Μαρινάδα για χοιρινό κρέας

Bαθμολογία: 4.375
       
 
8 ψήφοι
asproyla, 11.05.08

Περιγραφή

Υπέροχη μαρινάδα για ψητό στα κάρβουνα.
Μαρινάδα για χοιρινό κρέας
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 2 πιπεριές πράσινες φλάσκες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • αλάτι - πιπέρι
  • ρίγανη ή θυμάρι
Στα γρήγορα
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Πιπεριές , Ντομάτες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια και σε μια λεκάνη. 'Επειτα κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  2. Ρίχνουμε και το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη ή το θυμάρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. 'Επειτα βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε μία νύχτα για να μαριναριστεί καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ κάνω τις πριζόλες και το κοντοσούβλι έτσι, με την μόνη διαφορά ότι στο κοντοσούβλι περνάω τις πιπεριές και την ντομάτα στην σούβλα.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από kid X, 13-5-08  
    Μου άρεσε πολύ! Δοκίμασε να αντικαταστίσεις τη ντομάτα με γουόστερ σως!
    #
    Σχόλιο από asproyla, 13-5-08  
    Θα το δοκιμάσω γιατί η γουόστερ σως πάει με το χοιρινό πολύ.
    #
    Σχόλιο από SOULAPAPAF, 17-9-08  
    μου φαινεται πολυ καλη και θα τη δοκιμασω
    θελω ομως να ρωτησω,τα υλικα της μαριναδας
    τα βαζουμε ολα στο ψησιμο;;;
    #
    Σχόλιο από asproyla, 21-9-08  
    Τα βάζουμε μόνο στο κοντοσούβλι ή της κατσαρόλας, αν κάνεις ψητές μπριζόλες.... τότε δεν τα βάζουμε.
    #
    Σχόλιο από σπουργος, 23-6-10  
    Πραγματικά υπέροχη! Πρώτη φορά οι μπριζόλες μου είχαν τέτοια γεύση και μυρωδιά.Μου άρεσε που ήταν και πολύ μαλακές. Να φανταστείς ότι επειδή δεν είχα χρόνο τις άφησα μόνο δύο ώρες. Αυριο όμως θα ξανακάνω και θα τις αφήσω όλο το βράδυ.Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-11  
    Γίνανε πολύ μαλακές.
    #
    Σχόλιο από vig, 20-2-11  
    Υπέροχη συνταγη!!!!!Μραβο...
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 28-4-11  
    έτσι την κάνω και εγω! μονο που δεν βάζω ντοματα! την επομενη φορα θα βάλω όμως!
    #
    Σχόλιο από parosfun, 19-6-12  
    Απλή και υπέροχη συνταγή. Έτσι κάνω και εγώ την μαρινάδα για το χοιρινό μου.
    #
    Σχόλιο από Fouge, 16-11-12  
    τη δοκίμασα σήμερα συνταγή και οφείλω να πω ότι το κρέας απέκτησε πολύ ωραίο άρωμα και γεύση, ακόμα κι αν χρησιμοποίησα 1 ντομάτα και πιπεριά αντιστοιχα. Το υπολοιπο της μαρινάδας φαίνεται να φτιάχνει ωραία σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι αν το βράσουμε μεχρι να χειλώσει, θα το δοκιμάσω κ θα σας πω.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από σπουργος, 23-6-10  
    Πραγματικά υπέροχη! Πρώτη φορά οι μπριζόλες μου είχαν τέτοια γεύση και μυρωδιά.Μου άρεσε που ήταν και πολύ μαλακές. Να φανταστείς ότι επειδή δεν είχα χρόνο τις άφησα μόνο δύο ώρες. Αυριο όμως θα ξανακάνω και θα τις αφήσω όλο το βράδυ.Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-11  
    Γίνανε πολύ μαλακές.
    #
    Σχόλιο από vig, 20-2-11  
    Υπέροχη συνταγη!!!!!Μραβο...
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 28-4-11  
    έτσι την κάνω και εγω! μονο που δεν βάζω ντοματα! την επομενη φορα θα βάλω όμως!
    #
    Σχόλιο από parosfun, 19-6-12  
    Απλή και υπέροχη συνταγή. Έτσι κάνω και εγώ την μαρινάδα για το χοιρινό μου.
    #
    Σχόλιο από Fouge, 16-11-12  
    τη δοκίμασα σήμερα συνταγή και οφείλω να πω ότι το κρέας απέκτησε πολύ ωραίο άρωμα και γεύση, ακόμα κι αν χρησιμοποίησα 1 ντομάτα και πιπεριά αντιστοιχα. Το υπολοιπο της μαρινάδας φαίνεται να φτιάχνει ωραία σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι αν το βράσουμε μεχρι να χειλώσει, θα το δοκιμάσω κ θα σας πω.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από SOULAPAPAF, 17-9-08  
    μου φαινεται πολυ καλη και θα τη δοκιμασω
    θελω ομως να ρωτησω,τα υλικα της μαριναδας
    τα βαζουμε ολα στο ψησιμο;;;
    #
    Σχόλιο από asproyla, 21-9-08  
    Τα βάζουμε μόνο στο κοντοσούβλι ή της κατσαρόλας, αν κάνεις ψητές μπριζόλες.... τότε δεν τα βάζουμε.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kid X, 13-5-08  
    Μου άρεσε πολύ! Δοκίμασε να αντικαταστίσεις τη ντομάτα με γουόστερ σως!
    #
    Σχόλιο από asproyla, 13-5-08  
    Θα το δοκιμάσω γιατί η γουόστερ σως πάει με το χοιρινό πολύ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΑΛΤΣΕΣ-ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ-DRESSING
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της supermario10
    Σάλτσες / Μαρινάδες
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    σαλτσες μαριναδες NTΡΕΣΙΓΚ
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou