Μαρμελάδα ακτινίδιο

Bαθμολογία: 4.7895
       
 
38 ψήφοι
evdoba, 07.04.09

Περιγραφή

Σπιτική μαρμελάδα ακτινίδιο.

Η γεύση της ήταν έκπληξη για μένα. Δεν την περίμενα τόσο νόστιμη.

Μαρμελάδα ακτινίδιο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. ακτινίδια ώριμα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι
  • ελάχιστότατη σκόνη βανίλια
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5 ώ (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Καθαρίζουμε τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβουμε κομμάτια.
Βήμα 2
2) Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε εύκολα με το εργαλείο του πουρέ.
Βήμα 3
3) Προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι καφέ νερό, τη σκόνη βανίλιας
Βήμα 4
4) και τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.
Βήμα 5
5) Το αφήνουμε  να σιγοβράσει περίπου 10 λεπτά. Όταν αφρίσει αφαιρούμε τον λευκό αφρό με ένα κουτάλι να μείνει καθαρή η μαρμελάδα.
Βήμα 6
6) Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την  fotinisam για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τη βανίλια.

Σχετικές συνταγές

    52 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από akilina, 16-4-09  
    Υπέροχη! Θεϊκή! Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-5-09  
    Καλησπέρα, να ρωτησω στην εκτελεση λες βαζουμε το νερο μαζι με την βανιλια, την ζαχαρη και τα ακτινιδια που τα εχοθμε πολτοποιησει να βρασουν. Στα υλικα δεν λες πουθενα για νερο και στην εκτελεση δεν λες ποτε βαζουμε το λεμονι.Εχει γινει καποιο λαθος;
    #
    Σχόλιο από Ariaki, 1-6-09  
    Περιπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό θέλει !! Συγχαρητήρια , είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ! Λατρεύω τα ακτινίδια και ξετρελλάθηκα ! 5 πιρουνάκια δικά σου !!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 2-6-09  
    glykoula, μόλις είδα τα σχόλια γιατί έλειπα. Το νερό είναι όπως είπε Ariaki 1/2 ποτήρι περίπου και στις σταγόνες λεμονιού τις προσθέσα αφού το ξάφρισα. Θα το διορθώσω και στο κείμενο.
    #
    Σχόλιο από xrisasoula par, 29-1-10  
    #
    Σχόλιο από zouzounara, 5-5-10  
    Τα πιρουνάκια δικά σου.Λατρέυω τα αντινίδια.ΜΠΡΑΒΟ
    #
    Σχόλιο από Sol81, 24-9-10  
    Πολύ νόστιμη. Απλά έβαλα τα φρούτα για λίγες ώρες με τη ζάχαρη για να βγάλουν τα υγρά τους κι έτσι μάλλον ήταν υπερβολική η προσθήκη του νερού, κι έκανε πολύ περισσότερη ώρα να μου γίνει, γύρω στην 1 ώρα. Θα το ξέρω για την επόμενη φορά.Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγούλα.
    #
    Σχόλιο από Mirabella, 16-11-10  
    Πρώτη φορά έκανα μαρμελάδα για να διαπιστώσω πως τελικά είναι πανεύκολο. Η γεύση της τέλεια!!! Βέβαια η πεθερά μου είχε τις αμφιβολίες της ότι το ακτινίδιο γίνεται και μαρμελάδα. Αλλά η συνταγή με δικαίωσε. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-11-10  
    Χαίρομαι που σας πέτυχε η μαρμελάδα.
    Μου είπαν ότι αν βάλουμε λιγη σόδα καθώς βράζει, στη μύτη από ένα κουταλάκι δηλαδή κρατάει πιο καλό πράσινο χρώμα.
    Όπως και στα λαχανικά δηλαδή που βράζουμε.
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 10-1-11  
    Τέλεια..καταπληκτική. Μου είχε δώσει μια φίλη περίπου 3 κιλά ακτινίδια και βρήκα τι να τα κάνω χαχα. Να ρωτήσω κάτι? Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε cheese cake αντί για μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο? Ρωτάω γιατί και αυτή η μαρμελάδα έχει μια γλυκόξινη γεύση.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 10-1-11  
    AMALIASY, πολύ σωστά το λες και ωραία ιδέα!! Πες μας αν το κάνεις. Ισως να θέλει λιγότερη ποσότητα από την μαρμελάδα από πάνω μόνο. Είναι θέμα γούστου φυσικά!
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 25-1-11  
    Είχα δοκιμάσει αυτη την μαρμελάδα πρώτη φορά στο Πήλιο πριν απο δύο χρόνια!Και εγώ δεν περίμενα να είναι τόσο νόστιμη!Απο τότε ήθελα συνταγή για να φτιάξω.Συγχαρητήρια για την συνταγή!Τέλεια!Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 25-1-11  
    Ελενα κι εγώ δεν περίμενα να τρώγεται καν! καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από common, 13-2-11  
    Πραγματικά πολύ καλή! Έκανα τη μισή ποσότητα (3 ακτινίδια χρειάστηκα) για δοκιμή, και πέτυχε. Μόνο τη ζάχαρη θα μειώσω λίγο την επόμενη φορά. Ευχαριστούμε για την πρωτότυπη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Vanessaki, 12-5-11  
    #
    Σχόλιο από meloditsa, 17-1-12  
    Άπαιχτη μαρμελάδα! Μπράβο! Ήταν πάρα πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 17-1-12  
    την φτιαχνω εδω και 2χρονια και την δινω στην μεγαλη μου κορη πουβ εχει δισκοιλιοτητα .. σε φετα ψωμι και βιταμ η την βαζω σε κρουσαν που φτιαχνω με συνταγη εδω της παρεας... μονο που βαζω λιγοτερη ζαχαρη επειδη ειναι για τα κοριτσακια μου.. και δεν πρεπει να τρωνε πολυ ζαχαρη..
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 2-2-12  
    Την έφτιαξα μήνες πριν, αλλά μόλις τώρα διαπίστωσα ότι "χρωστάω" τα πιρουνάκια σου!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 3-2-12  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια! :)

    Ηθελα να ρωτήσω thomaei πόσο λιγότερη ζάχαρη έβαλες, γιατί εγώ έβαλα χτες τη μισή ποσότητα από τις άλλες φορές αλλά δεν έδεσε καλά....
    ευχαριστώ .
    #
    Σχόλιο από Amelia1981, 27-3-12  
    Η μαρμελάδα ήταν τέλεια.Δεν περίμενα ότι το ακτινίδιο θα μπορούσε να γίνει κ γλυκό.Κ το πέτυχα με την πρώτη,βγήκε απλά υπέροχη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    49 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από akilina, 16-4-09  
    Υπέροχη! Θεϊκή! Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-5-09  
    Καλησπέρα, να ρωτησω στην εκτελεση λες βαζουμε το νερο μαζι με την βανιλια, την ζαχαρη και τα ακτινιδια που τα εχοθμε πολτοποιησει να βρασουν. Στα υλικα δεν λες πουθενα για νερο και στην εκτελεση δεν λες ποτε βαζουμε το λεμονι.Εχει γινει καποιο λαθος;
    #
    Σχόλιο από Ariaki, 1-6-09  
    Περιπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό θέλει !! Συγχαρητήρια , είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ! Λατρεύω τα ακτινίδια και ξετρελλάθηκα ! 5 πιρουνάκια δικά σου !!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 2-6-09  
    glykoula, μόλις είδα τα σχόλια γιατί έλειπα. Το νερό είναι όπως είπε Ariaki 1/2 ποτήρι περίπου και στις σταγόνες λεμονιού τις προσθέσα αφού το ξάφρισα. Θα το διορθώσω και στο κείμενο.
    #
    Σχόλιο από xrisasoula par, 29-1-10  
    #
    Σχόλιο από zouzounara, 5-5-10  
    Τα πιρουνάκια δικά σου.Λατρέυω τα αντινίδια.ΜΠΡΑΒΟ
    #
    Σχόλιο από Sol81, 24-9-10  
    Πολύ νόστιμη. Απλά έβαλα τα φρούτα για λίγες ώρες με τη ζάχαρη για να βγάλουν τα υγρά τους κι έτσι μάλλον ήταν υπερβολική η προσθήκη του νερού, κι έκανε πολύ περισσότερη ώρα να μου γίνει, γύρω στην 1 ώρα. Θα το ξέρω για την επόμενη φορά.Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγούλα.
    #
    Σχόλιο από Mirabella, 16-11-10  
    Πρώτη φορά έκανα μαρμελάδα για να διαπιστώσω πως τελικά είναι πανεύκολο. Η γεύση της τέλεια!!! Βέβαια η πεθερά μου είχε τις αμφιβολίες της ότι το ακτινίδιο γίνεται και μαρμελάδα. Αλλά η συνταγή με δικαίωσε. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-11-10  
    Χαίρομαι που σας πέτυχε η μαρμελάδα.
    Μου είπαν ότι αν βάλουμε λιγη σόδα καθώς βράζει, στη μύτη από ένα κουταλάκι δηλαδή κρατάει πιο καλό πράσινο χρώμα.
    Όπως και στα λαχανικά δηλαδή που βράζουμε.
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 10-1-11  
    Τέλεια..καταπληκτική. Μου είχε δώσει μια φίλη περίπου 3 κιλά ακτινίδια και βρήκα τι να τα κάνω χαχα. Να ρωτήσω κάτι? Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε cheese cake αντί για μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο? Ρωτάω γιατί και αυτή η μαρμελάδα έχει μια γλυκόξινη γεύση.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 10-1-11  
    AMALIASY, πολύ σωστά το λες και ωραία ιδέα!! Πες μας αν το κάνεις. Ισως να θέλει λιγότερη ποσότητα από την μαρμελάδα από πάνω μόνο. Είναι θέμα γούστου φυσικά!
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 25-1-11  
    Είχα δοκιμάσει αυτη την μαρμελάδα πρώτη φορά στο Πήλιο πριν απο δύο χρόνια!Και εγώ δεν περίμενα να είναι τόσο νόστιμη!Απο τότε ήθελα συνταγή για να φτιάξω.Συγχαρητήρια για την συνταγή!Τέλεια!Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 25-1-11  
    Ελενα κι εγώ δεν περίμενα να τρώγεται καν! καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από common, 13-2-11  
    Πραγματικά πολύ καλή! Έκανα τη μισή ποσότητα (3 ακτινίδια χρειάστηκα) για δοκιμή, και πέτυχε. Μόνο τη ζάχαρη θα μειώσω λίγο την επόμενη φορά. Ευχαριστούμε για την πρωτότυπη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Vanessaki, 12-5-11  
    #
    Σχόλιο από meloditsa, 17-1-12  
    Άπαιχτη μαρμελάδα! Μπράβο! Ήταν πάρα πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 17-1-12  
    την φτιαχνω εδω και 2χρονια και την δινω στην μεγαλη μου κορη πουβ εχει δισκοιλιοτητα .. σε φετα ψωμι και βιταμ η την βαζω σε κρουσαν που φτιαχνω με συνταγη εδω της παρεας... μονο που βαζω λιγοτερη ζαχαρη επειδη ειναι για τα κοριτσακια μου.. και δεν πρεπει να τρωνε πολυ ζαχαρη..
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 2-2-12  
    Την έφτιαξα μήνες πριν, αλλά μόλις τώρα διαπίστωσα ότι "χρωστάω" τα πιρουνάκια σου!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 3-2-12  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια! :)

    Ηθελα να ρωτήσω thomaei πόσο λιγότερη ζάχαρη έβαλες, γιατί εγώ έβαλα χτες τη μισή ποσότητα από τις άλλες φορές αλλά δεν έδεσε καλά....
    ευχαριστώ .
    #
    Σχόλιο από Amelia1981, 27-3-12  
    Η μαρμελάδα ήταν τέλεια.Δεν περίμενα ότι το ακτινίδιο θα μπορούσε να γίνει κ γλυκό.Κ το πέτυχα με την πρώτη,βγήκε απλά υπέροχη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από july88, 28-4-12  
    Η συγκεκριμένη συνταγή μου κίνησε το ενδιαφέρον (γιατί δεν έχω δοκιμάσει είναι η αλήθεια)η φωτο της Διδυμίνας. Διδυμίνα πως διατήρησες τέτοιο υπέροχο χρώμα?
    #
    Σχόλιο από sasanath, 18-11-12  
    Βάζω 5 πιρουνάκια γιατί απο γεύση είναι τέλεια,αν και δεν έβαλα νερό δεν μου έπηξε πολύ και θα την βράσω και αύριο.Υπάρχει περίπτωση να μην μου πήξει και να χρειαστεί να βάλω πηκτίνη;και αν ναι πόση ποσότητα;υπόψιν οτι έβαλα ενα κιλό καθαρισμένα ακτινίδια

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από berukaki, 30-11-14  
    δεν ήξερα καν ότι το ακτινίδιο γίνεται μαρμελάδα και είχαμε πολλά πολλά σπίτι και γινωμένα και είχε πάρει το μάτι μου αυτήν εδώ και τα εκμεταλλεύτηκα έτσι !! 2μισή κιλά φρούτο , έβαλα και 2 πράσινα μήλα τριμμένα και νομίζω πως έγινε πολύ καλή, και λέω νομίζω γιατί δεν έχω φάει ακόμα σε πρωινό παρά μόνο εκείνη την ώρα ζέστη που την έκανα ..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasialis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της m54
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της stg
    μαρμελαδες!!
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της balanto
    μαρμελαδες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula