ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44
ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 @cook_8472358
,

Πρόκειται για μία μαρμελάδα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα γιατί δεν έχει απλά ζάχαρη και φρούτο αλλά και καλής ποιότητος κρασί που της προσδίδει εξαιρετική δροσιά και γεύση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τολμήστε να τη φτιάξετε! Ακόμα και οι πιο έμπειροι θα χτυπιούνται για να βρουν πως αυτή η μαρμελαδίτσα έχει τόσο δροσερή γεύση!!! Πιστέψτε με, το κρασί εδώ κάνει όλη τη διαφορά και δεν θα μπορούν να το μαντέψουν!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
1 1/2 κιλό περίπου
  1. 1 κιλό βανίλιες χωρίς φλούδα και κουκούτσι, κομμένες σε κομματάκια
  2. 2 1/2 κούπες κόκκινο ξηρό κρασί
  3. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  4. 1/2 της κούπας νερό
  5. 1 ξύλο κανέλας
  6. 10 γαρύφαλλα
  7. 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Δένουμε τα μπαχαρικά σε ένα κομμάτι τούλι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το λεμόνι.

  2. 2

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (στο 2), και ανακατεύουμε συχνά να μη μας κολλήσει μέχρι να δέσει όπως η κάθε μαρμελάδα.

  3. 3

    Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το σκεύος από την κουζίνα, ρίχνουμε το λεμόνι. Αν τα κομμάτια της βανίλιας είναι ακόμα μεγάλα, μπορούμε να τα λιώσουμε με ένα πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο.

  4. 4

    Ελέγχουμε αν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη είτε μετρώντας τη θερμοκρασία της είτε κάνοντας το τεστ του κρύου πιάτου (ρίχνουμε σταγόνες από το σιρόπι σε ένα παγωμένο πιατάκι κι αν δεν κυλάει έχει δέσει, αλλιώς επαναλαμβάνουμε).

Αντιδράσεις

Σχόλια (27)

κυκλαμινο
κυκλαμινο @cook_8466214
Μου αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις και συνταγές!\nΑυτή δείχνει να είναι.\nΜόλις βγουν οι δικές μας βανίλιες, θα την πραγματοποιήσω!

Από

ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44
στις
,