Μαριναρισμένο κοτόπουλο με αρωματικό ρύζι
Πεντανόστιμη συνταγή με άρωμα κόκκινου κρασιού και πιπεριάς για όσους αγαπούν το κοτοπουλάκι! Δοκιμάστε τη σπεσιαλιτέ μου και πείτε μου τη γνώμη σας!-)
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από το ρύζι που βράζει για να δέσει η σάλτσα. Είμαι πολύ περήφανη γι'αυτή την συνταγή γιατί την έχω σκεφτεί εντελώς μόνη μου και έχει γίνει από τις αγαπημένες μου!
Υλικά
-
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπαστουνάκια
-
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες
-
350 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι βρασμένο
-
1 κονσέρβα μανιτάρια ή φρέσκα καλύτερα
-
λάδι για το σοτάρισμα
-
Για τη μαρινάδα
-
1/2 πράσινη πιπεριά
-
1/2 κόκκινη πιπεριά
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κουταλάκι μουστάρδα
-
1 κουταλάκι μέλι
-
2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
-
1/3 κουπας λάδι
-
1/3 κούπας κόκκινο κρασί
-
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
-
1 κουταλιά μπούκοβο
-
1 κουταλιά πάπρικα
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας λείος ροζέ χυλός
-
2
Βάζουμε το κοτόπουλο για λίγο στη μαρινάδα να μείνει
-
3
Σοτάρουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι με το μπέικον
-
4
Προσθέτουμε το κοτόπουλο (χωρίς τη μαρινάδα) και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο να σωθεί το ζουμάκι και να κοκκινίσει
-
5
Όταν σωθεί τελείως προσθέτουμε τη μαρινάδα και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σαλτσα
-
6
Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)