-8-11  
    !!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 28-10-12  
    Πολύ καλή, αν και λίγο βαριά η γεύση του. Παρέλειψα το πορτοκάλι.
    #
    Σχόλιο από evaki_26, 5-2-13  
    Και τα 5 πιρουνάκια για αυτή τη συνταγή! Μπράβο, πολύ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από anemone, 17-2-13  
    Καταπληκτική συνταγή! Τα κότσια έγιναν πεντανόστιμα. Τα συνόδεψα με πουρέ πατάτας και με την μαρινάδα που έδεσα με λίγο κορν φλάουρ και ήταν ένα φαγάκι μούρλια. Σίγουρα θα την ξανακάνω. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από makops, 7-1-14  
    Πολύ καλη συνταγή αν και λιγο γλυκια για τα δικα μου γουστα. Εγω πρόσθεσα και λιγο ξυδι μπαλσαμικο
    #
    Σχόλιο από perri, 30-1-14  
    με μαύρη μπύρα άραγε να γινόταν πιο ενδιαφέρων?
    #
    Σχόλιο από firerm, 7-9-14  
    το έφτιαξα και εγώ και πρόσθεσα Βαλσάμικο και κρεμμύδια πολλά ...έβαλα και λεμόνι το έστιψα μέσα ... δεν ξέρω πως θα βγεί αλλά τα 5 πυρουνάκια τα βάζω γιατί θα αξίζει ΣΤΑΝΤΑΡ!
    #
    Σχόλιο από vazourdi, 15-11-14  
    Πάρα πολύ ωραία η μαρινάδα! Ετοίμασα τα κότσια από το βράδυ, τα άφησα στο ψυγείο και την άλλη μέρα τα έψησα τουλάχιστον 3 ώρες στη γάστρα, όπως ήτανε με όλα τα υλικά μαζί. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμα, τα άνοιξα να πάρουν λίγο χρώμα, ενώ πήρα μέσα από τη γάστρα όλο το ζουμί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, τα έβαλα σε κατσαρόλα, τα έλιωσα με το μπιμερ και το έβαλα να βράσει έως ότου πήξει (ίσως χρειαστεί δέσιμο με λίγο κορν φλάουρ) και έγινε μία φοβερή συνοδευτική σάλτσα!!

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 9-11-08  
    Πρέπει να είναι πολύ καλή .θα την δοκιμάσω μέσα στη εβδομάδα
    Πιστεύω στο σκόρδο ,τη μουστάρδα και τη ρίγανη
    Μόνο ο χυμός πορτοκαλιού θα με προβλημάτιζε αλλά θα δοκιμάσω πρώτα.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 18-11-08  
    Μετά την μαρινάδα κάνω τα εξής:
    Το βάζω για λίγο στο γκριλ το γυρνώντας το να κάνει κρούστα γύρω γύρο. Στη συνέχεια το βάζω στη γάστρα με τη μαριναδα και το ψήνω σε μέτριο φούρνο για καμιά ώρα, και μετά χαμηλώνω το φούρνο στους 150 για άλλες δυο ώρες περίπου. Το γυρνάω μέσα στη γάστρα ανά μισάωρο (το πάνω κάτω). Όταν ψηθεί το σερβίρω με τη μαριναδα που έχει δέσει. Πολλές φορές λιώνω και τα λαχανικά στο μουλτι και τα χρησιμοποιώ σαν σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από athanasios, 13-5-09  
    Αγαπητη φιλη η συνταγη ειναι καταπληκτικη και το πορτοκαλι του "παει" πολυ.
    Το δοκιμασα προσφατα και θα το ξαναφτιαξω.
    5 πηρουνακια απο εμενα!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-7-09  
    Πολύ ωραία η μαρινάδα! Δεν μαρίναρα κότσι, αλλά μπριζόλες χοιρινές από το προηγούμενο βράδυ κι έγιναν πολύ αρωματικές. Τις έψησα στο γκριλ και μετά έβρασα τη μαρινάδα, πρόσθεσα λάδι κι ένα κύβο, την έδεσα με κορν φλάουρ και γάρνιρα την μπριζόλα με το άγριο ρύζι.
    #
    Σχόλιο από anastasiakl, 9-11-10  
    Δεν ήξερα οτι το φαγητό ήταν τόσο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!! Από τα καλύτερα!!!! Το κότσι έγινε νοστιμότατο. Μπράβο κορίτσι μου!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΩΣΤΗΣ Α, 9-12-10  
    Εξαιρετική επιλογή ο χυμός πορτοκαλιού!! Σε οποιοδήποτε κρέας ψήνουμε, η προσωπική επιλογή είναι πάγια και εκφράζεται με το "τρίπτυχο": ρίγανη - θυμάρι - θρούμπι. Και σε κάποιες περιπτώσεις (οπως γίδα ψητή στη λαδόκολα) προστίθεται και δεντρολίβανο.
    #
    Σχόλιο από mary_1, 28-12-10  
    εξαιρετικό άρωμα και γεύση! και πάνω απ' όλα πολύ εύκολο!!
    #
    Σχόλιο από DIMITRIS-L, 5-2-11  
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ,ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ 3ΩΡΟ ΣΤΟΥΣ 140 ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,,,ΛΟΥΚΟΥΜΙ!!!
    #
    Σχόλιο από Vinny, 23-3-11  
    Πολύ καλή συνταγή! Άρεσε σε όλους!
    #
    Σχόλιο από zwzw1, 28-5-11  
    Καλημερα σε ολους.Το σερβιρα σε τραπεζι και εξαφανιστηκε σε χρονο μηδεν.Εξαιρετικο ηταν και σιγουρα θα το ξανακανω,ευχαριστω πολυ.Μηπως ομως ξερεις αν μπορω να το φτιαξω και με αρνι;
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-8-11  
    !!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 28-10-12  
    Πολύ καλή, αν και λίγο βαριά η γεύση του. Παρέλειψα το πορτοκάλι.
    #
    Σχόλιο από evaki_26, 5-2-13  
    Και τα 5 πιρουνάκια για αυτή τη συνταγή! Μπράβο, πολύ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από anemone, 17-2-13  
    Καταπληκτική συνταγή! Τα κότσια έγιναν πεντανόστιμα. Τα συνόδεψα με πουρέ πατάτας και με την μαρινάδα που έδεσα με λίγο κορν φλάουρ και ήταν ένα φαγάκι μούρλια. Σίγουρα θα την ξανακάνω. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από perri, 30-1-14  
    με μαύρη μπύρα άραγε να γινόταν πιο ενδιαφέρων?
    #
    Σχόλιο από firerm, 7-9-14  
    το έφτιαξα και εγώ και πρόσθεσα Βαλσάμικο και κρεμμύδια πολλά ...έβαλα και λεμόνι το έστιψα μέσα ... δεν ξέρω πως θα βγεί αλλά τα 5 πυρουνάκια τα βάζω γιατί θα αξίζει ΣΤΑΝΤΑΡ!
    #
    Σχόλιο από vazourdi, 15-11-14  
    Πάρα πολύ ωραία η μαρινάδα! Ετοίμασα τα κότσια από το βράδυ, τα άφησα στο ψυγείο και την άλλη μέρα τα έψησα τουλάχιστον 3 ώρες στη γάστρα, όπως ήτανε με όλα τα υλικά μαζί. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμα, τα άνοιξα να πάρουν λίγο χρώμα, ενώ πήρα μέσα από τη γάστρα όλο το ζουμί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, τα έβαλα σε κατσαρόλα, τα έλιωσα με το μπιμερ και το έβαλα να βράσει έως ότου πήξει (ίσως χρειαστεί δέσιμο με λίγο κορν φλάουρ) και έγινε μία φοβερή συνοδευτική σάλτσα!!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από makops, 7-1-14  
    Πολύ καλη συνταγή αν και λιγο γλυκια για τα δικα μου γουστα. Εγω πρόσθεσα και λιγο ξυδι μπαλσαμικο

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σάλτσες-σώς
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της angelabuda
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    σαλτσες μαριναδες NTΡΕΣΙΓΚ
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της akernar8