Μαρινάτη σαλάτα με κόκκινο λάχανο
Μία υπέροχη σαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλουμε, λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε μήλο σε κύβους και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Τη συνταγή αυτή βρήκα στην "Καθημερινή" και σας τη μεταφέρω με κάποιες αλλαγές που έκανα.
Υλικά
-
1/2 κόκκινο λάχανο (μικρό)
-
1/4 πράσινου λάχανου (μεσαίο)
-
1 χονδρό καρότο
-
1/2 μάτσο σέλινο, μόνο τα κοτσάνια, ή ρόκα
-
2 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας
-
4 κ.σ. ξίδι μήλου ή κόκκινου κρασιού
-
5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
αλάτι
-
τριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τα λάχανα, τρίβουμε το καρότο στη ψιλή μεριά του τρίφτη και κόβουμε το σέλινο (ή τη ρόκα) σε κομμάτια του 1 εκ.
-
2
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πλαστικό δοχείο.
-
3
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το ξίδι, το μέλι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις βράσει το μείγμα, ανακατεύουμε εκτός φωτιάς τη μουστάρδα και το πιπέρι και χτυπάμε με το λάδι.
-
4
Περιχύνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
-
5
Την επομένη, αναδεύουμε, ταρακουνάμε το δοχείο και σερβίρουμε.
Σχόλια (2)