Μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο
Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρπαρίγου. Είναι τέλειο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στην σχάρα.Ταιριάζουν πολύ καλά με ψητές πατάτες ή με ψητά λαχανικά.Επίσης αφου ψηθούν μπορείτε να αραιώσετε με λίγο νερό το ζουμάκι που μένει και να φτιάξετε μια σάλτσα για να συνοδέψετε ριζότο.
Υλικά
-
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
-
6 λιαστές ντομάτες λαδιού
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
-
1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
-
1/2 κ.γ ρίγανη
-
1 κ.σ μέλι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα φιλέτα να πλατύνουν λίγο.
-
2
Βάζουμε στο μουλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν μια κρέμα.
-
3
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα μπωλ και ρίχνουμε τη μαρινάδα.
-
4
Τα αφήνουμε το λιγότερο 4 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 με 30 λεπτά.
Σχόλια (8)