Μαρμελάδα ακτινίδιο
Σπιτική μαρμελάδα ακτινίδιο.Η γεύση της ήταν έκπληξη για μένα. Δεν την περίμενα τόσο νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την fotinisam για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβουμε κομμάτια.
-
2
Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε εύκολα με το εργαλείο του πουρέ.
-
3
Προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι καφέ νερό, τη σκόνη βανίλιας
-
4
Και τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.
-
5
Το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10 λεπτά. Όταν αφρίσει αφαιρούμε τον λευκό αφρό με ένα κουτάλι να μείνει καθαρή η μαρμελάδα.
-
6
Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Σχόλια (52)